Oferte Cazare - Litoral Alanya, Antalya, Turcia 2020

Cazare - Litoral Alanya

Orașul Alanya este situat pe coasta Mării Mediterane, aflându-se în Nordul Turciei, la circa 135 kilometri de Antalya. Alanya este supranumită în rândul turiștilor și "perla litoralului turcesc"  și s-a impus în topul preferințelor acestora datorită plajelor întinse acoperite cu nisip fin, a apelor albastre și a climei calde, mediteraneene. Iernile sunt foarte blânde, iar verile uscate. Vegetația este specifică acestui tip de climat, fiind caracterizată de prezența tufelor de leandri, a măslinilor sălbatici și a eucalipților.

Citeste mai mult

Litoral Alanya face parte din regiunea Antalya din Turcia.

In Alanya sunt 447 hoteluri, din care 107 de hoteluri de 5 stele, 133 de hoteluri de 4 stele, 159 de hoteluri de 3 stele, 40 de hoteluri de 2 stele, 8 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Asia Beach Resort Hotel incepand cu 727.00 €
Plecare 26 Septembrie 2020, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Alan Xafira Deluxe Resort incepand cu 707.00 €
Plecare 3 Septembrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Angora Apart incepand cu 267.00 €
Plecare 8 August 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Armas Prestige incepand cu 520.00 €
Plecare 14 Septembrie 2020, 7 nopti, Pensiune completa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Beach Club Doganay incepand cu 455.00 €
Plecare 11 Septembrie 2020, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Concordia Celes incepand cu 419.00 €
Plecare 1 Noiembrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Eftalia Marin Resort incepand cu 592.00 €
Plecare 11 Septembrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Holiday Garden incepand cu 1,005.00 €
Plecare 24 August 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kaila Beach ( Ex Katya ) incepand cu 470.00 €
Plecare 24 August 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Long Beach Harmony incepand cu 993.00 €
Plecare 14 Septembrie 2020, 7 nopti, All inclusive

Alanya - bucură-te de un sejur petrecut în perla litoralului turcesc

Bazele orașului Alanya au fost puse în perioada elenistică, în timpurile străvechi orașul era numit Pamphilia sau Klikia, dată fiind așezarea sa geografică. Mai târziu, orașul a fost numit Korekesium, iar în perioada bizantină, Kalaronos. Denumirea actuală s-a încetățenit în perioada selgiucidă. În decursul secolelor, așezarea s-a aflat sub conducerea romanilor, bizantinilor, armenilor, selgiucizilor și a otomanilor. În prezent, oraşul are o populaţie de circa 150.000 de locuitori, însă în timpul sezonului estival aceasta se multiplică. Pe teritoriul Alanyei se poate observa ruina celei mai impresionante fortărețe de pe coasta Turciei, care numără nu mai puțin de 150 de bastioane. În secolul al XVII-lea Alanya a fost victima raidurilor arabe, din această cauză se pot observa pe cuprinsului orașului numeroase ziduri de apărare, castele și biserici fortificate. În secolul al VI-lea pe teritoriul orașului a fost construită o biserică bizantină închinată Sfântului Gheorghe, edificiul religios fiind în prezent o atracție pentru turiștii veniți din toate colțurile lumii. Unul dintre cele mai interesante obiective turistice este reprezentat de șirul de trepte din cărămidă roșie care, conform unei legende, se crede că erau folosite de Cleopatra când cobora să facă baie în mare. În trecut, spre estul orașului se întindea Cicilia, așezarea unui cuib de pirați care practicau negoțul cu sclavi. Zona i-a fost dată ca dar de nuntă Cleopatrei de către Marc Antoniu. Dezvoltarea turistică a Alanyei a debutat la începutul anilor 1980, însă prima unitate de cazare din Alanya a fost construită în anul 1958. Sezonul estival din Alanya este printre cel mai extins, încă de la sfârșitul lunii aprilie apa mării este potrivită pentru baie, iar ultimii turiști se retrag din zonă abia în luna noiembrie. Stațiunea este vizitată anual de către o multitudine de turiști, fiind populară, în special, în rândul scandinavilor, a germanilor, a olandezilor și a rușilor. În prezent pe teritoriul stațiunii Alanya sunt prezente unități hoteliere pentru toate bugetele, cele mai apreciate fiind: Gold City Hotel, Asia Beach Resort Hotel, Hotel Holiday Garden, Hotel Kayla Beach, Hotel Long Beach Harmony, Hotel Senza The Inn Resort & Spa, Horia Delux Hotel, Grand Captan Hotel, Hotel Orange Country Alanya, Utopia World Hotel și altele.

Alanya este o stațiune cu un farmec aparte, stilul de viață multicultural îmbinându-se cu numeroasele atracții ale zonei, orașul păstrând o atmosferă pitorească, tipic otomană. Este o stațiune deosebit de apreciată în rândul familiilor cu copii, de către cuplurile dornice de relaxare și distracție, dar și de către iubitorii sporturilor nautice. Plajele sunt mărginite de o multitudine de hoteluri și restaurante și au avantajul că intrarea în apă să fie lină. Plajele din estul Alanyei sunt mai puţin aglomerate, țărmul fiind fragmentat de  o serie de golfulețe. Însă sunt foarte bine amenajate, turiștii putând închiria umbrele și șezlonguri în schimbul unor sume rezonabile. Cleopatra este una dintre cele mai apreciate întinderi de nisip, aici putându-se practica și o serie de sporturi nautice. Alanya este faimoasă datorită apelor sale de culoarea turcoazului. Frumusețea stațiunii este amplificată de prezența coastelor împădurite și de numeroasele grote ce fracturează stâncile. Una dintre cele mai impresionante peșteri este Damlataș, cunoscută și sub numele de Capul Pietrelor Picurătoare. Peștera uimește prin prezența stalactitelor și a stalagmitelor uriașe, aerul umed și cald având efect terapeutic asupra celor care suferă de astm. Pentru ca procesul vindicativ să dea rezultate, persoanele trebuie să petreacă aici cel puțin 21 de zile. Peștera a fost descoperită în anul 1948, în timp ce se realizau construcții la portul din oraș, iar numele său provine de la modul în care s-au format stalactitele, anume prin picurarea apei. 


Oraşul este dispus sub forma unor trepte şi este presărat cu construcţii ce datează din perioada otomană. Veţi avea oportunitatea să admiraţi o multitudine de case vechi, moschei, precum şi portul din localitate. Aleile înguste şi întortocheate sunt înţesate cu buticuri colorate și tarabe de unde doritorii pot achiziționa bijuterii, rochii de bumbac, suveniruri, covoare și altele. În Alanya distracția se prelungește până la răsăritul primelor raze de soare, în stațiune existând numeroase baruri și discoteci, printre cele mai cunoscute localuri enumerăm: James Dean, Robin Hood și Bistro Bellman. Pentru cei mici, pe teritoriul stațiunii este plasat un parc de distacții și un aquapark, Water Planet.Plaja Cleopatra - o destinație de vis în inima Alanyei

Mulți dintre turiștii care vizitează Alanya sunt atrași îndeosebi de plaja Cleopatra, care este considerată cea mai frumoasă plajă de pe litoralul Antalyei. Apa este deosibit de clară, turcoaz la culoare, iar valurile mari creează o spumă lăptoasă care se contopește cu nisipul auriu.

Citeste mai mult.