Oferte Cazare - Litoral Canakkale, Turcia 2020

Canakkale - descoperă istoria unei regiuni legendare

 Climatul zonei este mediteraneean, reprezentat prin veri cu temperaturi ridicate și lipsite de precipitații și ierni reci și ploioase, astfel încât vă veți bucura de un sejur scăldat de razele soarelui. Regiunea Canakkale se bucură de o istorie deosebit de bogată, zona fiind populată încă din anul 3000 î. Hr. Datorită așezării sale geografice schimburile culturale au fost continue, zona fiind o destinație a migranților și ținta numeroaselor invazii. Acestea schimburi de populație s-au materializat într-un mozaic cultural. Până în anul 1200 în regiune au locuit troienii, iar în urma Războaielor Troiene aici s-au stabilit  aheii, mai târziu, migrațiile egeene au adus alte populații. Odată cu consolidarea Imperiului Otoman, Canakkale a intrat sub dominație turcească. Pe teritoriul Strâmtorii Dardanele s-au purtat lupte importante care au influențat istoria Turciei. În timpul Primului Război Mondial, în  Dardanele s-au dus bătălii remarcabile, trupele Antantei care încercau să traverseze strâmtoarea s-au lovit de rezistența trupelor turcești, armata lui Mustafa Kemal obținând o victorie istorică. 

Parcul național din Gallipoli este dovada vie a acestor bătălii sângeroase, locul prezentându-se ca un muzeu de război. De asemenea, au fost construite monumente memorabile în amintirea zecilor de mii de soldați turci căzuți în lupte. Există și monumente dedicate soldaților britanici, francezi, australieni și neozeelandezi. Astfel puteți vizita Castelul Kilitbahir, Bastionul Namazgah, Conkbayiri, Monumentul „Pinul Singuratic”, Memorialul Regimentului 57, Castelul Seddulbahir și Monumentul Martirilor. Datorită istoriei sale, Parcul Național Gallipoli este unul dintre cele mai vizitate parcuri naționale din lume. Pasionaților de istorie le recomandăm să viziteze și zona Anzac, locul în care au debarcat și și-au stabilit cartierul general trupele australiene și neozeelandeze. Aici puteți admira cetatea KilitBahir. Fortăreața a fost construită de către sultanul Mohamed al II-lea pentru a împiedica intrarea dinspre mare după ce cucerise Constantinopolul. În legătură cu această zonă circulă o legendă misterioasă. În dimineața zilei de 12 august 1915, batalionul Norfolk a intrat într-un nor de fum și a dispărut definitiv, rămășițele celor 266 de soldați și echipamentele lor nemaifiind niciodată găsite. S-au încercat să se găsească diverse explicații, însă cele mai multe țin de domeniul paranormalului, considerându-se că soldații au fost răpiți de OZN-uri.  Istoricii vin cu o explicație mai plauzibilă, susținând că membrii echipajului ar fi fost executați în masă.

Acesta nu este singurul obiectiv turistic din zonă. Vizitatorii orașului pot admira Troia, situată la 15 kilometri sud de oraș. Aici se consideră că a prins viață legenda homerică a războiului troian. Orașul se numără printre cele mai renumite așezări antice, fiind caracterizat de Homer ca „un cuib al iubirii, eroismului și civilizației”. Orașul a fost distrus și reconstituit în repetate rânduri, în urma săpăturilor arheologice fiind scoase la lumină 9 straturi diferite de civilizație. Primele săpături arheologice au fost efectuate în anul 1871, iar săpăturile ulterioare au scos la lumină băi, teatre, sisteme de canalizare și alte structuri care s-au dovedit a fi extrem de avansate pentru  acea perioadă. Meritul descoperirii Troiei îi revine arheologului german Heinrich Schliemann. Datorită monumentelor antice dscoperite aici, în anul 1998, ruinele din Troia au fost incluse în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De asemenea, puteți vizita Templul Zeiței Athena din Assos. Un sejur petrecut în Canakkale se poate dovedi a fi o experiență extrem de interesantă și deosebită. Nu doar că veți reuși să vă deconectați de la problemele cotidiene, ci veți descoperi locuri noi, înțesate de istorie și cultură. În ceea ce privește unitățile de cazare, puteți alege dintr-o gamă de hoteluri de la trei până la cinci stele, precum: Parion Hotel, Hotel Tusan Canakkale, Hotel Zileli, Saricay Otel Canakkale, Hotel Grand Anzac, Hotel Grand Ece, Hotel Anzac şi Hotel Hapton By Hilton Canakka.


Parcul Național Gallipoli - unul dintre cele mai vizitate parcuri din lume

Parcul Național din Peninsula Gallipoli este unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice din Canakkale. Parcul se întinde pe o suprafață destul de mare, măsurând circa 33.000 de hectare, iar lungime sa fiind de 100 de kilometri.

Citeste mai mult.