Plaja Cleopatra - o destinație de vis în inima Alanyei

        Mulți dintre turiștii care vizitează Alanya sunt atrași îndeosebi de plaja Cleopatra, care este considerată cea mai frumoasă plajă de pe litoralul Antalyei. Apa este deosibit de clară, turcoaz la culoare, iar valurile mari creează o spumă lăptoasă care se contopește cu nisipul auriu. Plaja a fost denumită astfel deoarece se crede că întreaga zonă i-a fost dăruită reginei Cleopatra de către Marc Antoniu cu ocazia nunții lor, iar în perioada pe care cei doi îndrăgostiți au petrecut-o aici, Cleopatra petrecea primele ore ale dimineții în apele albastre. O altă legendă, la fel de romantică, spune că generalul roman a dorit să-i ofere femeii iubite o plajă cu nisip la fel de fin ca cel din Egipt și astfel a ordonat ca plaja din Alanya să fie acoperită cu nisip adus special din Egipt. Nu vă entuziasmați însă prea mult, fiind situată atât de aproape de munte, plaja Cleopatra nu este acoperită doar cu nisip, aici întâlnindu-se și numeroase pietricele. Acest lucru poate fi considerat și un avantaj, deoarece după cum se știe nisipul fin se lipește de corp, în schimb, nisipul de pe plaja Cleopatra nu prezintă acest inconvenient.

     Plaja Cleopatra este dispusă de-a lungul golfului omonim. Deși este întinsă ca lungime, măsurând circa 2,5 kilometri, această plajă cuprinde și porțiuni accidentate, pe care, în apropiere de mal, sunt situați bolovani de dimensiuni mari. Apa se adâncește treptat, putându-se bălăcii și copii sau înotătorii mai puțin experimentați. Pe plajă sunt dispuse sute de șezlonguri și umbrele, iar cei care nu doresc să închirieze șezlonguri, se pot bronza în voie pe prosoape. Peisajele de care este înconjurată plaja sunt nemaipomenit de frumoase, albastru mării combinându-se cu pădurile de un verde smarald. Faleza este înțesată cu baruri și restaurante. Este unul dintre puținele locuri în care turiștii pot înota în apropiere de centru orașului, nefiind nevoiți să parcurgă kilometri întregi în zilele călduroase de vară. Odată ajunși pe această plajă, trebuie neapărat să admirați apusul, vă garantăm că merită cu desăvârșire.

        Plaja Cleopatra este extrem de apreciată în rândul turiștilor. Astfel, din cei circa 3,5 milioane de turiști care vizitează Alanya, 80 % optează pentru plaja Cleopatra. Printre cei mai interesanți de această plajă se numără turiștii europeni, în speță, cei din Europa Centrală, Germania, Țările Baltice și Rusia. Plaja este cunoscută în întreaga lume, fiind permanent promovată în cadrul târgurilor de turism. În ciuda popularității sale, această plajă nu este foarte aglomerată, atmosfera fiind una intimă și calmă. Plaja a fost ca un motor pentru turismul din zonă, astfel încât nu trebuie să vă îngrijorați în ceea ce privește unitățile de cazare, veți găsi hoteluri pentru toate gusturile și bugetele.

Alege să petreci clipe unice în cadrul Sealanya Sea Park

Parcul acvatic Sealanya este situat la circa 120 de kilometri de Antalya și la doar 20 de kilometri de stațiunea Alanya. Parcul este deschis zilnic, începând cu luna martie până în noiembrie, funcționând în intervalul oral 10.00 – 17.00. Alegând să petreceți o zi aici vă veți bucura de o atmosferă veselă, mult entuziasm și un decor exotic, bazat, în principal, pe plante luxuriante.

Citeste mai mult.