Cele mai populare șapte plaje din Didim

      Didim este o stațiunea extrem de populară în rândul turiștilor străini, însă popularitatea stațiunii a fost depășită cu mult de cea a plajelor. Plajele din Didim se întind pe o suprafață de 55 de kilometri și sunt acoperite cu nisip și cu prundiș. Intrarea în mare este lină și foarte curată, din acest motiv stațiunea  atrăgând anual numeroase familii cu copii. Plajele orașului sunt extrem de populare în rândul turiștilor autohtoni, care se bucură de frumusețea peisajelor și de aerul curat, fiind însă la fel de apreciate și de către turiștii europeni. Plajele din Didim se întind de-a lungul Golfului Gulluk, fiind astfel fregmentate de zeci de golfulețe pe care le vom analiza în continuare. 

          La circa 5 kilometri de Didim veți descoperi plaja Altinkum, cea mai populară plajă a stațiunii, ce s-a făcut remarcată în special datorită nisipului său fin, de culoare albă. O plimbare pe nisipul de aici nu se poate compara cu nimic altceva, oferind o relaxare a tuturor simțurilor. Apa este clară, de un albastru cristalin. Datorită calității sale plaja Altinkum a fost distinsă cu Blue Flag. Accesul pe plajă este gratuit, turiștii putând închiria șezlonguri și umbreluțe. Aceasta este una dintre cele mai apreciate plaje din Didim, atrăgând în timpul sezonului estival zeci de mii de turiști. Din această cauză, mai ales în timpul sezonului estival, este destul de aglomerată. Dacă considerați că aglomerația nu este pentru dumneavoastră vă recomandăm să încercați golfurile din continuarea plajei Altinkum. Aici atmosfera este mult mai calmă și reconfortantă. Puteți ajunge pe plaja Altinkum, fie folosind mașina personală sau un taxi, fie prin intermediul mijloacelor de transport în comun. O altă plajă extrem de cunoscută din stațiune este Didim Akbuk Beach. Aceasta este situată la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de centrul orașului, fiind a doua în topul preferințelor turiștilor străini, după Altinkum Beach. Aici nuanțele de albastru ale mării se unesc cu verdele crud al pădurilor ce înconjoară plaja. Apa mării nu este foarte adâncă și este deosebit de limpede, fiind potrivită pentru înot și tot felul de activități sportive, precum scuba diving, windsurfing și altele. Transportul între centrul orașului Didim și plaja Akbuk se poate realiza extrem de facil prin intermediul mijloacelor de transport în comun, care circulă la fiecare 30 de minute.

 Kusadasi Didim poza

        Golful Dalyanaki este portul natural al orașului, aici acostând unele vase pe timp de iarnă. Aici vă puteți bucura de soare și de liniște, într-o atmosferă parcă desprinsă de lumea reală. Ca să ajungeți în port trebuie să vă folosiți fie de o barcă, fie de mașina personală. De asemenea, puteți opta pentru o excursie organizată. În cadrul unei astfel de excursii puteți vizita și Aquarium Bay Didim. Această plajă este acoperită cu nisip, iar valurile mării sunt destul de liniștite, astfel încât este o locație numai bună de relaxare. Pentru a putea admira întreaga zonă înconjurătoare vă sfătuim să vizitați Aquarium Bay cu o barcă. Însă în ultimă instanță puteți apela și la mijloacele de transport în comun. O locație la fel de liniștită este și Didim Monastery Bay. Apa mării este clară și destul de mică, fiind potrivită și pentru copii de vârste mici. Seara vă puteți bucura de o plimbare romantică pe plaja cu nisip fin. Drumul ce duce spre Didim Monastery Bay este destul de accidentat, însă frumusețea peisajelor și a mării merită tot efortul. Cennet Bay este unul dintre golfurile cele mai aglomerate, deși nu se poate compara cu Altinkum. Golful nu poate oferi spațiu pe plajă decât pentru 400 de persoane, însă nisipul fin al coastei îi face pe turiști să-și dorească să viziteze acest loc. Ultima plajă avută de noi în vedere este Didim Sapli Ada. Aceasta este situată în districtul Akbuk din orașul Didim. Destinația este ideală pentru cei care își doresc un sejur relaxant pe plajă și pentru cei care sunt mereu în căutare de locuri noi. Plaja este situată la circa 5 kilometri de centru orașului Akbuk.

 Kusadasi Didim poza