Oferte Cazare - Litoral Izmir, Turcia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Izmir 2024

      Regiunea Izmir este situată pe litoralul Mării Egee, în golful omonim. Acum mii de ani pe locul în care se întinde astăzi Izmir era așezată vechea cetate greacă Smyrna. Conform cercetărilor întreprinse de către arheologi se pare că zona a fost locuită încă din neolitic. În prezent regiunea este cunoscută ca perla Mării Egee, fapt datorat în special frumuseții zonei și oportunităților multiple pe care le oferă turiștilor privind petrecerea timpului liber. Odată ajunși în  Izmir puteți vizita mai multe orașe antice, ca  Ephesus , Pergamon , Sardis și Klazomenai , precum și unele centre turistice, printre care amintim: Kusadasi , Ceșme , Mordogan și Foca .


Citeste mai mult

Regiunea Litoral Izmir 2024 face parte din Turcia.

In regiunea Izmir sunt 127 hoteluri, din care 18 hoteluri de 5 stele, 51 de hoteluri de 4 stele, 46 de hoteluri de 3 stele, 10 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Izmir 2024

Filtreaza hotelurile din Izmir pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Izmir pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Radisson Blu Resort & Spa Cesme incepand cu 1,647.00 €
Plecare 11 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Alacati Zeytin Konak Hotel incepand cu 1,413.00 €
Plecare 12 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Club Resort Atlantis incepand cu 640.00 €
Plecare 10 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Radisson Blu Resort & Spa Cesme incepand cu 1,647.00 €
Plecare 11 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Izmir, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Regiunea Izmir - perla Litoralului Egeean

Climatul din Izmir este mediteranean, caracterizat prin veri lungi, fierbinți și uscate și ierni blânde, lipsite de zăpadă. Precipitațiile cele mai abundente cad în luna noiembrie și martie. În lunile de vară temperatura aerului poate atinge 40 de grade Celsius, însă în mod normal se situează între 30 și 36 de grade. Regiunea Izmir se mândrește cu clădiri moderne, înalte, multiple spații comerciale și clădiri de birouri. Bulevardele orașului sunt largi, pentru câțiva kilometri bulevardul principal fiind paralel cu marea, ceea ce oferă o serie de priveliști minunate, călătoria fiind o adevărată plăcere. Regiunea este înconjurată de multiple obiective turistice, astfel încât un sejur petrecut în Izmir nu poate fi deloc plictisitor. 

      La circa 84 de kilometri de Izmir veți descoperi ruinele orașului antic Efes. Aici este amplasat un muzeu în aer liber, unde curioșii pot admira cea mai mare colecție de ruine romane, de la est de Marea Mediterană. Cele mai reprezentative construcții ale orașului sunt: Biblioteca Celsus care conţinea o mare colecţie de cărţi şi manuscrise, mormântul senatorului Tiberius Julius Celsus, templul lui Adrian și un amfiteatru de dimensiuni impresionante.

poza Regiunea Izmir - perla Litoralului Egeean

     În cazul în care vizitați Regiunea Izmir, ar fi păcat să ratați o vizită la ruinele din Pergamon. Acestea sunt situate la 105 kilometri de Izmir. Cea mai importantă descoperire din situl arheologic din Pergam este altarul care se află acum expus la Muzeul Pergamon din Berlin. Marele altar a fost construit în timpul domniei lui Rumenes al II-lea și are o suprafață de circa 36 de metri pătrați, fiind una dintre cele mai importante opere ale antichității. Altarul este construit în jurul unei scări, iar pe friza lungă de 120 de metri lungime sunt reprezentate scene din viața lui Zeus, Artemis și alții zei ai Olimpului și lupta acestora cu Giganții.  Acest monument de dimensiuni impresionante este dovada vie a prestigiului de care s-a bucurat orașul acum mii de ani. Biblioteca din oraș era la fel de impresionantă, luând în calcul numărul de găuri pentru montarea rafturilor, se estimează că sala de lectură depozita 20.000 de papirusuri. Acesta ar reprezenta doar 10 % din efectivul total al clădirii. Deși cele mai importante descoperiri sunt în prezent la muzeul din Berlin, încă au mai rămas multe de văzut din orașul grecesc. Aici puteți admira cel mai înclinat teatru din lume, construit pe versantul unui munte. Din aceeași perioadă datează și templul lui Traian, sala de gimnastică și băile romane. Pergamon a fost un oraș antic situat la 25 de kilometri de Marea Egee. Orașul a atins apogeul dezvoltării sale în perioada elenistică, devenind capitala regilor atalați. În perioada romană a fost pentru un timp capitala provinciei asiatice a imperiului, însă în cele din urmă a pierdut acest statut în detrimentul orașului Efes. În prezent, Pergamon se află pe lista obiectivelor istorice protejate de UNESCO.

    Iubitorii de cultură pot vizita și vechiul oraș antic Teos situat în provincia Izmir. Bazele orașului au fost puse în perioada 1050-1000 î. Hr. În prezent, din orașul antic se mai păstrează zidul de apărare, teatru antic, acropolele, agora, odeonul, gimnaziu, o parte din portul sudic și o mică bisericuță construită pe dig. Aici a fost construit templul lui Dionisos, fiind opera lui Hermogenes din Priene. Era cel mai impunător templu din Anatolia, drept consecință, în perioada romană, era reconsolidat în mod constat. Numeroasele cutremure l-au transformat însă într-o ruină. Teos era orașul artiștilor, aceștia putând trăi liberi între zidurile cetății antice, fapt ce a dat acestuia un ușor farmec romantic. 

poza Regiunea Izmir - perla Litoralului Egeean

The Izmir Birds Paradise este ultimul obiectiv turistic pe care îl supunem atenției dumneavoastră. După cum se poate deduce și din nume este un adevărat rai al păsărilor, aici întâlnindu-se peste 200 de specii de înaripate, unele dintre ele fiind pe cale de dispariție. Locul s-a format odată ce râul Gediz a depus sedimente și pământ la vărsarea sa în Marea Egee. Miile de păsări trăiesc pe o suprafață de peste 80 de kilometri pătrați, într-o zonă mlăștinoasă, situată la 15 kilometri vest de Karșiyaka. Pe lângă păsări, aici trăiesc și numeroase specii de pești și mamifere. În prezent locul este protejat de lege. Ca o atracție pentru familiile cu copii, precizăm că aici există și o grădină zoologică, Sasali Park of Natural Life. Deși pune la dispoziția turiștilor numeroase obiective turistice și plaje dintre cele mai apreciate, trebuie să precizăm că un sejur petrecut în Izmir este destul de avantajos ca preț, costând mai puțin decât unul petrecut în România. Regiunea este deservită de aeroportul Adnan Menderes, situat la 17 kilometri distanță de orașul Izmir.
Cele mai apreciate plaje din regiunea Izmir

Regiunea Izmir este o destinație de vacanță extrem de populară, numărând 50 de plaje și 3 porturi de agrement. Izmir este cunoscut ca fiind cel mai însorit oraș al Turciei, numărând de-a lungul anului nu mai puțin de 300 de zile însorite.

Citeste mai mult.

Petreceți seri și nopți încântătoare în localurile din Izmir

Viața de noapte din orașul Izmir este variată, existând localuri pentru toate preferințele, inclusiv cluburi de jazz, pub-uri hardcore rock, dar și localuri în care atmosfera este ceva mai liniștită. La fel ca în restul orașelor mari din Turcia, în Izmir pare că nu se doarme. Dacă în timpul zilei puteți să vă bucurați de soare pe plajele din Izmir sau să vizitați numeroasele obiectiv turistice, care atrag în oraș zeci de mii de turiști, odată cu lăsarea serii vă puteți retrage în unul din localuri din oraș și vă puteți bucura de nopți spectaculoase.

Citeste mai mult.

Activități recreative de care vă puteți bucura în timpul sejurului în Izmir

Izmir este un oraș situat pe coasta de Vest a Anatoliei, care în vechime era cunsocut sub numele de Smyrna. Încă din primii ani ai existenței sale, Izmir era un important centru comercial, fapt datorat, în special, portului său. Curioșii care doresc să viziteze regiunea, vor descoperi numeroase obiective turistice, situri antice și sate tradiționale, bucurându-se astfel de o experiență memorabilă.

Citeste mai mult.

Akkum Beach- o locație exclusivistă din Regiunea Izmir

Plaja Akkum este situată la 50 de kilometri sud-vest de Izmir și este o plajă acoperită cu nisip, măsurând 50 de metri lungime. Akkum Beach este o plajă publică, de întreținerea sa ocupându-se municipalitatea Seferihisar. atorită calității nisipului său și a apei, plaja Akkum a fost distinsă cu Blue Flag.

Citeste mai mult.