Oferte Cazare - Litoral Antalya, Antalya, Turcia 2020

Cazare - Litoral Antalya

Oraşul Antalya, asemenea multor alte orașe ale Turciei, este o combinație dintre modern și tradițional, având în componența sa o zonă veche, în cazul de față, zona portului și zona orașului modern, înțesată cu hoteluri luxoase, baruri, cluburi de noapte și restaurante. Antalya este prefectura provincie omonime, fiind compusă din cinci arondismente și anume: Konyalti, Kepez, Muratpasa, Aksu şi Dosemeal. Bazele oraşului au fost puse de către regele Attalus II al Pergamului în anul 150 î. Hr. 

Citeste mai mult

Litoral Antalya face parte din regiunea Antalya din Turcia.

In Antalya sunt 254 hoteluri, din care 60 de hoteluri de 5 stele, 64 de hoteluri de 4 stele, 114 de hoteluri de 3 stele, 13 hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Adonis Hotel Antalya incepand cu 527.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Akra Hotel incepand cu 806.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Bieno Club Sunset Hotel & Spa ( Ex: Bone Club Sunset Hotel & Spa ) incepand cu 354.00 €
Plecare 25 Aprilie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Dedeman Antalya Hotel & Convention Centre incepand cu 1,155.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Adalya Ocean Deluxe incepand cu 545.00 €
Plecare 18 Aprilie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Crystal Sunset Luxury Resort & Spa incepand cu 531.00 €
Plecare 1 Mai 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Harrington Park Resort incepand cu 656.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Hillside Su incepand cu 588.00 €
Plecare 1 Mai 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kaya Palazzo Golf Resort incepand cu 1,100.00 €
Plecare 25 Aprilie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Narcia Resort Side incepand cu 306.00 €
Plecare 17 Aprilie 2020, 7 nopti, All inclusive

Explorează frumusețile Antalyei

Antalya este destinația perfectă pentru familiile cu copii, pentru cupluri dornice de relaxare și de distracție, pentru tinerii căsătoriți aflați în luna de miere și pentru amatorii sporturilor nautice. Antalya este una dintre cele mai apreciate destinații de pe litoralul Turciei. În anul 2018 dintre cele 41 de milioane de turiști străini care au ales să-și petreacă vacanța în Turcia, 13 milioane au optat pentru Antalya, iar în anul 2019, Antalya a fost gazdă pentru circa 15 milioane de turiști străini. Pe primul loc s-au situat turiștii ruși, urmați de cei germani, ucraineni, polonezi și englezi.

Antalya înseamnă mult mai mult decât plajă și soare, zona oferind posibilitatea practicării unor excursii culturale. Muzeul arheologic din Antalya este pe măsura istoriei locului, expunând publicului peste 5000 de opere de artă și artefacte. Este situat la circa 3 kilometri distanță de centrul orașului, putând ajunge la el prin intermediul taxiului sau a dolmusurilor. Muzeul este divizat pe secțiuni, astfel în secțiunea rezervată preistoriei veți putea admira unelte de piatră și decorațiuni din mezolitic și neolitic. Din perioada elenă sunt expuse statuetele din bronz a lui Heracles și Apolo și sculpturi în marmură realizate de Priape. Perioada romană este reprezentată de prezența busturilor împăraților romani descoperite în situl din Perge. Din istoria mai recentă a orașului, sunt expuse mozaicuri bizantine, arme și covoare turcești. Pentru cei mici muzeul a creat o secțiune aparte ce cuprinde colecții de jucări din diferite perioade istorice. Iubitorilor de obiective turistice naturale le recomandăm să viziteze grota Karain. Situate la o distanță de 27 kilometri de Antalya, grotele ce sălășluiesc pe versanții Masivului Katra sunt compuse din trei mari încăperi legate între ele. Acum zeci de mii de ani acestea erau locuite de către vânătorii care găseau aici condiții mai prielnice decât cele din nordul Anatoliei. Drept urmare, aici a fost găsit un craniu uman, fosile ale speciilor dispărute și alte astfel de obiecte. Grota a fost martoră a numeroaselor etape de evoluție, găsindu-se dovezi conform căruia a fost locuită din Paleoliticul Inferior până în Epoza Bronzului.


    În același sens, puteți vizita grota Beldibi, ale cărui pereți sunt acoperiți cu fresce ce înfățișează diverse animale preistorice. De asemenea, puteți vizita grota din Dalmatas, situată la 3 kilometri de oraș și celebră datorită stalactitelor și stalagmitelor formate acum mai bine de 20.000 de ani. Spectaculoase sunt și cascadele din apropierea orașului Antalya. Cascada Kursunlu este situată la 31 de kilometri de oraș, în parcul cu același nume, apa revărsându-se într-o frumoasă vale înverzită. De altfel, peisajul ce înconjoară cascada atrage an de an numeroși turiști. La doar 10 kilometri de oraș se află cascadele  Duden. Cascadele sunt formate la vărsarea râului omonim în mare şi pot fi admirate în toată splendoarea lor în timpul unei excursii cu vaporașul. Dacă nu doriți să vă îndepărtaţi prea mult de oraș puteți vizita Parcul Karaalioglu, o adevărată oază de verdeață din inima orașului, aici fiind plasate cafenele, ceainării şi locuri de joacă pentru copii. Din punctele cele mai înalte aveți o perspectivă minunată asupra Munților Taurus. În parc există și un loc încărcat de romantism, numit Copacul Îndrăgostiților, se crede că mulți tineri decepționați în dragoste s-au oprit aici înainte de a se  arunca în mare. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție puteți organiza excursii de o zi în care să vizitați Pamukkale (Castelul de Bumbac). Terasele albe de calcar sunt scăldate de ape termale cu proprietăți curative. Datorită proprietăților sale, dar și frumuseții locului, Pumukkale este considerată adesea ca a opta minune a lumii, iar începând cu anul 1988 a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. 

De asemenea, puteți vizita orașul antic Myra, aici putând admira spectaculoasele morminte săpate în stâncă. Cea mai mare parte a acestora au fost dispuse sub formă de fagure, însă există și locuri de veci dispersate. Locurile de veci au fost gândite ca adevărate opere de artă, intrările fiind bogat ornamentate. Deși se află la circa 3 ore de mers cu mașina de Antalya, locul merită cu siguranță vizitat. O altă atracție a orașului este reprezentată de teatrul antic. Acesta avea o capacitate de mii de persoane, ceea ce ne oferă informații despre gradul de dezvoltare a orașului. Monumentul antic a fost recondiționat și, chiar dacă nu este funcțional, atrage an de an milioane de turiști. Myra este o atracție pentru creștinii din întreaga lume, existând dovezi  conform cărora după abolirea Ligii Liciene, Myra a devenit capitala regiunii, iar mai apoi sediu episcopal. Orașul este strâns legat de numele Sfântului Nicolae, care a fost episcop aici în secolul al IV-lea. În amintirea sfântului, în secolul al IX-lea a fost construită o biserică, în care au fost expuse moaștele acestuia. Din nefericire, în perioada în care turcii selciugizi au ocupat Antalya, biserica a fost distrusă, iar mai apoi, a fost parțial restaurată de către țarii ruși, putându-se încă admira o parte din vechile picturi bizantine. De asemenea, sarcofagul Sfântului Nicolae poate fi încă vizitat de către credincioși.