Cele mai interesante activități nautice de care vă puteți bucura pe parcursul sejurului din Antalya

     Antalya este un oraș litoral luxos, pe teritoriul său predominând aerul de vacanță. Mulți turci vin aici pentru a se bucura de o vară plină de petreceri pe barcă și de plajele curate ale Mediteranei, orașul este, de asemenea, frecventat de numeroși turiști din toate colțurile lumii. Pregătiți-vă să vedeți numeroase yahturi și hoteluri elegante în care sunt cazați atât turiști străini, cât și turci. Apa mării este de culoare turcoaz, fiind cladă și primitoare, astfel că nu poate fi vorba de vacanță în Antalya care să nu cuprindă și sesiuni de înot. Pentru a vă bucura de un sejur cât mai animat, puteți să practicați și câteva sporturi nautice, credem că o vacanță este un moment prielnic să descoperiți activități noi sau să vă înfrângeți teama. Pe plajele din Antalya puteți practica parasailing, canoe, rafting și multe altele. În Antalya atât persoanele dornice de adrenalină, cât și cei mai comozi, care preferă să lenevească pe șezlonguri, vor avea parte de sejururi minunate. Turiștii care nu se tem să încerce activități noi vor putea practica parasailing. Tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați purtați într-o plimbare pe apă, în decursul căreia să vă bucurați de peisajele superbe din jur. Nu trebuie să vă îngrijorați deloc, deoarece grației tehnologiei avansate, parasailing-ul a devenit un sport nautic extrem de sigur, deși poate părea destul de periculos. Conducătorul ambarcațiunii este cel care deține controlul, dumneavoastră trebuie doar să vă bucurați de experiență. Timpul total de zbor variază între 10 și 15 minute.

 Antalya Kemer poza

   Scuba diving este o activitate ce poate fi desfășurată atât de scafandri experimentați, cât și de persoanele care nu au mai avut alt contact cu mediul subacvatic. Veți putea explora viața submarină a Turciei și să vă bucurați de o adevărată aventură subacvatică. Veți întâlni creaturi exotice de mare și veți putea admira un peisaj subacvatic uimitor de interesant și colorat. De asemenea, vă puteți bucura de înot alături de țestoasele din Marea Mediterană. Pe parcursul călătoriei subacvatice veți fi în permanență însoțit de către un instructor calificat, care se va asigura că descoperiți cele mai interesante locuri de pe fundul mării. O experiență interesantă de care vă puteți bucura în timpul sejurului în Antalya este o croazieră la bordul unui vas de pirați. Pentru câteva ore lasă-te purtat de imaginație și bucură-te de atmosfera ce îl înconjura pe Căpitanul Cook. Această activitate este ideală pentru întreaga familie, iar micuții dumneavoastră se vor distra întreaga zi. Vasul va ancora pe o serie de plaje retrase, veți participa la mai multe activități pe apă și veți vizita și câteva obiective turistice.

 Antalya Kemer poza

    Turiștii se vor putea bucura și de excursii cu submarinul Nemo.  Vă veți scufunda și veți avea ocazia de a admira oceanul de la bordul unui vas subacvatic. Veți putea vizualiza toate minunățiile mării, printr-o fereastră proprie. Excursia durează în jur de o oră, iar pe parcursul călătoriei subacvatice un ghid vă va oferi informații despre cele văzute. Aceasta este o opțiune de a descoperi mediul subacvatic fără a intra în contact cu apa, fiind potrivită și pentru cei care nu au curajul să practice scufundări. Cei care doresc experiențe ceva mai antrenante pot alege să se bucure de canotaj sau rafting. Dacă sunteți o persoană destul de curajoasă, iar contactul direct cu apa nu vă sperie atunci cu siguranță aceaste experiențe vă vor încânta. Aflați într-o barcă sau o canoe vă veți aventura în inima Parcului Național Koprucay Canyon. Tinerii care optează pentru un sejur în Antalya se pot distra petrecerilor organizate la bordul yahturilor. Pregătește-ți costum de baie și bucură-te de petreceri cu spumă, dans, înot și băi de soare pe puntea vasului. Vasul va acosta în locuri superbe, precum plaja Cleopatra și Golful Paradisului, plaja Akyarlar sau Cascadele Düden. Prânzul și băuturile sunt incluse în costul croazierei. De asemenea, turiștii vor beneficia și de transfer de la hotel. Această activitate este potrivită atât pentru cei care își petrec vacanța alături de prieteni, cât și pentru cei care se bucură de un sejur în cuplu.

 Antalya Kemer poza

    O altă modalitate interesantă de a vă petrece timpul poate fi o vizită a orașului scufundat din Kekova, sau a orașelor antice Demre și Myra. Pe parcursul excursiei veți vizita Biserica Sfântului Nicolae din Demre și veți afla mai multe despre istoria lui Moș Crăciun. Orașul antic Licia din Kekova atrage an de an mii de vizitatori, care sunt încântați de amestecul de istorie antică, medievală și modernă întâlnit aici. De o popularitate foarte mare se bucură castelul construit de cavalerii din Rodos și necropolele umbrite de plantații de măslini. Întreaga regiune Kekova este zona protejată începând cu anul 1990, înotul și scufundările fiind strict interzise. În cazul în care vă petreceți vacanța în familie, credem că o zi în Aqualand-ul din Antalya ar fi o activitate relaxantă și distractivă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Aici, vă puteți bucura de prezența unui tobogan lung de 100 de metri, dar și de multe alte atracții. Cei mai puțin aventuroși pot să se bucure de soare pe șezlongurile din parcul nautic.

 Antalya Kemer poza

Antalya - Facilități pentru cei care aleg să petreacă o vacanță în familie

 Conform celor mai recente statistice, Antalya se situează în topul preferințelor turiștilor români care aleg să petreacă un sejur în familie, în afara țării. În această stațiune aceștia au parte de toate facilitățile, astfel încât și o vacanță petrecută împreună cu copiii să se dovedească o experiență plăcută. În timp ce adulții își vor reîncărca bateriile și se vor relaxa, cei mici se vor distra pe cinste, simțindu-se ca în paradis în parcurile acvatice de care dispun cele mai multe resorturi ale stațiunii.

Citeste mai mult.

Petreceți nopți memorabile în Antalya, alegând dintr-o multitudine de localuri în care distracția este cuvântul de ordine

 Situată pe litoralul vestic a Mediteranei, Antalya este o stațiune aglomerată și plină de viață, cu plaje frumoase, restaurante, obiective turistice și arhitectură veche. Prin urmare, veți putea desfășura o multitudine de activități și nu trebuie să vă îngrijorați, distracția nu va înceta odată cu lăsarea serii, din contră, atmosfera va fi mai animată. Veți putea alege dintre localuri cu muzică live, cocktail-uri servite în localuri cu vedere la mare și cluburi de noapte în care distracția se prelungește până târziu în noapte.

Citeste mai mult.

Antalya - cele mai populare atracții turistice

Antalya, pe lângă peisajele exotice și hotelurile luxoase, se bucură de patrimoniu arhitectural, istoric și cultural care are extrem de multe de oferit turiștilor. Spre bucuria curioșilor, obiectivele turistice ale orașelor sunt dispuse compact, astfel încât nu va fi nevoi să străbateți orașul de la un capăt la altul pentru a putea vizita ceea ce vă interesează.

Citeste mai mult.