Oferte Cazare - Litoral Bodrum, Turcia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Bodrum 2024

Regiunea Bodrum este situată în Sud-Vestul Turciei , fiind amplasată în Sudul peninsulei cu același nume. Bodrum se află în apropierea Insulei Kos. În antichitate orașul era cunoscut ca Halicarnas, fiind cel mai întins oraș din regiunea Caria. În prezent, populația orașului este de aproximativ 120.000 de locuitori, însă în perioada sezonului estival aceasta ajunge să depășească 700.000 de locuitori. Regiunea Bodrum se bucură de un climat mediteraneean, cu veri fierbinți, în care temperaturile urcă până la 36 grade Celsius, și ierni blânde, temperaturile fiind uneori și de 15 grade Celsius. Clima din zonă este destul de săracă în precipitații.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Bodrum 2024 face parte din Turcia.

In regiunea Bodrum sunt 713 hoteluri, din care 106 de hoteluri de 5 stele, 168 de hoteluri de 4 stele, 304 de hoteluri de 3 stele, 90 de hoteluri de 2 stele, 45 de hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Bodrum 2024

Filtreaza hotelurile din Bodrum pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Bodrum pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Taximtown Hotel incepand cu 616.00 €
Plecare 28 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Villa Anfora Datca Hotel incepand cu 456.00 €
Plecare 4 Decembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Dragut Point South incepand cu 634.00 €
Plecare 12 Mai 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Club Shark Hotel incepand cu 343.00 €
Plecare 13 Octombrie 2025, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Zeytinada incepand cu 525.00 €
Plecare 28 Aprilie 2025, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Golden Age incepand cu 627.00 €
Plecare 3 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
The Corner Boutique Hotel incepand cu 490.00 €
Plecare 23 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Mivara Luxury Resort And Spa Bodrum incepand cu 1,505.00 €
Plecare 18 Mai 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Kriss Hotel incepand cu 361.00 €
Plecare 13 Octombrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Armonia Holiday Village & Spa incepand cu 512.00 €
Plecare 3 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Bodrum, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de plaje și viață de noapte în timpul unui sejur în Bodrum

Regiunea Bodrum este înţesată de o atmosferă boemă, zona devenind extrem de populară datorită faptului că este locul natal al istoricului grec Herodot. Patina timpului a rămas neatinsă, acest aspect oferind un plus de farmec acestei destinaţii turistice. Autoritățile au știut să fructifice potențialul turistic al locului și au pus accent pe arhitectura și pe specificul oraşului. Astfel, există în vigoare o lege care interzice construcțiile cu mai mult de două etaje, dorindu-se a se păstra o uniformitate a planului urbanistic. Străduțele înguste sunt înțesate cu locuințe de mici dimensiuni, vopsite în alb. Bodrumul este o punte de legătură între Orient și Occident, învecinându-se cu Siria, Irak și Iran, datorită acestui aspect zona a fost influenţată de multiple culturi. Bodrum a atras și atenția lui Homer, poetul grec descriind locul ca „un teren cu un albastru etern”. 

poza Bucurați-vă de plaje și viață de noapte în timpul unui sejur în Bodrum

Turiștii aleg Bodrum ca destinație de vacanță în special datorită plajelor sale, însă și istoria sa milenară atrage anual mii de turiști. Regiunea își fascinează vizitatorii cu plajele sale spectaculoase și multitudinea de golfulețe stâncoase. Printre cele mai apreciate întinderi de nisip din Bodrum se numără Plaja Gumbet, renumită pentru nisipul său fin și posibilitatea practicării sporturilor nautice. Plaja este bine amenajată, aici existând șezlonguri și umbrele. De asemenea, pe plajă se află numeroase baruri și restaurante, astfel puteți să savurați o băutură răcoritoare sau puteți servi o gustare fără să fiți nevoiți să vă deplasați prea mult. Plaja Bitez este extrem de populară în rândul familiilor cu copii, deoarece apa  de aici nu este prea adâncă, iar nisipul fin este perfect pentru ca cei mici să construiască castele de nisip și să se distreze întreaga zi. Plaja Karaincir este situată într-un golfuleț înconjurat de zone deluroase, astfel încât marea este calmă și potrivită pentru copii. Plaja din Torba este înconjurată de dealuri și păduri de pin, păstrându-și cu brio farmecul autohton pescăresc. Aici puteți alege să vă bucurați de o plajă amenajată cu șezlonguri, fie vă puteți bucura de liniște într-o zonă mai retrasă. Yashi Beach este o plajă acoperită cu pietriș, iar turiștii de aici se pot bucura de o apă deosebit de clară. În apropierea  plajei se află cu port pentru ambarcațiuni. Plaja este bine amenajată, astfel o să puteți să vă bucurați în tihnă de soare. 

Bodrum se bucură de o viață de noapte extrem de activă, în sezonul estival aici sunt organizate o multitudine de petreceri pe plajă sau la bordul vaselor. De asemenea, în Bodrum există numeroase cluburi, baruri și terase. Inițial petrecerea începe pe Bar Street, cu muzică și câteva shot-uri, iar abia după miezul nopții se mută din stradă în localuri. 

poza Bucurați-vă de plaje și viață de noapte în timpul unui sejur în Bodrum

Una dintre cele mai interesante atracții ale Bodrumului este reprezentată de faptul că aici se află una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, Mausoleul din Halicarnas. Resturile acestui monument al antichității se pot admira în nordul orașului, la circa 1 kilometru de centru, fiind dispuse sub forma unui muzeu în aer liber. Un alt obiectiv turistic impresionant al orașului este Castelul Sf. Petru, situat în apropierea portului Bodrum, a fost construit de către cavalerii ioaniți, la construcția acestuia fiind folosite părți din Mausoleul din Halicarnas, ce fusese distrus de cutremur în secolul XII. Mai târziu castelul a fost transformat în Muzeu de Arheologie. Iubitorii de vestigii antice pot vizita și Amfiteatrul din Bodrum. Acesta a fost construit în secolul al IV-lea î. Hr. și extins în perioada romană. Monumentul antic este foarte bine conservat, pe unele scaune putându-se observa până și inscripțiile cu numele donatorilor. Este format din trei părți și anume: scena, orchestra și cele 13.000 de locuri pentru spectatori. Amfiteatrul poate fi vizitat de către publicul larg începând cu anul 1974, când au fost finalizate săpăturile arheologice. Unul dintre cele mai apreciate și fotografiabile obiective turistice sunt Morile de Vânt din Bodrum. Acestea sunt situate într-o zonă deluroasă, între Bodrum și Gumbet, putând fi admirate și de la distanță. Acestea sunt construite din piatră și lemn și datează din secolul al XVIII-lea, când erau utilizate în obținerea făinii. Morile de vânt oferă o atmosferă arhaică și romantică, încântându-și turiștii cu panorame fermecătoare.

poza Bucurați-vă de plaje și viață de noapte în timpul unui sejur în Bodrum

Bodrum este o destinație apreciată și în rândul iubitorilor de shopping, străduțele sale fiind împânzite de magazine cu haine și cu suveniruri. Posibilitățile de cazare sunt extrem de variate, turiștii putând opta pentru unități de cazare cuprinse între două și cinci stele. Stațiunea are o capacitate de cazare de aproximativ 80.000 de paturi, în zonă fiind amplasate aproximativ 600 de hoteluri, pensiuni, vile și aparthoteluri. Mai mult de 20 de unități de cazare au 5 stele, printre cele mai cunoscute fiind: Hotel Grand Yazici Torba, Vogue Hotel Bodrum, Hotel Rixos Premium Bodrum, El Vino Hotel and Suites, Hotel Green Beach Resort, Hotel The Marmara Bodrum, Hotel Wow Bodrum Resort etc. Există și o mare varietate de restaurante în care vă puteți bucura de preparate autohtone, însă există și localuri cu specific chinezesc, thailandez, italian, mexican și turcesc.

poza Bucurați-vă de plaje și viață de noapte în timpul unui sejur în Bodrum

 

Întâmpinați Noul An în Bodrum

Anul Nou este o sărbătoare pe care turcii aleg să o petreacă într-un mod caracteristic, fie rămân acasă sărbătorind alături de familie și de prieteni, fie aleg să petreacă în piețe publice, restaurante sau baruri.

Citeste mai mult.

Bodrum - sporturile nautice care se bucură de cea mai mare popularitate

  Peninsula Bodrum se bucură de peisaje minunate și o mulțime de plaje spectaculoase, situate de-a lungul coastei întinse. Scufundarea în apele clare ale Mării Egee și descoperirea frumuseții mediului subacvatic va fi cu siguranță o experiență memorabilă, pe care o veți dori repetată. Este la îndemâna oricui să practice sporturi nautice în timpul unui sejur petrecut în Bodrum, astfel că, indiferent de abilitățile sportive, vârstă sau anotimp, trebuie doar să vă faceți puțin curaj și restul va veni de la sine.

Citeste mai mult.

Bodrum - Aquapark-uri care vor anima vacanța dumneavoastră de vară

Pentru turiștii care aleg să petreacă o vacanță alături de familie, o zi petrecută în parcurile acvatice din Bodrum este o modalitate distractivă și relaxantă de a-și petrece timpul. În aceste parcuri acvatice veți descoperi tobogane, piscine și alte atracții, care îi vor face pe turiștii să-și dorească să revină în aceste locuri. În aceste parcuri se pot distra de minune, atât copii, cât și adulții, ceea ce va face ca vacanța petrecută în Bodrum să fie mai interesantă și mai animată.

Citeste mai mult.

Cele mai populare localuri de noapte din Bodrum

Bodrum este una dintre cele mai frumoase stațiunii de pe litoralul Turciei, fiind cunoscută pentru viața de noapte activă. Această destinație de vacanță este extrem de populară în rândul turiștilor care sunt în căutare de soare, mare, distracție și divertisment. În această stațiune veți descoperi numeroase cluburi de noapte, baruri pe plajă și vă veți putea bucura de evenimentele care sunt organizate în timpul sezonului estival.

Citeste mai mult.

Cele mai populare plaje ale Peninsulei Bodrum

Dacă v-ați hotărât să petreceți un sejur în Bodrum, trebuie să știți că indiferent că sunteți în căutarea unei plaje pe care să practicați sporturi nautice, fie că doriți să petreceți un sejur alături de familie și preferați un loc mai liniștit, Bodrum este o destinație ideală de vacanță, deoarece se bucură de numeroase plaje acoperite cu nisip fin, scăldate de ape curate și mărginite de  peisaje spectaculoase.

Citeste mai mult.

Descoperă emblema orașului Bodrum - Mausoleul din Halicarnas

Mausoleul din Halicarnas, astăzi Bodrum, a fost una dintre cele mai impozante construcții ale antichității, considerată mai târziu o minune a lumii antice. Deși din mărețul templu nu se mai păstrează decât o serie de ruine, dispuse sub forma unui muzeu în aer liber, mausoleul a oferit un plus de faimă orașului Bodrum, atrăgând an de an mii de curioși.

Citeste mai mult.