Oferte Charter Avion - Litoral Alanya, Antalya, Turcia ☀️ 2022

Charter Avion - Alanya 2022

Alanya 2022 face parte din regiunea Antalya din Turcia.

In Alanya sunt 506 hoteluri, din care 117 de hoteluri de 5 stele, 142 de hoteluri de 4 stele, 189 de hoteluri de 3 stele, 50 de hoteluri de 2 stele, 8 hoteluri de o stea.

Filtre Alanya 2022

Filtreaza hotelurile din Alanya pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Alanya pe baza tipului de masa:

Vezi hoteluri/orase din Alanya cu diferite facilitati des cautate si folositoare:

Preturi pentru 2 adulti la
Eftalia Village incepand cu 667.00 €
Plecare 21 Octombrie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Botanik Platinum incepand cu 887.00 €
Plecare 16 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Holiday Park Resort incepand cu 674.00 €
Plecare 1 Octombrie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Incekum Beach Resort incepand cu 1,042.00 €
Plecare 13 Mai 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kirman Sidera Luxury Resort & Spa incepand cu 900.00 €
Plecare 16 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Land Of Paradise Beach incepand cu 617.00 €
Plecare 30 Aprilie 2022, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel The Garden Beach incepand cu 864.00 €
Plecare 24 Septembrie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Palmeras Beach Hotel incepand cu 904.00 €
Plecare 24 Septembrie 2022, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Rubi Hotel incepand cu 1,172.00 €
Plecare 13 Iunie 2022, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Sunstar Resort Hotel incepand cu 687.00 €
Plecare 8 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Alanya, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Alanya - bucură-te de un sejur petrecut în perla litoralului turcesc

Bazele orașului Alanya au fost puse în perioada elenistică, în timpurile străvechi orașul era numit Pamphilia sau Klikia, dată fiind așezarea sa geografică. Mai târziu, orașul a fost numit Korekesium, iar în perioada bizantină, Kalaronos. Denumirea actuală s-a încetățenit în perioada selgiucidă. În decursul secolelor, așezarea s-a aflat sub conducerea romanilor, bizantinilor, armenilor, selgiucizilor și a otomanilor. În prezent, oraşul are o populaţie de circa 150.000 de locuitori, însă în timpul sezonului estival aceasta se multiplică. Pe teritoriul Alanyei se poate observa ruina celei mai impresionante fortărețe de pe coasta Turciei, care numără nu mai puțin de 150 de bastioane. În secolul al XVII-lea Alanya a fost victima raidurilor arabe, din această cauză se pot observa pe cuprinsului orașului numeroase ziduri de apărare, castele și biserici fortificate. În secolul al VI-lea pe teritoriul orașului a fost construită o biserică bizantină închinată Sfântului Gheorghe, edificiul religios fiind în prezent o atracție pentru turiștii veniți din toate colțurile lumii. Unul dintre cele mai interesante obiective turistice este reprezentat de șirul de trepte din cărămidă roșie care, conform unei legende, se crede că erau folosite de Cleopatra când cobora să facă baie în mare. În trecut, spre estul orașului se întindea Cicilia, așezarea unui cuib de pirați care practicau negoțul cu sclavi. Zona i-a fost dată ca dar de nuntă Cleopatrei de către Marc Antoniu. Dezvoltarea turistică a Alanyei a debutat la începutul anilor 1980, însă prima unitate de cazare din Alanya a fost construită în anul 1958. Sezonul estival din Alanya este printre cel mai extins, încă de la sfârșitul lunii aprilie apa mării este potrivită pentru baie, iar ultimii turiști se retrag din zonă abia în luna noiembrie. Stațiunea este vizitată anual de către o multitudine de turiști, fiind populară, în special, în rândul scandinavilor, a germanilor, a olandezilor și a rușilor. În prezent pe teritoriul stațiunii Alanya sunt prezente unități hoteliere pentru toate bugetele, cele mai apreciate fiind: Gold City Hotel, Asia Beach Resort Hotel, Hotel Holiday Garden, Hotel Kayla Beach, Hotel Long Beach Harmony, Hotel Senza The Inn Resort & Spa, Utopia World Hotel și altele.

poza Alanya - bucură-te de un sejur petrecut în perla litoralului turcesc

Alanya este o stațiune cu un farmec aparte, stilul de viață multicultural îmbinându-se cu numeroasele atracții ale zonei, orașul păstrând o atmosferă pitorească, tipic otomană. Este o stațiune deosebit de apreciată în rândul familiilor cu copii, de către cuplurile dornice de relaxare și distracție, dar și de către iubitorii sporturilor nautice. Plajele sunt mărginite de o multitudine de hoteluri și restaurante și au avantajul că intrarea în apă să fie lină. Plajele din estul Alanyei sunt mai puţin aglomerate, țărmul fiind fragmentat de  o serie de golfulețe. Însă sunt foarte bine amenajate, turiștii putând închiria umbrele și șezlonguri în schimbul unor sume rezonabile. Cleopatra este una dintre cele mai apreciate întinderi de nisip, aici putându-se practica și o serie de sporturi nautice. Alanya este faimoasă datorită apelor sale de culoarea turcoazului. Frumusețea stațiunii este amplificată de prezența coastelor împădurite și de numeroasele grote ce fracturează stâncile. Una dintre cele mai impresionante peșteri este Damlataș, cunoscută și sub numele de Capul Pietrelor Picurătoare. Peștera uimește prin prezența stalactitelor și a stalagmitelor uriașe, aerul umed și cald având efect terapeutic asupra celor care suferă de astm. Pentru ca procesul vindicativ să dea rezultate, persoanele trebuie să petreacă aici cel puțin 21 de zile. Peștera a fost descoperită în anul 1948, în timp ce se realizau construcții la portul din oraș, iar numele său provine de la modul în care s-au format stalactitele, anume prin picurarea apei. 

poza Alanya - bucură-te de un sejur petrecut în perla litoralului turcesc

Oraşul este dispus sub forma unor trepte şi este presărat cu construcţii ce datează din perioada otomană. Veţi avea oportunitatea să admiraţi o multitudine de case vechi, moschei, precum şi portul din localitate. Aleile înguste şi întortocheate sunt înţesate cu buticuri colorate și tarabe de unde doritorii pot achiziționa bijuterii, rochii de bumbac, suveniruri, covoare și altele. În Alanya distracția se prelungește până la răsăritul primelor raze de soare, în stațiune existând numeroase baruri și discoteci, printre cele mai cunoscute localuri enumerăm: James Dean, Robin Hood și Bistro Bellman. Pentru cei mici, pe teritoriul stațiunii este plasat un parc de distacții și un aquapark, Water Planet.

poza Alanya - bucură-te de un sejur petrecut în perla litoralului turcesc


Alanya - petreceți un sejur relaxant și pășiți cu dreptul în noul an

Alanya este o destinație ideală pentru a vă petrece noaptea dintre ani, fiind un oraș cosmopolit, înțesat de turiști pe toată durata anului. În stațiunea de pe litoralul turc veți descoperi o multitudine de localuri în care puteți petrece, restaurantele și barurile pregătindu-și meniurile pentru petrecerile de revelion cu luni în avans.

Citeste mai mult.

Îmbinați distracția cu spiritualitatea și petreceți un sejur de Paște minunat în Alanya

Să petreceți Paștele în Alanya este una dintre cele mai bune decizii, deoarece în timpul șederii aici vă veți putea bucura de vreme frumoasă, care vă permite să desfășurați tot felul de activități. În timpul zilei, în Alanya, temperatura medie este în jur de 20º C, în luna aprilie, urmând ca în luna mai temperatura să mai crească cu 4º C.

Citeste mai mult.

Sejur Crăciun Alanya - bucurați-vă de distracție și vreme plăcută

Perioada Crăciunului este una dintre cele mai frumoase perioade de peste an, încărcată de evenimente festive și de o atmosferă care ne transpune iarăși în copilărie. Dacă v-ați plictisit să petreceți această sărbătoare în România, o idee perfectă este să vă planificați un sejur în Turcia, în Alanya.

Citeste mai mult.

Alege să petreci clipe unice în cadrul Sealanya Sea Park

Parcul acvatic Sealanya este situat la circa 120 de kilometri de Antalya și la doar 20 de kilometri de stațiunea Alanya. Parcul este deschis zilnic, începând cu luna martie până în noiembrie, funcționând în intervalul oral 10.00 – 17.00. Alegând să petreceți o zi aici vă veți bucura de o atmosferă veselă, mult entuziasm și un decor exotic, bazat, în principal, pe plante luxuriante.

Citeste mai mult.

Plaja Cleopatra - o destinație de vis în inima Alanyei

Mulți dintre turiștii care vizitează Alanya sunt atrași îndeosebi de plaja Cleopatra, care este considerată cea mai frumoasă plajă de pe litoralul Antalyei. Apa este deosibit de clară, turcoaz la culoare, iar valurile mari creează o spumă lăptoasă care se contopește cu nisipul auriu.

Citeste mai mult.