Oferte Cazare - Litoral Antalya, Antalya, Turcia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Antalya 2024

Oraşul Antalya , asemenea multor alte orașe ale Turciei, este o combinație dintre modern și tradițional, având în componența sa o zonă veche, în cazul de față, zona portului și zona orașului modern, înțesată cu hoteluri luxoase, baruri, cluburi de noapte și restaurante. Antalya este prefectura provincie omonime, fiind compusă din cinci arondismente și anume: Konyalti, Kepez, Muratpasa, Aksu şi Dosemeal. Bazele oraşului au fost puse de către regele Attalus II al Pergamului în anul 150 î. Hr.

Citeste mai mult

Litoral Antalya 2024 face parte din regiunea Antalya din Turcia.

In Antalya sunt 232 hoteluri, din care 37 de hoteluri de 5 stele, 55 de hoteluri de 4 stele, 117 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Antalya 2024

Filtreaza hotelurile din Antalya pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Antalya pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Dedeman Antalya Hotel & Convention Centre incepand cu 1,309.00 €
Plecare 25 Octombrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Su (Ex Sunis Su) incepand cu 973.00 €
Plecare 30 Noiembrie 2024, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Sealife Family Resort incepand cu 649.00 €
Plecare 1 Ianuarie 2025, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Sural Resort incepand cu 806.00 €
Plecare 23 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Alexia Resort & Spa incepand cu 555.00 €
Plecare 4 Decembrie 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Bieno Club Sunset Hotel & Spa (Ex: Bone Club Sunset Hotel & Spa) incepand cu 675.00 €
Plecare 19 Octombrie 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Can Garden Resort incepand cu 1,088.00 €
Plecare 11 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Dream Time Hotel incepand cu 236.00 €
Plecare 28 Decembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Güden Pearl Apart Hotel incepand cu 663.00 €
Plecare 1 Ianuarie 2025, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Armas Lara incepand cu 1,513.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Antalya, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Explorează frumusețile Antalyei


    Antalya este un oraș încărcat de istorie, prima atestare documentară datând din anul 150 î. Hr. Conform unei legende antice, Attalus al II-lea, regele Pergamonului, descoperind aceste locuri ar fi afirmat: "Acesta este cu siguranță Paradisul".  Antalya este asemenea unui creuzet, arhitectura secolului al XX-lea îmbinându-se armonios cu ruinele orașului vechi. Aici, într-o simbioză perfectă, se pot observa influențe civilizației romane și a celei otomane. În zonă s-au succedat de-a lungul secolelor mai multe imperii, precum imperiul roman, cel bizantin și imperiul otoman. Cele mai importante obiective turistice ale orașului au fost construite în perioada sultanului Seljuk Alaeddin Keykubat. Avem în vedere Kizil Kule (Turnul Roșu), Tersane (șantierul naval) și Castelul Alanya. Kaleici, așa cum este numit orașul vechi, atrage anual mii de turiști, impresionând prin arhitectura sa cu specific maur. Străduțele înguste și șerpuite, înțesate de negustori locali, și locuințele cu obloanele de lemn, vopsite în culori terne, amintesc de timpuri de mult apuse. Orașul vechi este parțial înconjurat de un zid de apărare. În centrul orașului este situată Poarta lui Hadrian. Obiectivul turistic se prezintă sub forma unui arc de triumf și este formată din trei porți arcuite. Este construită din marmură albă, fiind ornamentată cu decoruri impozante. Poarta este străjuită de două turnuri de apărare.

Unul dintre cele mai fascinante obiective ale orașului este portul din Kemer. Acesta este un port liniștit și cochet, fiind frecventat de numeroase iahturi și alte ambarcațiuni. O altă atracție a orașului este Minaretul Yivli. Monumentul religios a fost construit e către sultanul Seljuk Alaeddin Keykubat în secolul al XIII-lea pe ruinele unei vechi biserici. Minaretul  măsoară 38 de metri înălțime și este reprezentativ pentru stilul arhitectonic anatolian. Acesta este decorat cu opt coloane de cărămidă roșie canelată și mozaic albastru. Construcția are formă dreptunghiulară, exteriorul fiind construit din piatră, iar decorul este destul de simplist. Un alt edificiu notabil al orașului este Muzeul Antalyei. În centrul orașului Antalya se află Saat Kulesi (Turnul cu Ceas). Acesta este construit în stil baroc, fiind realizat din calcar dur. Măsoară 14 metri și se termină cu un ceas. În trecut aici era amplasat un clopot pe care erau inscripționate versete biblice. În apropierea turnului cu ceas se află Moscheea lui Tekeli Mehmet Pașa. Aceasta a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea, fiind restaurată în anul 1940. Kizil Kule (Turnul roșu) este un alt obiectiv turistic încărcat de istorie. Construcția  a servit drept far sau fortăreață militară. Interiorul este destul de simplu, însă atrage numeroși turiști, deoarece de aici se pot admira cele mai spectaculoase apusuri de soare. 

poza Explorează frumusețile Antalyei


 Antalya înseamnă mult mai mult decât plajă și soare, zona oferind posibilitatea practicării unor excursii culturale. Muzeul arheologic din Antalya este pe măsura istoriei locului, expunând publicului peste 5000 de opere de artă și artefacte. Este situat la circa 3 kilometri distanță de centrul orașului, putând ajunge la el prin intermediul taxiului sau a dolmusurilor. Muzeul este divizat pe secțiuni, astfel în secțiunea rezervată preistoriei veți putea admira unelte de piatră și decorațiuni din mezolitic și neolitic. Din perioada elenă sunt expuse statuetele din bronz a lui Heracles și Apolo și sculpturi în marmură realizate de Priape. Perioada romană este reprezentată de prezența busturilor împăraților romani descoperite în situl din Perge. Din istoria mai recentă a orașului, sunt expuse mozaicuri bizantine, arme și covoare turcești. Pentru cei mici muzeul a creat o secțiune aparte ce cuprinde colecții de jucări din diferite perioade istorice. Iubitorilor de obiective turistice naturale le recomandăm să viziteze grota Karain. Situate la o distanță de 27 kilometri de Antalya, grotele ce sălășluiesc pe versanții Masivului Katra sunt compuse din trei mari încăperi legate între ele. Acum zeci de mii de ani acestea erau locuite de către vânătorii care găseau aici condiții mai prielnice decât cele din nordul Anatoliei. Drept urmare, aici a fost găsit un craniu uman, fosile ale speciilor dispărute și alte astfel de obiecte. Grota a fost martoră a numeroaselor etape de evoluție, găsindu-se dovezi conform căruia a fost locuită din Paleoliticul Inferior până în Epoza Bronzului.

poza Explorează frumusețile Antalyei

    În același sens, puteți vizita grota Beldibi, ale cărui pereți sunt acoperiți cu fresce ce înfățișează diverse animale preistorice. De asemenea, puteți vizita grota din Dalmatas, situată la 3 kilometri de oraș și celebră datorită stalactitelor și stalagmitelor formate acum mai bine de 20.000 de ani. Spectaculoase sunt și cascadele din apropierea orașului Antalya. Cascada Kursunlu este situată la 31 de kilometri de oraș, în parcul cu același nume, apa revărsându-se într-o frumoasă vale înverzită. De altfel, peisajul ce înconjoară cascada atrage an de an numeroși turiști. La doar 10 kilometri de oraș se află cascadele  Duden. Cascadele sunt formate la vărsarea râului omonim în mare şi pot fi admirate în toată splendoarea lor în timpul unei excursii cu vaporașul. Dacă nu doriți să vă îndepărtaţi prea mult de oraș puteți vizita Parcul Karaalioglu, o adevărată oază de verdeață din inima orașului, aici fiind plasate cafenele, ceainării şi locuri de joacă pentru copii. Din punctele cele mai înalte aveți o perspectivă minunată asupra Munților Taurus. În parc există și un loc încărcat de romantism, numit Copacul Îndrăgostiților, se crede că mulți tineri decepționați în dragoste s-au oprit aici înainte de a se  arunca în mare. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție puteți organiza excursii de o zi în care să vizitați Pamukkale (Castelul de Bumbac). Terasele albe de calcar sunt scăldate de ape termale cu proprietăți curative. Datorită proprietăților sale, dar și frumuseții locului, Pumukkale este considerată adesea ca a opta minune a lumii, iar începând cu anul 1988 a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. 

poza Explorează frumusețile Antalyei

De asemenea, puteți vizita orașul antic Myra, aici putând admira spectaculoasele morminte săpate în stâncă. Cea mai mare parte a acestora au fost dispuse sub formă de fagure, însă există și locuri de veci dispersate. Locurile de veci au fost gândite ca adevărate opere de artă, intrările fiind bogat ornamentate. Deși se află la circa 3 ore de mers cu mașina de Antalya, locul merită cu siguranță vizitat. O altă atracție a orașului este reprezentată de teatrul antic. Acesta avea o capacitate de mii de persoane, ceea ce ne oferă informații despre gradul de dezvoltare a orașului. Monumentul antic a fost recondiționat și, chiar dacă nu este funcțional, atrage an de an milioane de turiști. Myra este o atracție pentru creștinii din întreaga lume, existând dovezi  conform cărora după abolirea Ligii Liciene, Myra a devenit capitala regiunii, iar mai apoi sediu episcopal. Orașul este strâns legat de numele Sfântului Nicolae, care a fost episcop aici în secolul al IV-lea. În amintirea sfântului, în secolul al IX-lea a fost construită o biserică, în care au fost expuse moaștele acestuia. Din nefericire, în perioada în care turcii selciugizi au ocupat Antalya, biserica a fost distrusă, iar mai apoi, a fost parțial restaurată de către țarii ruși, putându-se încă admira o parte din vechile picturi bizantine. De asemenea, sarcofagul Sfântului Nicolae poate fi încă vizitat de către credincioși. 

poza Explorează frumusețile Antalyei

Vacanță Paște Antalya: vreme plăcută, posibilitatea de a vă bucura de numeroase activități și unități de cazare dintre cele mai diverse

  În anul 2021, Paștele se sărbătorește în aprilie, lună în care temperaturile încep să crească, vremea fiind potrivită pentru un sejur relaxant și plin de distracție. Ținând cont de condițiile meteo, cele mai multe hoteluri își reiau activitatea și vin în întâmpinarea turiștilor care doreasc să-și petreacă Sărbătorile Pascale pe litoralul Turciei.

Citeste mai mult.

Distractia este cuvantul de ordine in aquapark-urile din Antalya

Pe lângă plajele mătăsoase, Antalya vine în întâmpinarea turiștilor dornici de distracție cu o serie de aquapark-uri care vă vor incita curiozitatea și simțul aventurii. Aqualand a fost construit tocmai pentru a valorifica în totalitate potențialul turistic al Antalyei. Aqualand a fost creat sub forma unui complex ce cuprinde tobogane acvatice de până la 100 de metri lungime, piscine pentru copii și adulți, baruri, restaurante, magazine și alte facilități, astfel încât pe durata șederii aici să nu duceți lipsă de nimic.

Citeste mai mult.

Poarta lui Hadrian - un simbol al Antalyei

Poarta lui Hadrian, cunoscută și ca Poarta Hadrianus, este un arc de triumf construit după ce în anul 130 împăratul roman Hadrian a vizitat Antalya. Monumentul antic este amplasat în partea estică a orașului vechi și este parte componentă a zidului de apărare ce împrejmuia orașul în perioada elenă și romană.

Citeste mai mult.