Oferte Cazare - Cappadocia, Turcia 2021

Cazare - Cappadocia 2022

  Cappadocia  este o destinație turistică amplasată în Anatolia central-estică, pe un platou accidentat de la nord de Munții Taurus. Peisajele naturale din Cappadocia sunt caracterizate de roci vulcanice moi, care prin eroziune au luat forme de turnuri, conuri, peșteri și văi. În cazul în care plănuiți un sejur în Cappadocia ar fi bine să vă orientați către perioada aprilie-octombrie, în restul anului temperaturile fiind destul de scăzute, iar precipitațiile destul de ridicate. Cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în luna iunie, decembrie fiind luna cu cele mai scăzute temperaturi. În lunile iulie și septembrie temperatura medie este în jur de 25-26 grade Celsius, astfel că veți putea bucura de tot felul de activități și excursii. 

Citeste mai mult

Regiunea Cappadocia 2022 face parte din Turcia.

In regiunea Cappadocia sunt 22 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 7 hoteluri de 4 stele, 11 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele, un hotel de o stea.

In Goreme sunt 5 hoteluri, din care un hotel de 4 stele, 3 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.

Capadocia - una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță din Turcia

   Cappadocia este o zonă locuită încă din cele mai vechi timpuri, în acest sens aici au fost găsite cioburi de ceramică neolitică. Săpăturile efectuate pe cuprinsul orașului Kültepe au scos la iveală resturi ale orașului Kanesh, care datează din mileniul al III-lea î. Hr. Cappadocia a fost inima imperiului Hitit. Zecile de mii de tăblițe de lut descoperite în Kanesh sunt cele mai vechi documente scrise de pe teritoriul Turciei. Numele orașului Cappadocia a fost menționat documentar pentru prima dată în secolul al VI-lea î. Hr. În prezent Cappadocia este o denumire extrem de populară din punct de vedere turistic și face referire la zona dintre Kayseri și Aksaray, zona fiind și cea mai bogată în monumente. Numele derivă din termen persan Katpaktukya, care în traducere înseamnă țara cailor frumoși, deoarece în trecut zona era cunoscută pentru creșterea acestor mamifere. În ciuda vremurilor moderne, în Cappadocia se cresc încă numeroși cai, aceștia fiind folosiți în transport atât de către localnici, cât și de turiști. Cappadocia se întinde pe o suprafață de 5000 kilometri, fiind situată la o altitudine de 1000 metri și traversând 3 provincii anatoliene Keyseri, Nigde și Nevsehir.

poza Capadocia - una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță din Turcia

   Atracția principală a Cappadociei este Parcul Național Göreme. Începând cu anul 1985, parcul a intrat în componența Patrimoniului Mondial UNESCO. Göreme este una dintre puținele așezări ala Cappadociei care mai sunt locuite și astăzi.  Cappadocia nu este o destinație turistică populară doar datorită numeroaselor baloane care înfrumusețează zona aridă, ci și pentru concertele organizate în peșterile de aici. Regiunea Cappadocia este o regiune viticolă cu istorie, există numeroase crame care organizează degustări de vinuri. Vinurile produse aici au câștigat numeroase premii internaționale.  Numele orașului Göreme este strâns legat de creștinii care viețuiau aici în timpul stăpânirii otomane, în traducere acesta însemnând Nu ne puteți vedea aici. Orașul nu găzduiește doar cele mai importante atracții turistice ale Cappadociei, ci și numeroase hoteluri, restaurante și magazine. De asemenea, aici veți descoperi și agenții care organizează diferite excursii sau plimbări cu balonul.  Orașul se bucură și de un muzeu în aer liber, care datorită numărului mare de lăcașuri de cult săpate în stâncă, a fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO. Ajunși aici nu puteți rata Biserica Întunecată, unde veți putea admira diverse fresce și morminte medievale.

     Pe durata antichități zona a rămas subdezvoltată, în acest sens un rol important jucându-l relieful accidentat, care nu era potrivit pentru agricultori. Deși în prezent Cappadocia este parte componentă a Turciei, țară musulmană, regiunea a avut contact cu creștinismul timpuriu. În prima epistolă a lui Petru, Cappadocia este menționată drept o regiune creștină persecutată de către locuitorii din Asia Mică.  În secolul al IV-lea, Turcia a dat creștinismului trei teologi, anume: Vasile cel Mare, Grigorie de Nyssa și Grigorie de Nazianz. Cappadocia a fost amplasată în estul Imperiului Bizantin, fapt ce a expus-o atacurilor. Incursiunile repetate i-a determinat pe capadocieni să construiască fortificații. În anul 611, armata lui Sasanian a devastat capitala Cappadociei, Cezarea. Între secolele al VII-lea - al X-lea, Cappadocia s-a confruntat cu numeroase raiduri arabe. Perioada de instabilitate, complexurile de peșteri și tuneluri au fost extinse și utilizate pe post de refugiu.  Între secolele X-XI, Cappodocia s-a bucurat de o perioadă de prosperitate, care a condus la construirea de biserici și mănăstiri în stâncă. Lăcașurile de cult din această perioadă sunt bogat decorate. Imperiul Bizantin a pierdut Cappadocia, în anul 1071, în urma bătăliei de la Manzikert.  Peisajele din Cappadocia sunt printre cele mai frumoase din Turcia. Relieful din Cappadocia s-a format prin eroziune vulcanică. Cenușa groasă s-a solidificat, formându-se astfel o piatră moale, numită tuf. În timp, rocile formate din tuf s-au erodat din cauza vântului și a apei, creând relieful variat pe care îl putem admira și noi în prezent.

poza Capadocia - una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță din Turcia

    În Cappadocia există o serie de orașe subterane, care sunt legate între ele prin intermediul unor tuneluri.  Așezările subterane s-au putut realiza datorită flexibilității rocilor moi.  Cel mai impresionat oraș subteran este orașul Darinkuyu, care a fost descoperit în anul 1963. Orașul subteran numără 8 etaje, dispuse în funcție de funcționalitatea lor ( dormitoare, bucătării, crame etc). Orașul putea găzdui până la 20.000 de persoane.

   Cappadocia se mândrește cu peste 600 de biserici sculptate în stâncă. Lăcașurile de cult au fost sculptate în perioada medievală, iar pe pereții lor sunt pictate fresce, care, în ciuda timpului, sunt extrem de bine conservate. Multe dintre icoanele din aceste lăcașuri de cult au ochii tăiați de către localnicii superstițioși. Cappadocia este o locație ce merită vizitată măcar o dată în viață, regiunea combină în cel mai fericit mod peisajele spectaculoase și tradițiile bine conservate. În timpul sejurului petrecut aici veți putea deprinde tehnica anumitor meșteșuguri și neapărat trebuie să experimentați o plimbare cu balonul, pentru a putea să vă bucurați de priveliști de ansamblu asupra întregii zone stâncoase.  Olăritul este unul dintre cele mai dezvoltate meșteșuguri din regiunea Cappadociei. În atelierele de olărit se realizează obiecte de diferite forme și dimensiuni, în acest sens folosindu-se nămolul roșu, extras de pe malul Râului Roșu. Magazinele care comercializează produse ceramice oferă și cursuri de olărit, astfel încât turiștii să se poată întoarce acasă cu o amintire dintre cele mai frumoase. 

poza Capadocia - una dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță din Turcia