Oferte Cazare - Litoral Antalya, Turcia 2020

Cazare - Litoral Antalya

Regiunea Antalya este   situată în partea de sud a Turciei, într-un golf de pe litoralul Mării Mediteranene, fiind mărginită la nord de Munții Taurus. Datorită așezării sale geografice, Antalya este adesea supranumită „Riviera turcească”. Regiunea cuprinde orașul Antalya și o serie de stațiuni precum: Lara, Kemer, Belek, Side și Alanya. Regiunea se bucură de un climat mediteranean, cu circa 300 de zile însorite pe an. Temperatura medie pe durata anotimpului cald este de 27 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată fiind de 45.4 grade Celsius.

 

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Antalya face parte din Turcia.

In regiunea Antalya sunt 1691 hoteluri, din care 598 de hoteluri de 5 stele, 446 de hoteluri de 4 stele, 514 de hoteluri de 3 stele, 115 de hoteluri de 2 stele, 18 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Land Of Paradise Beach incepand cu 255.00 €
Plecare 17 Octombrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Crystal Palace Luxury Resort Spa incepand cu 715.00 €
Plecare 21 Octombrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Akka Alinda incepand cu 546.00 €
Plecare 18 Aprilie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Akra Park Barut incepand cu 677.00 €
Plecare 19 Iunie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Club Asteria Belek incepand cu 1,666.00 €
Plecare 22 Iunie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Concorde Deluxe Resort incepand cu 833.00 €
Plecare 11 Aprilie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Mirador Resort & Spa incepand cu 338.00 €
Plecare 22 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ozkaymak Alaaddin incepand cu 849.00 €
Plecare 17 Octombrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Golden Sun incepand cu 176.00 €
Plecare 17 Aprilie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Senza Grand Santana Hotel incepand cu 267.00 €
Plecare 24 Aprilie 2020, 7 nopti, All inclusive

Antalya - atracții și obiective turistice

  Antalya este cea mai întinsă și ofertantă stațiune de pe litoralul Turciei, aceste aspecte situând-o în topul preferințelor turiștilor. Antalya este un oraș deosebit de interesant și atractiv, aerul pitoresc al orașului combinându-se armonios cu construcțiile moderne și hotelurile luxoase. Este destinația potrivită atât pentru cei care doresc să-și petreacă sejurul în familie, cât și pentru tinerii care vor să se bucure de vacanță împreună cu grupul de prieteni. Familiile cu copii se pot relaxa în complexurile hoteliere care le oferă toate facilitățile. Cei dornici să descopere orașul pot vizita numeroasele siteuri arheologice și obiective turistice. De asemenea, Antalya vine în întâmpinarea amatorilor de activități sportive, aici putându-se practica o mulțime de sporturi nautice și nu numai. Sezonul estival în Antalya este cel mai lung din Turcia, începând în luna mai și terminându-se în septembrie-octombrie, în funcție de condițiile climatice. Regiunea este extrem de apreciată și în rândul tinerilor doritori de distracție, viața de noapte fiind extrem de activă. Drept dovadă, în zonă, sunt prezente numeroase cluburi, pub-uri, discoteci, terase și aquapark-uri. Vegetația din regiunea Antalya este deosebit de bogată, fapt datorat în special climei, în zonă întâlnindu-se numeroși palmieri, măslini, dafini, arțari, bananieri şi smochini. Plajele sunt umbrite de sute de portocali și palmieri. Litoralul turcesc se situează pe locul patru în ceea ce privește numărul de plaje distinse cu Blue Flag, iar din totalul de 286 astfel de plaje, 156 se situează în regiunea Antalyei.

Antalya este un oraș încărcat de istorie, prima atestare documentară datând din anul 150 î. Hr. Conform unei legende antice, Attalus al II-lea, regele Pergamonului, descoperind aceste locuri ar fi afirmat: "Acesta este cu siguranță Paradisul".  Antalya este asemenea unui creuzet, arhitectura secolului al XX-lea îmbinându-se armonios cu ruinele orașului vechi. Aici, într-o simbioză perfectă, se pot observa influențe civilizației romane și a celei otomane. În zonă s-au succedat de-a lungul secolelor mai multe imperii, precum imperiul roman, cel bizantin și imperiul otoman. Cele mai importante obiective turistice ale orașului au fost construite în perioada sultanului Seljuk Alaeddin Keykubat. Avem în vedere Kizil Kule (Turnul Roșu), Tersane (șantierul naval) și Castelul Alanya.

Kaleici, așa cum este numit orașul vechi, atrage anual mii de turiști, impresionând prin arhitectura sa cu specific maur. Străduțele înguste și șerpuite, înțesate de negustori locali, și locuințele cu obloanele de lemn, vopsite în culori terne, amintesc de timpuri de mult apuse. Orașul vechi este parțial înconjurat de un zid de apărare. În centrul orașului este situată Poarta lui Hadrian. Obiectivul turistic se prezintă sub forma unui arc de triumf și este formată din trei porți arcuite. Este construită din marmură albă, fiind ornamentată cu decoruri impozante. Poarta este străjuită de două turnuri de apărare.

Unul dintre cele mai fascinante obiective ale orașului este portul din Kemer. Acesta este un port liniștit și cochet, fiind frecventat de numeroase iahturi și alte ambarcațiuni. O altă atracție a orașului este Minaretul Yivli. Monumentul religios a fost construit e către sultanul Seljuk Alaeddin Keykubat în secolul al XIII-lea pe ruinele unei vechi biserici. Minaretul  măsoară 38 de metri înălțime și este reprezentativ pentru stilul arhitectonic anatolian. Acesta este decorat cu opt coloane de cărămidă roșie canelată și mozaic albastru. Construcția are formă dreptunghiulară, exteriorul fiind construit din piatră, iar decorul este destul de simplist. Un alt edificiu notabil al orașului este Muzeul Antalyei. În centrul orașului Antalya se află Saat Kulesi (Turnul cu Ceas). Acesta este construit în stil baroc, fiind realizat din calcar dur. Măsoară 14 metri și se termină cu un ceas. În trecut aici era amplasat un clopot pe care erau inscripționate versete biblice. În apropierea turnului cu ceas se află Moscheea lui Tekeli Mehmet Pașa. Aceasta a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea, fiind restaurată în anul 1940. Kizil Kule (Turnul roșu) este un alt obiectiv turistic încărcat de istorie. Construcția  a servit drept far sau fortăreață militară. Interiorul este destul de simplu, însă atrage numeroși turiști, deoarece de aici se pot admira cele mai spectaculoase apusuri de soare. 

Atracția principală a Antalyei este însă reprezentată de plaja încântătoare. Aceasta are dimensiuni extinse, fiind acoperită în mare parte cu pietriș. Un mare plus al plajei din Antalya este peisajul de care dispune, marea albastră în combinație cu munții impunători oferind o priveliște de neuitat. Plaja Lara este una dintre cele mai apreciate întinderi de nisip din Turcia. Aceasta este cunoscută ca fiind Vegas-ul turcesc, aici fiind situate o multitudine de hoteluri luxoase și reproduceri ale celor mai populare obiective turistice ale lumii. Apa este perfectă pentru înot, iar plaja potrivită pentru plimbări romantice. O altă plajă extrem de apreciată este plaja din  Belek. Aceasta măsoară circa 16 kilometri de nisip, intrarea în apă este lină, iar apa cristalină. Datorită acestui aspect este frecventată în special de familiile cu copii. Plaja de aici este protejată, în zonă depunând ouăle diverse specii de țestoase. Belek este o destinație îndrăgită și de către pasionații de golf, în 2012 aici având loc finala de Golf World Turkish Airlines, iar în anul 2013 Turkish Airlines Open. Regiunea Antalya prezintă numeroase sate tipic mediteranene, golfuri pitorești și plaje izolate. O stațiune extrem de apreciată în rândurile turiștilor este  Kemer,  situată într-o zonă binecuvântată de natură. Pădurea, marea și munții creând o atmosferă propice pentru  a vă petrece o vacanță memorabilă. Multe dintre hoteluri de aici pun la dispoziția turiștilor și plaje private. Cea mai populară plajă a stațiunii este Moonlight beach. Printre cele mai apreciate plaje din regiunea Antalya se numără: Adrasan Beach, Olympos Beach, Konyaalti Beach, Alanya Dogu Beach, Patara Beach, Cleopatra Beach, Damlataș Beach și plaja din Phaselis.Antalya - cele mai populare atracții turistice

Antalya pe lângă peisajele exotice și hotelurile luxoase se bucură de patrimoniu arhitectural, istoric și cultural care are extrem de multe de oferit turiștilor. Spre bucuria curioșilor, obiectivele turistice ale orașelor sunt dispuse compact, astfel încât nu va fi nevoi să străbateți orașul de la un capăt la altul pentru a putea vizita ceea ce vă interesează.

Citeste mai mult.