Îmbinați distracția cu spiritualitatea și petreceți un sejur de Paște minunat în Alanya

   Să petreceți Paștele în Alanya este una dintre cele mai bune decizii, deoarece în timpul șederii aici vă veți putea bucura de vreme frumoasă, care vă permite să desfășurați tot felul de activități. În timpul zilei, în Alanya, temperatura medie este în jur de 20º C, în luna aprilie, urmând ca în luna mai temperatura să mai crească cu 4º C. Cu puțin noroc, veți avea parte de zile senine, deoarece în această perioadă a anului vremea este destul de uscată, plouând doar circa 4 zile pe lună. În luna aprilie, apa mării măsoară circa 17, 8 º C, iar în luna mai ajunge la 21,4 º C, fiind potrivită și pentru băi. Pe durata sejurului în Alanya, turiștii pot vizita Templul lui Apollo și cel mai bine conservat amfiteatru de pe teritoriul Turciei. În una din zile puteți opta pentru safari, o activitate în care distracția se îmbină cu descoperirea de locuri noi și aflarea de informații inedite despre satele din jurul stațiunii Alanya. Dacă plănuiți să practicați safari, vă sfătuim să nu uitați de aparatul foto, deoarece veți avea ocazia să realizați fotografii spectaculoase cu care să vă uimiți prietenii. Unele tururi safari includ și vizitarea Peșterii Dim, cea mai mare peșteră de pe teritoriul Alanyei. Veți fi însoțiți de către un ghid, iar în prețul pachetului este inclusă și masa de prânz, tip bufet. Pentru turiștii care preferă distracțiile pe mare, recomandăm o zi petrecută la bordul unui vas de pirați. Veți naviga pe apele limpezi și vă veți bucura de aventură, mâncăruri și băuturi, astfel încât să petreceți o zi cu adevărat distractivă. Deși s-ar putea ca sezonul estival să nu fie început încă, în Alanya veți descoperi numeroase baruri și restaurante, astfel încât toate gusturile și bugetele sunt satisfăcute. Turiștii dornici de distracție își vor putea petrece nopțile în barurile și cluburile din stațiune, unde sunt organizate seri de karaoke, spectacole live sau seri turcești.

 Antalya Alanya poza

   Aflați în vacanță nu înseamnă că nu veți putea lua parte la slujba de Înviere. Din contră, vă puteți îndrepta către Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe din Alanya, care este situată la circa 10 kilometri de centrul stațiunii. Lăcașul de cult a fost abandonat timp de 90 de ani, interval de timp în care a suferit numeroase pagube. Biserica a fost restaurată în anul 2015, iar în prezent aici se celebrează Liturghia în fiecare Duminică și cu ocazia sărbătorilor religioase.  

    Turiștii care doresc să se cazeze în cadrul unui hotel de 5 stele pot opta pentru Hotel Land Of Paradise Beach, situat la 22 de kilometri distanță de centrul stațiunii Alanya. Turiștilor li se oferă Wi-Fi, restaurant principal, restaurant à la carte, baruri, cabinet medical, magazine, piscine exterioare, o piscină interioară, salon de înfrumusețare, mini club, teren de joacă pentru copii, saună, baie turcească, centru de masaj și spațiu special amenajat pentru a juca tenis de masă. My Home Resort Hotel a fost inaugurat în anul 2008 și are un total de 435 camere. Turiștii care vor alege să-și petreacă sejurul în cadrul acestui hotel se vor putea bucura de: restaurant principal, restaurant à la carte, mai multe baruri, piscine exterioare, o piscină destinată copiilor, o piscină interioară, sală de fitness, baie turcească, saună și baie cu aburi. Oaspeții hotelului vor putea juca tenis de masă, minigolf, boccia sau se vor putea distra în cadrul discotecii sau jucând jocuri de societate. First Class Hotel este o alegere potrivită pentru turiștii care doresc să se bucure de un sejur relaxant cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Unitatea de cazare dispune de camere moderne, dotate cu aer condiționat și balcon. Unitatea de cazare oferă oaspeților săi numeroase facilități în materie de spa, care includ saună, sală de fitness, centru de masaj și hammam. În cadrul complexului, turiștii vor avea acces și la piscină exterioară, piscină interioară și un bar. Turiștii vor putea lua masa în cadrul restaurantului hotelului, se vor putea bucura de servicii de curățătorie, servicii de spălătorie, internet cafe, coafor și cameră de jocuri.

 Antalya Alanya poza

    Villa Turka Hotel este situat la 10 minute de mers pe jos de centrul orașului Alanya. Unitatea de cazare funcționează într-un conac cu 100 de ani vechime, foarte  bine recondiționat. Hotelul a fost renovat în anul 2011, iar în prezent dispune de o grădină întinsă, internet Wi-Fi, servicii de schimb valutar, stand cu ziare, sală de mese și servicii medicale. Hotel Concordia Celes este situat la 30 de kilometri de Alanya și la doar 2 kilometri de stațiunea Okurcalar. Această unitate de cazare pune la dispoziția oaspeților săi numeroase facilități, astfel încât aceștia să se bucure de un sejur cât mai plăcut și mai relaxant. Prin urmare, hotelul dispune de coafor, sală de biliard, salon de înfrumusețare, sală de fitness, birou de schimb valutar, restaurant, restaurant à la carte, 5 baruri, piscină exterioară, piscină interioară, cabinet medical, frizerie, magazine și curățătorie chimică. Turiștii se pot relaxa în cadrul centrului spa, unde vor avea acces la baie turcească și saună. Staff-ul hotelului s-a gândit și la turiștii care doresc să facă mișcare, aceștia putând să joace volei pe plajă, baschet, tenis, tenis de masă, darts și jocuri video. Hotel Kahya Resort Aqua Spa dispune de restaurant principal, două restaurante à la carte, 4 baruri, piscină exterioară, cabinet medical, lanț de magazine, coafor, spălătorie și curățătorie chimică. Turiștii cazați aici vor putea să se relaxeze în cadrul centrului spa, unde vor avea acces gratuit la baie turcească, sală de fitness, aerobic, tenis de masă, volei pe plajă, discotecă și internet Wi-Fi. Contra cost, oaspeții vor avea acces la saună, masaje, biliard, jocuri electronice și sporturi nautice. 

 Antalya Alanya poza

    Pentru sejurul de Paște veți putea opta și pentru unități de cazare ceva mai accesibile, cum ar fi: , Saritas Hotel, Ramira Joy Hotel, Grand Okan Hotel, Hotel Mirabell, Floria Beach Hotel, Hotel Krizantem, Hotel Titan Club, Hotel Noxxinn Club ( Ex Club Konakli ) și altele.

Alanya - petreceți un sejur relaxant și pășiți cu dreptul în noul an

Alanya este o destinație ideală pentru a vă petrece noaptea dintre ani, fiind un oraș cosmopolit, înțesat de turiști pe toată durata anului. În stațiunea de pe litoralul turc veți descoperi o multitudine de localuri în care puteți petrece, restaurantele și barurile pregătindu-și meniurile pentru petrecerile de revelion cu luni în avans.

Citeste mai mult.

Sejur Crăciun Alanya - bucurați-vă de distracție și vreme plăcută

Perioada Crăciunului este una dintre cele mai frumoase perioade de peste an, încărcată de evenimente festive și de o atmosferă care ne transpune iarăși în copilărie. Dacă v-ați plictisit să petreceți această sărbătoare în România, o idee perfectă este să vă planificați un sejur în Turcia, în Alanya.

Citeste mai mult.

Alege să petreci clipe unice în cadrul Sealanya Sea Park

Parcul acvatic Sealanya este situat la circa 120 de kilometri de Antalya și la doar 20 de kilometri de stațiunea Alanya. Parcul este deschis zilnic, începând cu luna martie până în noiembrie, funcționând în intervalul oral 10.00 – 17.00. Alegând să petreceți o zi aici vă veți bucura de o atmosferă veselă, mult entuziasm și un decor exotic, bazat, în principal, pe plante luxuriante.

Citeste mai mult.

Plaja Cleopatra - o destinație de vis în inima Alanyei

Mulți dintre turiștii care vizitează Alanya sunt atrași îndeosebi de plaja Cleopatra, care este considerată cea mai frumoasă plajă de pe litoralul Antalyei. Apa este deosibit de clară, turcoaz la culoare, iar valurile mari creează o spumă lăptoasă care se contopește cu nisipul auriu.

Citeste mai mult.