Oferte Cazare - Litoral Didim, Kusadasi, Turcia 2021

Cazare - Litoral Didim

Orașul Didim este situat pe coasta estică a Mării Egee, la 712 kilometri de Istanbul. Stațiunea a câștigat un prestigiu spectaculos în ultimii ani, ajungând să concureze cu Kusadasi și Bodrum. Turiștii sunt atrași în mod special de plajele însorite, numeroasele vestigii arheologice, dar și de tradițiile locale ale stațiunii. Zona în care este plasat astăzi orașul modern Didim a fost locuită încă din Neolitic. Însă, așezarea a început să se dezvolte vertiginos în perioada clasică, când pe teritoriul orașului a fost construit un sanctuar dedicat zeului Apollo. Templul era înconjurat de un izvor care îi conferea caracter de oracol, așa cum se întâmpla și cu oracolul din Delphi.


Citeste mai mult

Litoral Didim face parte din regiunea Kusadasi din Turcia.

In Didim sunt 53 hoteluri, din care 12 hoteluri de 5 stele, 11 hoteluri de 4 stele, 18 hoteluri de 3 stele, 12 hoteluri de 2 stele.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Adrina Beach Resort & Convention Center incepand cu 559.00 €
Plecare 23 Octombrie 2021, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Aquasis Deluxe Resort & Spa incepand cu 570.00 €
Plecare 23 Octombrie 2021, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Buyuk Anadolu Didim Resort incepand cu 435.00 €
Plecare 9 Mai 2021, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel D-marin Didim Marina Yacht Club incepand cu 1,008.00 €
Plecare 29 Iulie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Didim Beach Resort Aqua & Elegance Thalasso incepand cu 393.00 €
Plecare 23 Octombrie 2021, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Garden Of Sun incepand cu 352.00 €
Plecare 23 Octombrie 2021, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel The Roxy Luxury Moon Resort ( Ex Aurum Moon Resort ) incepand cu 692.00 €
Plecare 30 Aprilie 2021, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel The Roxy Luxury Nature ( Ex Aurum Exclusive Club ) incepand cu 1,216.00 €
Plecare 9 Mai 2021, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel The Roxy Luxury Spa ( Ex. Aurum Didyma Spa & Beach Resort ) incepand cu 725.00 €
Plecare 23 Octombrie 2021, 7 nopti, All inclusive

Didim, o destinație de vacanță din inima Orientului

     La fel ca în întreaga Turcie, turismul este principala activitate a locuitorilor din Didim. Pe locul al doilea se situează agricultura, producându-se culturi importante de grâu și bumbac.  Orașul modern prezintă în mare majoritate clădiri recent construite, multe dintre ele fiind destinate turismului. Didim este extrem de popular în rândul turiștilor germani și britanici, mulți dintre ei cumpărând proprietăți în oraș. Deoarece este o stațiune relativ nouă, este o destinație foarte populară și în rândul turiștilor turci, astfel dacă veți alege Didim ca destinație de vacanță puteți să vă bucurați de atmosfera tradițională turcească. Didim este situată între Bodrum și Izmir, fiind înconjurată de mai multe localități precum: Altinkum, Akbuk, Akkoy, Milet, Priene, Yasilkent și altele. Numele orașului este preluat după denumirea vechiului oraș elen, Didyma. În timpul stăpânirii otomane orașul a fost redenumit Yoranda sau Yoran, iar în timpul Republicii s-a intitulat Hisar (Castelul). În anul 1955, în urma unui cutremur o mare parte din oraș a fost distrusă, Didim fiind mai apoi reconstruit și numit Yenihisar (Noul Castel). Denumirea actuală datează din anul 1997, când s-a dorit ca orașul să se poată distinge de alte localități numite Yenihisar.

poza Didim, o destinație de vacanță din inima Orientului

     Didim este o destinație de vacanță cunoscută pentru plajele sale lungi, acoperite cu nisip fin, marea albastră, ruinele antice și un microclimat favorabil, orașul bucurându-se de sute de zile însorite și de ierni blânde și veri călduroase. Astfel, turiștii și nu numai se pot bucura de plajă și de apa mării chiar și în lunile de iarnă. În Didim canicula nu este la fel de insuportabilă ca în alte staţiuni de pe litoralul Turciei. Dezvoltarea stațiunii a începutul în ultimele două decade ale secolului XX, când locuitorii orașelor mari ale Turciei au achiziționat în zonă case de vacanță, vile și apartamente. Cu trecerea timpului s-au construit hoteluri, un parc acvatic și centre comerciale. Teritoriul orașului este împânzit de baruri, discoteci și cluburi, în multe dintre ele se cântă muzică live tradițional turcească. Dacă în vacanța dumneavoastră doriți să vă bucurați și de câteva obiective turistice, vă recomandăm să vizitați ruinele templului ionic dedicat zeului Apollo, ce își înalță coloanele somptuoase spre cerul albastru. Aici veţi putea admira sanctoarul ornat cu marmură, diferite basoreliefuri ce înfăţişează centauri, grifoni şi meduze. Conform legendelor antice, în Didim a trăit  celebra gorgonă, Medusa. Templul original a fost distrus în timpul Războaielor Persane, fiind reconstruit după victoria lui Alexandru cel Mare asupra perșilor. De asemenea, puteți include în programul dumneavoastră și o vizită a orașului antic Miletos. Aici veți putea admira un teatru antic bine conservat, un stadion, băile din Faustina și templul lui Serapis. O destinație încărcată de mister este Calea Sacră. Potrivit unei legende antice, Apollo și Artemis s-au născut în Didim, zeul în templul ce îi poată numele iar zeița în templul omonim. Se crede că cele două temple erau conectate printr-un drum cunoscut sub numele de Calea Sacră. Recent în oraș a fost construit un port de agrement numit D-Mariana Didim. Portul este cel mai mare ca dimensiune din Marea Egee și vă va fascina cu iahturile sale luxoase. 


Cele mai populare șapte plaje din Didim

Didim este o stațiunea extrem de populară în rândul turiștilor străini, însă popularitatea stațiunii a fost depășită cu mult de cea a plajelor. Plajele din Didim se întind pe o suprafață de 55 de kilometri și sunt acoperite cu nisip și cu prundiș. Intrarea în mare este lină și foarte curată, din acest motiv stațiunea atrăgând anual numeroase familii cu copii. Plajele orașului sunt extrem de populare în rândul turiștilor autohtoni, care se bucură de frumusețea peisajelor și de aerul curat, fiind însă la fel de apreciate și de către turiștii europeni.

Citeste mai mult.