Oferte Cazare - Litoral Marmaris, Turcia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Marmaris 2024

Marmaris este o stațiunea din Turcia, situată într-un golf, la confluența Mării Mediterane cu Marea Egee. Zona este înconjurată de păduri de pin și brad, fiind străjuită de culmi montane impunătoare. Marmaris se află în Provincia Mugla, fiind un oraș cu o populație de circa 40.000 de locuitori. În trecut Marmaris era cunoscută sub numele Physkos. Odată cu cucerirea Rodosului de către Suleiman Magnificul, ajuns în Marmaris și impresionat de ruina în care se afla fortăreața orașului, sultanul a exclamat: „Mimari as! ”, ce se traduce ca "spânzurați arhitectul!". Din acea zi numele orașului a rămas Marmaris .

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Marmaris 2024 face parte din Turcia.

In regiunea Marmaris sunt 404 hoteluri, din care 27 de hoteluri de 5 stele, 101 de hoteluri de 4 stele, 203 de hoteluri de 3 stele, 66 de hoteluri de 2 stele, 7 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Marmaris 2024

Filtreaza hotelurile din Marmaris pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Marmaris pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Golden Orange Apartments incepand cu 196.00 €
Plecare 14 Octombrie 2025, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Quadas Hotel (Ex Fantasia Hotel) - Adult Only incepand cu 534.00 €
Plecare 27 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Turunc Resort Hotel incepand cu 339.00 €
Plecare 12 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Admiral Beach Club Hotel incepand cu 1,732.00 €
Plecare 27 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Golden Orange Apartments incepand cu 196.00 €
Plecare 14 Octombrie 2025, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Tropical Beach Hotel incepand cu 598.00 €
Plecare 27 Aprilie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Tandg Apartments incepand cu 201.00 €
Plecare 13 Octombrie 2025, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Quadas Hotel (Ex Fantasia Hotel) - Adult Only incepand cu 534.00 €
Plecare 27 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Asli Hotel incepand cu 486.00 €
Plecare 26 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Marmaris, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Marmaris, o destinație paradisiacă de pe litoralul turcesc

Clima din Marmaris este mediteraneeană, fiind caracterizată de veri fierbinți și uscate și ierni blânde și bogate în precipitații. Sezonul estival debutează în luna mai, prelungindu-se până în luna octombrie. Cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în luna august, când termometrul urcă până la 40 grade Celsius. Orașul beneficiază de un golf cunoscut în rândul iubitorilor de yachting, iar din Marmaris se pot organiza excursii spre Rhodos, în Insula Cleopatra, spre Efes sau Pamukkale. Marmaris dispune și de un port cunoscut ca Marmaris Netsel, acesta fiind printre cele mai importante porturi ale Turciei. Din port se realizează legătura cu orașul Içmeler, turiștii putând vizita orașul prin intermediul taxiurilor acvatice. De asemenea, doritorii pot vizita împrejurimile stațiunii cu microbuzele (dolmus) care parcurg ruta Marmaris – Içmeler

Dezvoltarea stațiunii a debutat în anii ̓̕80, micuțul sat pescăresc transformându-se în decursul anilor într-una dintre cele mai apreciate stațiunii de pe litoralul turcesc. Marmaris este înțesată de hoteluri luxoase, acestea venind în întâmpinarea turiștilor cu pachete turistice dintre cele mai atractive. Printre cele mai apreciate unități de cazare amintim: Elegance Hotels International Marmaris, Hotel Blue Bay PlatinumHotel Grand Plasa, Hotel Green Nature Diamond, Hotel Ideal Prime Beach, Hotel Marti Resort Deluxe și altele. Resorturile tip all inclusive oferă pe lângă cazare și masă, numeroase facilități precum, parcuri acvatice, accesul liber la diverse sporturi acvatice, centre spa, petreceri tematice sau cluburi. Stațiunea Marmaris se bucură de o viață de noapte activă, turiștii putând alege dintr-o multitudine de localuri de noapte și baruri. 

poza Marmaris, o destinație paradisiacă de pe litoralul turcesc

Principala atracție a orașului, ce atrage anual zeci de mii de turiști, este reprezentată de plaje. Plajele din Marmaris sunt lungi și acoperite cu nisip fin, fiind înconjurate de peisaje parcă desprinse din basme. Ceea ce îi încântă în mod deosebit pe turiști este însă marea, apa fiind atât de clară încât se pot observa până și firele de nisip de pe fund. Plaja Folk Marmaris este situată chiar în centrul stațiunii, accesul la fâșia de nisip este liber, iar intrarea în apă este lină. În imediata apropiere se află Uzunyali – Long Beach, plaja măsoară aproximativ 10 kilometri și oferă o zonă de promenadă încărcată cu restaurante, cafenele, baruri și magazine de suveniruri. În Vestul Stațiunii Marmaris, turiștii vor descoperi Plaja Icmeler. Zona este apreciată în special de turiștii care vor să scape de zonele ultraaglomerate. Icmeler își răsfață turiștii cu plaje acoperite cu nisip fin, de culoare aurie, și apă azurie. Plaja Icmeler măsoară circa 6 kilometri, este  foarte bine amenajată și uimește prin curățenia sa. Vă puteți condimenta vacanța prin practicarea unor sporturi nautice. Plaja Turunc este o plajă deosebit de frumoasă, fiind distinsă cu Blue Flag. Plaja este acoperită cu un amestec de nisip și pietriș, iar faptul că este ușor înclinată o face să fie potrivită pentru copii. Plaja Cleopatra din Insula Sedir, deși are dimensiuni reduse, se face remarcată datorită nisipului alb, extrem de fin, care reflectă discret razele soarelui. Zona este împrejmuită de vegetație luxuriantă, păduri de pin și livezi de măslini. Kumlubuk Beach este situată la circa 27 kilometri de Marmaris, aflându-se într-o zonă deosebit de frumoasă. Plaja Gunnucek se află la o distanță de circa 2 kilometri de oraș și este faimoasă datorită pădurii sale unice, Liquidamber Orientalis. Uleiurile esențiale colectate din zonă sunt folosite în industria farmaceutică și în producția de parfumuri. 

poza Marmaris, o destinație paradisiacă de pe litoralul turcesc

Turiștii ajunși în Marmaris pot vizita castelul din oraș. Acesta a fost construit pe dealul din spatele portului în secolul al XI-lea, de către ionieni. Complexul este format din 18 locuințe, o fântână și un arc. Acestea au fost transformate în saloane de arheologie, etnografie și galerii de artă. De pe culmea dealului se poate observa o superbă panoramă asupra orașului  și a mării. Icmeler este o așezare situată la circa 10 kilometri de oraș, fiind renumită pentru apele sale minerale cu proprietăți terapeutice, grădinile de iasomie și pub-urile și barurile de pe plajă. Amatorii de vestigii arheologice pot vizita Ruinele de la Knidos, aici păstrându-se importante fragmente dintr-un teatru antic, templul și statuia Afroditei. Un obiectiv turistic ce merită neapărat vizitat este Pamukkale. Locul este protejat de UNESCO, fiind de o frumusețe uimitoare, considerată adesea ca fiind cea de-a opta minune a lumii. Pamukkale s-a format datorită calcarului provenit de la izvoarele termale, care prin depozitare s-a transformat în avene și stalactite, luând forma unei terase care coboară treptat, zona fiind învăluită într-un alb izbitor. Se spune că apele din această zonă au puteri miraculoase. Proprietățile curative ale apei erau cunoscute încă din timpul Imperiului Roman, acestea fiind bogate în carbonat de calciu și sunt deosebit de reconfortante.

 

poza Marmaris, o destinație paradisiacă de pe litoralul turcesc

Petreceți nopți pline de distracție în localurile de noapte din stațiunea Marmaris

Această destinație de vacanță situată pe litoralul Mării Mediterane este renumită pentru plajele sale însorite, însă ceea ce este mai puțin cunoscut este faptul că în această stațiune vă puteți bucura de o viață de noapte deosebit de intensă, aici fiind situate unele dintre cele mai apreciate localuri de noapte de pe teritoriul Turciei.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de activități inedite în Marmaris Dolphin Park

Delfinariul din Marmaris a fost construit pentru a ajuta copiii cu diferite deficiențe, însă și persoanele perfect sănătoase pot vizita această atracție a stațiunii Marmaris. S-a dovedit că delfinoterapia are efecte benefice asupra copiilor cu autism, a celor cu tetrapareză spastică sau a celor care suferă de alte probleme de sănătate

Citeste mai mult.

Parcurile acvatice din Marmaris - distracție garantată pentru turiștii de toate vârstele

Dacă ați ales să petreceți un sejur alături de familie în Marmaris, vă recomandăm ca într-una din zile să vizitați parcurile acvatice ale stațiunii, care sunt pline de atracții, astfel încât vor fi o încântare atât pentru copii, cât și pentru adulți. Vă sfătuim ca vizita în aceste parcuri nautice să aibă loc la început de sejur, deoarece sigur nu vă veți mulțumi doar cu o singură zi de distracție și veți vrea să reveniți.

Citeste mai mult.

Câteva activități și sporturi nautice de care vă puteți bucura în timpul sejurului în Marmaris

Dacă iubiți sporturile nautice, atunci stațiunea Marmaris va fi cu siguranță un loc încântător pentru dumneavoastră, încât vă veți dori să reveniți aici cât mai curând posibil. În Marmaris, turiștii vor putea să practice sporturi nautice atât pe cele două plaje ale orașului, cât și pe plaja din stațiunea Iclemer.  Pe aceste plaje sunt amplasate mai multe centre nautice, turiștii putându-se bucura de înot, parasailing, jet schi, pedalo, scuba diving, windsurfing și altele.

Citeste mai mult.

Pamukkale - Descoperă un loc de o frumusețe unică

Pamukkale este unul dintre cele mai frumoase şi mai deosebite locuri din lume. În turcă Pamukkale înseamnă „castelul de bumbac”, deoarece stâncile sunt albe asemenea bumbacului şi sunt dispuse sub forma unor castelelor medievale.

Citeste mai mult.