Oferte Cazare - Litoral Bodrum, Turcia 2020

Cazare - Litoral Bodrum

Bodrum este un oraș situat în Sud-Vestul Turciei, fiind amplasat în Sudul peninsulei cu același nume. Bodrum se află în apropierea Insulei Kos.  În antichitate orașul era cunoscut ca Halicarnas, fiind cel mai întins oraș din regiunea Caria. În prezent, populația orașului este de aproximativ 120.000 de locuitori, însă în perioada sezonului estival aceasta ajunge să depășească 700.000 de locuitori. Bodrum se bucură de un climat mediteraneean, cu veri fierbinți, în care temperaturile urcă până la 36 grade Celsius, și ierni blânde, temperaturile fiind uneori și de 15 grade Celsius. Clima din zonă  este destul de săracă în precipitații.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Bodrum face parte din Turcia.

In regiunea Bodrum sunt 605 hoteluri, din care 115 de hoteluri de 5 stele, 194 de hoteluri de 4 stele, 244 de hoteluri de 3 stele, 42 de hoteluri de 2 stele, 10 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Doria Hotel Bodrum incepand cu 277.00 €
Plecare 24 Aprilie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sky Life incepand cu 279.00 €
Plecare 5 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kadikale Resort incepand cu 397.00 €
Plecare 15 Mai 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sarpedor Boutique incepand cu 540.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Lugga Boutique Hotel And Beach incepand cu 839.00 €
Plecare 27 Septembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Doria Hotel Bodrum incepand cu 277.00 €
Plecare 24 Aprilie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Hilton Bodrum Turkbuku Resort & Spa incepand cu 789.00 €
Plecare 8 Mai 2020, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Bodrum Holiday Resort & Spa incepand cu 365.00 €
Plecare 20 Aprilie 2020, 7 nopti, Fara Masa

Bucurați-vă de plaje și viață de noapte în Bodrum, perla litoralului turcesc

Bodrum este un oraș boem, care a devenit extrem de popular datorită faptului că este locul natal al istoricului grec Herodot. Patina timpului a rămas neatinsă, acest aspect oferind un plus de farmec orașului. Autoritățile au știut să fructifice potențialul turistic al orașului și au pus accent pe arhitectura și pe specificul acestuia. Astfel, există în vigoare o lege care interzice construcțiile cu mai mult de două etaje, dorindu-se a se păstra o uniformitate a planului urbanistic. Străduțele înguste sunt înțesate cu locuințe de mici dimensiuni, vopsite în alb. Bodrumul este o punte de legătură între Orient și Occident, învecinându-se cu Siria, Irak și Iran. Orașul a atras și atenția lui Homer, poetul grec descriind locul ca „un teren cu un albastru etern”. 

Turiștii aleg Bodrum ca destinație de vacanță în special datorită plajelor sale, însă și istoria sa milenară atrage anual mii de turiști. Orașul își fascinează vizitatorii cu plajele sale spectaculoase și multitudinea de golfulețe stâncoase. Printre cele mai apreciate întinderi de nisip din Bodrum se numără Plaja Gumbet, renumită pentru nisipul său fin și posibilitatea practicării sporturilor nautice. Plaja este bine amenajată, aici existând șezlonguri și umbrele. De asemenea, pe plajă se află numeroase baruri și restaurante, astfel puteți să savurați o băutură răcoritoare sau puteți servi o gustare fără să fiți nevoiți să vă deplasați prea mult. Plaja Bitez este extrem de populară în rândul familiilor cu copii, deoarece apa  de aici nu este prea adâncă, iar nisipul fin este perfect pentru ca cei mici să construiască castele de nisip și să se distreze întreaga zi. Plaja Karaincir este situată într-un golfuleț înconjurat de zone deluroase, astfel încât marea este calmă și potrivită pentru copii. Plaja din Torba este înconjurată de dealuri și păduri de pin, păstrându-și cu brio farmecul autohton pescăresc. Aici puteți alege să vă bucurați de o plajă amenajată cu șezlonguri, fie vă puteți bucura de liniște într-o zonă mai retrasă. Yashi Beach este o plajă acoperită cu pietriș, iar turiștii de aici se pot bucura de o apă deosebit de clară. În apropierea  plajei se află cu port pentru ambarcațiuni. Plaja este bine amenajată, astfel o să puteți să vă bucurați în tihnă de soare. 

Orașul se bucură de o viață de noapte extrem de activă, în sezonul estival aici sunt organizate o multitudine de petreceri pe plajă sau la bordul vaselor. În Bodrum există numeroase cluburi, baruri și terase. Inițial petrecerea începe pe Bar Street, cu muzică și câteva shot-uri, iar abia după miezul nopții se mută din stradă în localuri. 

Una dintre cele mai interesante atracții ale orașului este reprezentată de faptul că aici se află una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, Mausoleul din Halicarnas. Resturile acestui monument al antichității se pot admira în nordul orașului, la circa 1 kilometru de centru, fiind dispuse sub forma unui muzeu în aer liber. Un alt obiectiv turistic impresionant al orașului este Castelul Sf. Petru, situat în apropierea portului Bodrum, a fost construit de către cavalerii ioaniți, la construcția acestuia fiind folosite părți din Mausoleul din Halicarnas, ce fusese distrus de cutremur în secolul XII. Mai târziu castelul a fost transformat în Muzeu de Arheologie. Iubitorii de vestigii antice pot vizita și Amfiteatrul din Bodrum. Acesta a fost construit în secolul al IV-lea î. Hr. și extins în perioada romană. Monumentul antic este foarte bine conservat, pe unele scaune putându-se observa până și inscripțiile cu numele donatorilor. Este format din trei părți și anume: scena, orchestra și cele 13.000 de locuri pentru spectatori. Amfiteatrul poate fi vizitat de către publicul larg începând cu anul 1974, când au fost finalizate săpăturile arheologice. Unul dintre cele mai apreciate și fotografiabile obiective turistice sunt Morile de Vânt din Bodrum. Acestea sunt situate într-o zonă deluroasă, între Bodrum și Gumbet, putând fi admirate și de la distanță. Acestea sunt construite din piatră și lemn și datează din secolul al XVIII-lea, când erau utilizate în obținerea făinii. Morile de vânt oferă o atmosferă arhaică și romantică, încântându-și turiștii cu panorame fermecătoare.

Bodrum este o destinație apreciată și în rândul iubitorilor de shopping, străduțele orașului fiind împânzite de magazine cu haine și cu suveniruri. Posibilitățile de cazare sunt extrem de variate, turiștii putând opta pentru unități de cazare cuprinse între două și cinci stele. Stațiunea are o capacitate de cazare de aproximativ 80.000 de paturi, în zonă fiind amplasate aproximativ 600 de hoteluri, pensiuni, vile și aparthoteluri. Mai mult de 20 de unități de cazare au 5 stele, printre cele mai cunoscute fiind: Grand Yazici, Vogue Hotel Bodrum, Hotel Rixos Premium Bodrum, El Vino Hotel and Suites, Hotel Green Beach Resort, Hotel The Marmara Bodrum, Hotel Wow Bodrum Resort etc. Există și o mare varietate de restaurante în care vă puteți bucura de preparate autohtone, însă există și localuri cu specific chinezesc, thailandez, italian, mexican și turcesc.

 

Descoperă emblema orașului Bodrum - Mausoleul din Halicarnas

Mausoleul din Halicarnas, astăzi Bodrum, a fost una dintre cele mai impozante construcții ale antichității, considerată mai târziu o minune a lumii antice. Deși din mărețul templu nu se mai păstrează decât o serie de ruine, dispuse sub forma unui muzeu în aer liber, mausoleul a oferit un plus de faimă orașului Bodrum, atrăgând an de an mii de curioși.

Citeste mai mult.