Oferte Cazare - Litoral Anatolia, Turcia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Anatolia 2024

Anatolia este divizată la rândul său în trei regiuni și anume: Regiunea Anatolia de Est , Regiunea Anatolia Centrală și Regiunea Anatolia de Sud-Est . Anatolia este situată în Asia de Sud-Vest și corespunde părții asiatice a Turciei . În limba greacă „Anatolia” se traduce ca „răsărit de soare” sau „est”. Această regiune este cunoscută și după denumirea sa latină, Asia Minor. În perioada antică, locuitorii din această zonă vorbeau limba anatoliană, care în perioada clasică a fost înlocuită cu limba greacă, această limbă fiind vorbită până în perioada romană și bizantină. Turcificarea Anatoliei a început în secolul al XI-lea, când zona a intrat sub ocupația Imperiului Selgiuc. Procesul de turcificare a fost continuată apoi de Imperiul Otoman, la începutul secolului XX, zona fiind complet turcificată.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Anatolia 2024 face parte din Turcia.

In regiunea Anatolia sunt 141 hoteluri, din care 42 de hoteluri de 5 stele, 57 de hoteluri de 4 stele, 40 de hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.

Filtre Litoral Anatolia 2024

Filtreaza hotelurile din Anatolia pe baza numarului de stele:

In Ankara sunt 92 hoteluri, din care 27 de hoteluri de 5 stele, 38 de hoteluri de 4 stele, 26 de hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.
In Pamukkale sunt 14 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Anatolia, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Anatolia - cele mai importante atracții turistice

Anatolia este mărginită la Nord de Marea Neagră, la Sud de Mediterana și la Vest de Marea Egee. Marea Marmara desparte Regiunea Anatolia de Tracia. Această zonă a Turciei este reprezentată de un platou central înalt, cu câmpii înguste și litorale. În această regiune este situat și punctul cel mai înalt al Turciei, Muntele Aratat, cu o altitudine maximă de 5.137. Tot în Anatolia se află și cel mai întins lac al Turciei, Lacul Van.

Această zonă abundă în obiective turistice. Printre cele mai interesante atracții ale acestei regiuni este Mausoleul lui Atatürk. Turcii au dezvoltat un întreg cult pentru Mustafa Kemal Atatürk, întemeietorul Turciei moderne, iar Mausoleul Anitkabir este un loc ce merită neapărat vizitat în cazul în care ajungeți în Ankara. Mausoleul a fost construit între anii 1944-1953, fiind proiectat de către arhitectul Emil Onat. Emil Onat a câștigat un concurs la care au participat 44 de arhitecți. Complexul comemorativ este situat în mijlocul unui parc, Barish Parki (Parcul Păcii). Accesul spre mausoleu se face printr-o alee pietruită, pavajul fiind realizat din dale așezate inegal. Se crede că acest lucru a fost făcut intenționat, pentru ca vizitatorii să pășească uitându-se în jos, având astfel o atitudine umilă față de locul în care îți doarme somnul de veci cea mai importantă personalitate a Turciei. Monumentul impresionează atât prin dimensiune, cât și prin stil. Orice demnitar străin aflat în vizită în Turcia, vizitează Mausoleul, unde depune o coroană și își trece numele în cartea de onoare. Președintele Republicii Turce vine aici pentru a celebra ziua națională a statului. Complexul este format din Curtea Onoarei, o platformă pavată cu dale colorate și marmură albă. Punctul central al complexului este reprezentat de Mausoleu, o clădire de formă dreptunghiulară, străjuită de coloane. Pentru a ajung la acesta trebuie mai întâi să urcași un număr de 28 de trepte. Odată urcate treptele veți ajunge în Sala de Onoare. Interesant de vizitat este și Muzeul, împărțit în patru mari secțiuni, anume: o secțiune în care sunt expuse obiectele personale ale lui Atatürk, în a doua secțiune veți putea admira portrete în care este reprezentat conducătorul turc, a treia secțiune cuprinde documente și fotografii, iar ultima secțiune adăpostește biblioteca lui Atatürk. 

poza Anatolia - cele mai importante atracții turistice

În timpul vacanței în Anatolia este imposibil să nu vizitați și câteva moschei. Moscheea Kocatepe este situată pe dealul cu același nume, fiind cea mai mare și cea mai nouă moschee din Ankara. Moscheea a fost finalizată în anul 1987, iar decorul este impresionat, fiind realizat din foiță de aur și marmură. La acestea se adaugă vitralii imense, plăcuțe decorative din ceramică și un candelabru de cristal. Moscheea Haci Bayram este unică prin arhitectura sa.  Tavanul este construit exclusiv din lemn, moscheea fiind decorată cu o singură rozetă și mai multe motive florale. În imediata apropiere a moscheii veți descoperi Mausoleul lui Haci Bayram. Dacă v-am propus să vizitați cea mai nouă moschee din Ankara, acum, vă recomandăm să vizitați și cea mai veche moschee a capitalei Turciei, Aslanhane Camii ( Moscheea Vizuina Leului). Clădirea datează din anul 1289 și este reprezentativă pentru stilul arhitectural Selçuk, construcția fiind ornamentată cu cărămidă multicoloră, coloane din lemn și capitolii din marmură.

În ceea ce privește muzeele, recomandarea noastră constă în vizitarea Muzeului Civilizațiilor Anatoliene. Acesta a fost inițial un bazar acoperit în care se comercializau produse de îmbrăcăminte, însă începând cu anul 1951, clădirea a fost transformată în muzeu. În cadrul acestui muzeu sunt expuse un număr impresionant de artefacte arheologice, care datează din perioada paleolitică până în perioada clasică. Cea mai renumită colecție este cea hitită, fiind cea mai bogată colecție de acest gen din lume. Artefactele neolitice expuse aici provin, în principal, de pe situl Çatalhüyük, cuprinzând diferite reliefuri, capete de tauri, picturi murale și desene. De la civilizația asiriană se păstrează peste 20.000 de tăblițe de lut, cu inscripții cuneiforme. 

poza Anatolia - cele mai importante atracții turistice

În Anatolia veți descoperi și câteva obiective turistice ce datează din perioada antică, printre acestea se situează  Templul lui Augustus. Monumentul arhitectonic a fost construit de galatieni, în secolul X î. Hr., fiind mai apoi reconstruit de către romani. Templul este situat în apropiere de Moscheea Haci Bayram. În timpul restaurării monumentului a fost descoperit un text ce cuprindea testamentul împăratului Augustus. Pe teritoriul Anatoliei pot fi vizitate și celebrele Băi Romane. Complexul de băi se împărțea în trei secțiuni: frigidarium ( camera rece), tepidarium (camera caldă) și caldarium (camera fierbinte). Turiștii pot în prezenta vizita doar ruinele acestui complex de relaxare, reprezentate de câteva coloane, capitolii și podeaua clădirii. Iubitorii de istorie pot vizita și Columna lui Iulian, numită și Belkis Minaresi sau Monumentul Reginei din Shea. Monumentul a fost construit în anul 362 î. Hr. pentru a comemora vizita împăratului Iulian Apostatas. Columna are o înălțime de 15 metri, corpul coloanei fiind decorat cu striații, în timp ce capitoliul bizantin este decorat cu motive vegetale. Pentru a vă bucura de atmosfera tipică anatoliană vă sugerăm să vizitați Citadela Ankara. Fortăreața era prevăzută cu două ziduri de apărare, unul exterior și altul interior. În prezent, aceasta se aseamănă cu un sat autentic anatolian, cu străduțe înguste, case tradiționale, grădini multicolore, cafenele și restaurante.

poza Anatolia - cele mai importante atracții turistice