Cele mai apreciate plaje din Marmaris

         Marmaris atrage an de an sute de mii de turişti, cea mai mare parte a lor fiind fascinați de plajele din stațiune. Verdele crud al pădurilor de pin de care este înconjurată stațiunea oferă o atmosferă reconfortantă, aerul fiind extrem de curat și plăcut. Plajele din Marmaris sunt acoperite cu nisip fin, de culoare aurie, scăldate de razele fierbinți ale soarelui și răcorite de apele de smarald ale mării. Pe lângă faptul că aici vă puteți relaxa în voie, încărcându-vă bateriile, puteți practica și numeroase sporturi nautice, precum: scuba diving, snorkeling şi altele. Apa fiind extrem de limpede este potrivită pentru tot felul de activităţi acvatice și pentru explorarea mediului subacvatic. Stațiunea Marmaris are mai multe plaje extrem de populare în rândul turiștilor, astfel încât veți avea de unde alege. Apa mării este caldă și perfectă pentru înot și bălăceală. Pe lângă plajele private, multe unități hoteliere pun la dispoziția turiștilor plaje cu nisip fin, șezlonguri și umbrele.

        Plaja Folk Marmaris este situată în centru stațiunii și este o plajă liberă, accesul fiind gratuit. Datorită nisipului fin și a apei curate se situează în topul preferințelor turiștilor, dar și a localnicilor. Pentru cei care doresc să-și petreacă vacanța alături de copii, ținem să specificăm că intrarea în mare este lină. Deși nu este cea mai extinsă plajă, o recomandăm familiilor cu copii sau care nu doresc să străbată un drum prea lung în căutare de relaxare. Lângă plaja Folk din Marmaris veţi descoperi Plaja Uzunzali sau Long Beach. Aceasta se întinde pe o distanţă de 10 kilometri și pune la dispoziția turiștilor numeroase facilități. După o lăsarea serii puteți face plimbări liniștite, zona de promenadă fiind înțesată de magazine, restaurante, baruri și cafenele.

 

        Pentru cei care doresc să exploreze împrejurimile stațiunii Marmaris, le recomandăm să i-a în calcul plaja din Iclemer. Aceasta este situată la circa 8 kilometri distanță de Marmaris, putând ajunge aici în circa 15 minute. Măsoară 6 kilometri lungime și este alternativa ideală pentru cei care iubesc locurile mai liniștite. În plus, este mult mai ofertată din punct de vedere al spațiului, astfel încât aglomerația nu vă va da bătăi de cap. Nisipul auriu cu care este acoperită plaja este extrem de apreciat, iar apele azurii completează peisajul paradisiac. Arborii de eucalipt și palmierii creează umbră și dau plajei o notă exotică. Plaja este extrem de curată. Iubitorii de distracție pot practica diverse sporturi nautice, precum scuba diving, ski nautic, snorkeling și altele. De asemenea, puteți practica sporturi pe plajă, ca volei, fotbal, planorism etc.  Pentru cei care nu sunt amatorii locațiilor aglomerate le recomandăm plaja Turunc. Deși va fi nevoie să parcurgeți un drum de circa 40 de minute cu mașina sau cu un dolmus, vă asigurăm că aşteptările nu vă vor fi dezamăgite. Turismul de masă nu și-a pus prea mult amprenta asupra acestei așezări, Turunc păstrându-și farmecul autohton și calm. Aici turiștii vor rămâne fascinați de peisajele pitorești și de ospitalitatea localnicilor. Plaja de aici este acoperită cu nisip fin și pietriș, iar ca o confirmare a calității serviciilor și a curățeniei a fost distinsă cu Blue Flag. Locația este ideală pentru copii, deoarece intrarea în mare este extrem de lină. Asemenea celorlalte plaje menționate de către noi, și aici se pot practica diverse sporturi nautice care vor face ca adrenalină să vă crească la cote maxime.

       Localitatea a fost recent înființată, în urmă cu 100 de ani cinci familii mutându-se în golful retras. Aceștia nu beneficiau de nicio formă de infrastructură, trăind fără șosele și energie electrică. Localitatea era accesibilă doar prin intermediul bărcilor, iar localnicii își câștigau traiul cotidian în mare parte din pescuit. La începutul anilor ʹ70, Turunc a început să ia o nouă față, odată ce turiștii au început să răspândească zvon privind locația cvasi necunoscută. Câțiva ani mai târziu, drumurile și apa potabilă nu mai reprezentau un lux. Astfel, satul s-a modernizat punând la dispoziția turiștilor diverse modalități de cazare. Turunc nu este un pol al distracției, ci este o locație liniștită de pe litoralul Mării Egee. Cu toate acestea, aici veți beneficia de tot confortul prezent în stațiunile mari de pe litoralul Turciei. Plaja este foarte bine amenajată, putând închiria șezlonguri și umbrele, iar pe faleză din loc în loc sunt amplasate baruri și restaurante unde puteți servi băuturile și preparatele favorite. În timpul plimbării de seară vă recomandăm să faceți o oprire pentru a savura niște clătitele delicioase. Ajunși în zonă credem că ar fi păcat să ratați plaja Cleopatra. Deși nu este impresionantă ca dimensiune, recuperează cu nonșalanță când vine vorba de frumusețea peisajelor. Este celebră datorită nisipului alb cu care este acoperită. În bătaia soarelui acesta capătă multiple reflexii auri ce vă vor încânta privirile. Nisipul este atât de fin, încât ai impresia că este vată de zahăr. Oricare ar fi alegerea dumnevoastră cu siguranţă veţi avea parte de un sejur relaxant şi interesant.