Oferte Cazare - Litoral Kusadasi, Turcia 2021

Cazare - Litoral Kusadasi

Regiunea Kusadasi este situată pe coasta de vest a Turciei, la circa 95 kilometri de Izmir și 71 kilometri distanță de Aydin. Regiunea se întinde de-a lungul golfului omonim.  Kusadasi este una dintre principalele stațiuni de pe litoralul turcesc, fiind unul dintre cele mai atractive zone de pe  coasta Mării Egee. Zona este supranumită „Insula Păsărilor”, în turcă „kus” însemnând „pasăre” și „adasi” fiind echivalentul pentru „insulă”.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Kusadasi face parte din Turcia.

In regiunea Kusadasi sunt 240 hoteluri, din care 48 de hoteluri de 5 stele, 73 de hoteluri de 4 stele, 75 de hoteluri de 3 stele, 43 de hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel My Aegean Star incepand cu 292.00 €
Plecare 15 Mai 2021, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Didim Beach Resort Aqua & Elegance Thalasso incepand cu 321.00 €
Plecare 10 Octombrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Labranda Ephesus Princess incepand cu 585.00 €
Plecare 15 Octombrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Paloma Pasha Resort incepand cu 921.00 €
Plecare 15 Octombrie 2020, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Grand Belish incepand cu 435.00 €
Plecare 15 Mai 2021, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Palm Wings Beach Resort & Spa incepand cu 509.00 €
Plecare 15 Mai 2021, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kusadasi Golf & Spa Resort incepand cu 359.00 €
Plecare 1 Iunie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Didim Beach Resort Aqua & Elegance Thalasso incepand cu 321.00 €
Plecare 10 Octombrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel My Aegean Star incepand cu 292.00 €
Plecare 15 Mai 2021, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Akbulut incepand cu 317.00 €
Plecare 15 Mai 2021, 7 nopti, All inclusive

Kusadasi - Descoperă una dintre cele mai încântătoare stațiuni de pe litoralul Turciei

Kusadasi este un loc fermecător, plajele acoperite cu nisip fin fiind în simbioză cu atmosfera orientală și soarele dogoritor. Orașul se bucură de unul dintre cele mai extinse porturi de iahturi de pe coasta egeeană, Kusadasi Setur Marina având o capacitate de 629 iahturi, astfel vă puteți bucura de o croazieră pe mare și puteți admira coasta și împrejurimile. Datorită așezării sale geografice din Kusadasi puteți vizita cele mai renumite obiective turistice ale Turciei, precum orașul antic Efes, Miletus, Didyma și Pamukkale. De asemenea, de pe plaja din centrul oraşului puteţi admira elegantele vase de croazieră din port. Deși este o zonă cu un potențial turistic ridicat, încă mai puteți găsi unități de cazare pentru toate bugetele și restaurante accesibile.

Orașul Efes este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber. A fost întemeiat de coloniștii ionieni în secolul XI î. Hr. și a fost locuit timp de 9 milenii, de-a lungul timpului fiind un oraș portuar extrem de bine dezvoltat și un remarcabil centru economic și cultural. În prezent, ruinele orașului atrag anual mii de turiști. Printre monumente rămase drept mărturie a istoriei bogate a acestui loc se numără o agoră, un forum, odeonul, biblioteca lui Celsus, stadionul precum și o serie de biserici ce datează din perioada Bizantină. Cel mai important monument prezent aici este templul zeiței Artemis, obiectiv situat printre cele șapte minuni ale lumii antice. Efesul nu este doar un obiectiv turistic important pentru iubitorii de artă și istorie, creștinii vizitează orașul  deoarece se consideră că de aici a scris Sfântul Ioan o parte din Evanghelie, iar Fecioara Maria și-a petrecut aici ultimii ani din viață. Se organizează regulat pelerinaje la Bazilica construită pe mormântul Sf. Apostol Ioan și la Biserica Mariei, plasată pe ruinele casei Fecioarei Maria. Credincioșii își scriu dorințele pe foițe de hârtie pe care le agață pe un panou special amenajat, în speranța că acestea vor fi îndeplinite. De asemenea, puteți vizita situl Didyma, în antichitate fiind considerat pământ sfânt. Aici era plasat templul lui Apollo, zeul Soarelui. Templul a fost construit în anii 300 î. Hr. pe locul unui alt templu vechi și era un loc de profeție.Templul este foarte bine conservat, era înconjurat de un șir de coloane care înconjurau o cameră sacră unde se afla o statuie dedicată zeului Apollo. Coloanele ionice au o înălțime de 19,5 metri. 

      Kusadasi este înțesat de moschee și de edificii otomane și turcești. Moscheea Fortăreață construită de vizirul Okuz Mehmet Pașa în secolul al XVII-lea, este cel mai impresionant edificiu religios, măsoară 18000 metri pătrați, având un efectiv de 550 de persoane. Partea principală a acesteia are formă pătrată și este acoperită cu un dom de plumb pe care se sprijină 12 bolte. Partea interioară a domului este decorată cu motive florale și geometrice, iar între cele 16 vitralii se află plasate coloane ionice. Ușa principală este decorată cu sidef.

În zonă sunt prezente mai multe plaje, toate având în comun apa cristalină și nisipul fin. Cea mai populară plajă din stațiune este Palm Beach. Aceasta se află în imediata apropiere a portului și este mereu foarte aglomerată, aici poposind și turiștii de pe vasele de croazieră. Pe teritoriul său se află numeroase restaurante, baruri și cafenele care au program până noaptea târziu. Cea de-a doua pljă, Long Beach, este perfectă pentru familiile cu copii, nisipul fiind fin iar intrarea în apă destul de lină, astfel încât cei mici se pot bălăcii în voie. Ladies Beach este frecventată în special de iubitorii sporturilor nautice. Vântul este bun și soarele puternic, astfel încât aici puteți obține un bronz de durată. Alte plaje apreciate din Kusadasi sunt: Diamond Beach, Downtown Beach, Silver Sand Beach, Paradise Beach, Love Beach, Kustur Beach și National Park Beach.

Clima de aici este tipic mediteraneeană, cu veri toride și ierni blânde, astfel sezonul turistic este destul de lung, Kusadasi bucurându-se de circa 300 de zile însorite în decursul unui an. Kilometrii  întregi de plajă sunt acoperiți cu nisip fin, iar apa este caldă și limpede, astfel veți putea bucura de o vacanță relaxantă și reconfortantă. Se practică numeroase sporturi, printre care amintim windsurfing, schi nautic, volei și altele. De asemenea, în stațiune există 3 parcuri acvatice, două dintre ele fiind printre cele mai mari aquapark-uri din Europa. Seara aglomerația se mută de pe plajă în barurile, cafenelele și restaurantele de pe faleză. De aici puteți admira iahturile care pleacă și se întorc în port și vă puteți bucura de un apus de soare dintre cele mai frumoase. Vă puteți bucura de nenumărate specialități din pește și fructe de mare.

Kusadasi - Descoperiți obiectivele turistice ale stațiunii și bucurați-vă de un sejur de neuitat

Kusadasi este o destinație de vacanță încărcată de obiective turistice, astfel încât, dacă veți alege să petreceți un sejur aici, cu siguranță nu vă veți plictisi. Turismul cultural este foarte dezvoltat în zonă, iar printre cele mai interesante atracții ale locului se numără: orașul antic Efes, Casa Fecioarei Maria, Bazilica Sfântului Ion, Muzeul Căilor Ferate și multe altele.

Citeste mai mult.

Kusadasi - Bucurați-vă de o vacanță plină de adrenalină și activități

Kusadasi este o destinație potrivită pentru a petrece vacanțe relaxante și liniștite, dar și pentru vacanțe active, în care să explorați stațiunea și zonele sale înconjuratoare sau în care să practicați diferite sporturi nautice și tot felul de activități interesante, care să facă din sejurul petrecut aici o experiență memorabilă.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de distracție și relaxare în  Adaland Aquapark

Adaland Aquapark este un parc acvatic situat în stațiunea Kusadasi. În trecut acesta se situa printre cele mai populare parcuri nautice din lume. Aici veți descoperi o mare varietate de tobogane. Pe teritoriul parcului veți descoperi o zonă numită Rain Dance, unde puteți dansa în timp ce vă bucurați de apă.

Citeste mai mult.