Oferte Cazare - Litoral Cesme, Izmir, Turcia 2021

Bucurați-vă de plajele cu nisip fin din Peninsula Cesme

   Pe cuprinsul peninsulei Cesme s-au dezvoltat mai multe stațiuni. Peninsula Cesme numără 29 de kilometri de plaje curate și acoperite cu nisip fin, din totalul de plaje, 8 sunt dotate cu Blue Flag. Cele mai bune plaje de pe litoralul din Cesme sunt: Alacati, Ilica, Boyalik, Altinyunus, Tursite, Pirlanta, Tekke, Kukuk Liman, Ciftlik și Altinkum. Turiștii care doresc să se bucure de cure, prin intermediul cărora să-și recupereze echilibrul fizic, se pot îndrepta către Alacati. Zona este bogată în izvoare termale. Apa acestor izvoare are  temperatură de 58ºC, este bogată în clorură de sodiu, magneziu și potasiu. Curele cu această apă sunt benefice persoanelor care suferă de reumatism, celor cu probleme metabolice, gută, obezitate, boli ginecologice, rahitism, probleme dermatologice, probleme urinare și afecțiuni ale ficatului.

   Principala atracție a orașului Cesme este reprezentată de Castelul genovez, situat pe malul mării. Castelul datează din anul 1508, fiind construit de către sultanul otoman Bayazid. Are o arhitectură tradițional otomană și adăpostește artefactele descoperite în situl de la Eritreea. În partea de nord-vest a castelului, turiștii vor descoperi piața principală a orașului. Din partea estică a pieței pornește strada Inkilap Caddesi, principala zonă pietonală din Cesme, unde sunt concentrate principalele centre comerciale ale orașului. În partea veche a orașului Cesme se înalță numeroase clădiri în stil neoclasice, construite la începutul secolului al XIX-lea. Marina Cesme oferă vizitatorilor numeroase activități, precum înot, windsurfing, kite boarding și altele. Turiștii pasionați de windsurfing se pot îndrepta către Alacati, situat la 10 kilometri de Cesme, care este una dintre cele mai bune locații de windsurfing din Turcia.

poza Bucurați-vă de plajele cu nisip fin din Peninsula Cesme

   Persoanele care doresc să afle mai multe informații despre istoria locului pot trece pragul Muzeului Cesme. La fel ca mai toate orașele de pe cuprinsul Turciei, în Cesme există mai multe moschei, cea mai importantă fiind Moscheea Cesme. Celelalte moschei din oraș sunt: Moscheea CiftlikKoy, Moscheea Yeni și MerkezHaciMemis Aga. Turiștii pot organiza excursii în Izmir, ocazie cu care pot vizita și satele din împrejurimile orașului Cesme, precum satul Mordogan și Karaburun. De asemenea, turiștii se pot bucura de excursii și către Pamukkale, Efes și Insula Chios. La mică distanță de Cesme există o serie de situri istorice, precum Alacati, un sit istoric, și Ilica, un oraș cu izvoare termale. Pe cuprinsul orașului Cesme, în special, în zona Inkilap Caddesi, există numeroase magazine care comercializează produse tradiționale și obiecte artizane. Din Cesme, veți putea achiziționa, în special, bijuterii, produse de marochinărie și covoare.  Turiștii care doresc să se bucure de sejururi în Cesme, pot călători cu avionul, cel mai apropiat aeroport fiind cel din Izmir, situat la circa 30 de minute de mers cu mașina de Cesme. Din Izmir până în Cesme vă puteți deplasa fie cu taxiul, fie prin intermediul mijloacelor de transport în comun, un bilet de autobuz costând circa 10 TL. În Cesme veți putea petrece vacanțe vesele, viața de noapte fiind destul de animată. În Castelul Cesme se organizează Festivalul International de Muzică și Mare Cesme.

poza Bucurați-vă de plajele cu nisip fin din Peninsula Cesme

  În Cesme există mai multe restaurante ce servesc preparate savuroase atât tradiționale, cât și din bucătăria internaționale. Restaurantelor li se adaugă numeroase terase, fast food-uri, cafenele, discoteci, baruri și cluburi. În Cesme, turiștii vor putea alege dintre hoteluri cu dotări moderne, care oferă facilități pentru familiile cu copii. Hotelurile recomandate de către noi sunt: Hotel 1882 Butik Otel, Sheraton Cesme Hotel Resort And Spa, Sisus Hotel, Babylon Hotel, Grand Hotel Ontur, Boyalik Beach Hotel And Spa Cesme, Imren Han Hotel și altele. 

poza Bucurați-vă de plajele cu nisip fin din Peninsula Cesme