Oferte Cazare - Litoral Kusadasi, Turcia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Kusadasi 2024

Regiunea Kusadasi este situată pe coasta de vest a Turciei, la circa 95 kilometri de Izmir și 71 kilometri distanță de Aydin. Regiunea se întinde de-a lungul golfului omonim.  Kusadasi este una dintre principalele stațiuni de pe litoralul turcesc, fiind una dintre cele mai atractive zone de pe  coasta Mării Egee. Zona este supranumită „Insula Păsărilor”, în turcă „kus” însemnând „pasăre” și „adasi” fiind echivalentul pentru „insulă”.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Kusadasi 2024 face parte din Turcia.

In regiunea Kusadasi sunt 289 hoteluri, din care 54 de hoteluri de 5 stele, 75 de hoteluri de 4 stele, 100 de hoteluri de 3 stele, 57 de hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Kusadasi 2024

Filtreaza hotelurile din Kusadasi pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Kusadasi pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Club Resort Atlantis incepand cu 823.00 €
Plecare 9 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Sea Bird Hotel incepand cu 430.00 €
Plecare 10 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Rebetika Hotel & Bistro incepand cu 388.00 €
Plecare 30 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa incepand cu 1,405.00 €
Plecare 30 Aprilie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Belish Beach Resort & Spa incepand cu 858.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Melodi Club Hotel incepand cu 323.00 €
Plecare 20 Aprilie 2025, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Club Yali Hotels & Resort incepand cu 587.00 €
Plecare 1 Mai 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
In Sogucak sunt un hotel, din care un hotel de 5 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Kusadasi, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Kusadasi - Descoperă una dintre cele mai încântătoare stațiuni de pe litoralul Turciei

Kusadasi este un loc fermecător, plajele acoperite cu nisip fin fiind în simbioză cu atmosfera orientală și soarele dogoritor. Orașul se bucură de unul dintre cele mai extinse porturi de iahturi de pe coasta egeeană, Kusadasi Setur Marina, care are o capacitate de 629 iahturi, astfel vă puteți bucura de o croazieră pe mare, ocazie cu care puteți admira coasta și împrejurimile. Datorită așezării sale geografice, din Kusadasi puteți vizita cele mai renumite obiective turistice ale Turciei, precum orașul antic Efes, Miletus, Didyma și Pamukkale. De asemenea, de pe plaja din centrul oraşului puteţi admira elegantele vase de croazieră din port. Deși este o zonă cu un potențial turistic ridicat, în Kusadasi încă mai puteți găsi unități de cazare pentru toate bugetele și restaurante accesibile.

Orașul Efes este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber. A fost întemeiat de coloniștii ionieni în secolul XI î. Hr. și a fost locuit timp de 9 milenii, de-a lungul timpului fiind un oraș portuar extrem de bine dezvoltat și un remarcabil centru economic și cultural. În prezent, ruinele orașului atrag anual mii de turiști. Printre monumente rămase drept mărturie a istoriei bogate a acestui loc se numără o agoră, un forum, odeonul, biblioteca lui Celsus, stadionul, precum și o serie de biserici ce datează din Perioada Bizantină. Cel mai important monument prezent aici este templul zeiței Artemis, obiectiv situat printre cele șapte minuni ale lumii antice. Efesul nu este doar un obiectiv turistic important pentru iubitorii de artă și istorie, creștinii vizitează orașul deoarece se consideră că de aici a scris Sfântul Ioan o parte din Evanghelie, iar Fecioara Maria și-a petrecut aici ultimii ani din viață. Se organizează regulat pelerinaje la Bazilica construită pe mormântul Sf. Apostol Ioan și la Biserica Mariei, plasată pe ruinele casei Fecioarei Maria. Credincioșii își scriu dorințele pe foițe de hârtie pe care le agață pe un panou special amenajat, în speranța că acestea vor fi îndeplinite. De asemenea, puteți vizita situl Didyma, în antichitate fiind considerat pământ sfânt. Aici era plasat templul lui Apollo, zeul Soarelui. Templul a fost construit în anii 300 î. Hr. pe locul unui alt templu vechi și era un loc de profeție. Templul este foarte bine conservat, era înconjurat de un șir de coloane care înconjurau o cameră sacră unde se afla o statuie dedicată zeului Apollo. Coloanele ionice au o înălțime de 19,5 metri. 

poza Kusadasi - Descoperă una dintre cele mai încântătoare stațiuni de pe litoralul Turciei

      Kusadasi este înțesat de moschei și de edificii otomane și turcești. Moscheea Fortăreață, construită de vizirul Okuz Mehmet Pașa în secolul al XVII-lea, este cel mai impresionant edificiu religios, măsoară 18000 metri pătrați, având un efectiv de 550 de persoane. Partea principală a acesteia are formă pătrată și este acoperită cu un dom de plumb pe care se sprijină 12 bolți. Partea interioară a domului este decorată cu motive florale și geometrice, iar între cele 16 vitralii se află plasate coloane ionice. Ușa principală este decorată cu sidef.

În zonă sunt prezente mai multe plaje, toate având în comun apa cristalină și nisipul fin. Cea mai populară plajă din stațiune este Palm Beach. Aceasta se află în imediata apropiere a portului și este mereu foarte aglomerată, aici poposind și turiștii de pe vasele de croazieră. Pe teritoriul său se află numeroase restaurante, baruri și cafenele care au program până noaptea târziu. Cea de-a doua plajă, Long Beach, este perfectă pentru familiile cu copii, nisipul fiind fin iar intrarea în apă destul de lină, astfel încât cei mici se pot bălăcii în voie. Ladies Beach este frecventată în special de iubitorii sporturilor nautice. Vântul este bun și soarele puternic, astfel încât aici puteți obține un bronz de durată. Alte plaje apreciate din Kusadasi sunt: Diamond Beach, Downtown Beach, Silver Sand Beach, Paradise Beach, Love Beach, Kustur Beach și National Park Beach.

poza Kusadasi - Descoperă una dintre cele mai încântătoare stațiuni de pe litoralul Turciei

Clima de aici este tipic mediteraneeană, cu veri toride și ierni blânde, astfel sezonul turistic este destul de lung, Kusadasi bucurându-se de circa 300 de zile însorite în decursul unui an. Kilometrii  întregi de plajă sunt acoperiți cu nisip fin, iar apa este caldă și limpede, astfel vă veți putea bucura de o vacanță relaxantă și reconfortantă. În Kusadasi, se pot practica numeroase sporturi, printre care amintim windsurfing, schi nautic, volei și altele. De asemenea, în stațiune există 3 parcuri acvatice, două dintre ele fiind printre cele mai mari aquapark-uri din Europa. Seara aglomerația se mută de pe plajă în barurile, cafenelele și restaurantele de pe faleză. De aici turiștii pot admira iahturile care pleacă și se întorc în port și se pot bucura de un apus de soare dintre cele mai frumoase. În localurile din Kusadasi, turiștii sepot bucura de nenumărate specialități din pește și fructe de mare.

poza Kusadasi - Descoperă una dintre cele mai încântătoare stațiuni de pe litoralul Turciei

Kusadasi - Descoperiți obiectivele turistice ale stațiunii și bucurați-vă de un sejur de neuitat

Kusadasi este o destinație de vacanță încărcată de obiective turistice, astfel încât, dacă veți alege să petreceți un sejur aici, cu siguranță nu vă veți plictisi. Turismul cultural este foarte dezvoltat în zonă, iar printre cele mai interesante atracții ale locului se numără: orașul antic Efes, Casa Fecioarei Maria, Bazilica Sfântului Ion, Muzeul Căilor Ferate și multe altele.

Citeste mai mult.

Kusadasi - Bucurați-vă de o vacanță plină de adrenalină și activități sportive

Kusadasi este o destinație potrivită pentru a petrece vacanțe relaxante și liniștite, dar și pentru vacanțe active, în care să explorați stațiunea și zonele sale înconjurătoare sau în care să practicați diferite sporturi nautice și tot felul de activități interesante, care să facă din sejurul petrecut aici o experiență memorabilă.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de distracție și relaxare în Adaland Aquapark

   Adaland Aquapark este un parc acvatic situat în stațiunea Kusadasi. În trecut, acesta se situa printre cele mai populare parcuri acvatice din lume. Aici veți descoperi o mare varietate de tobogane și o zonă numită Rain Dance, unde puteți dansa în timp ce vă bucurați de apă. Adaland Aquapark are și o pistă de rafting, de formă eliptică cu o lungime de 600 de metri

Citeste mai mult.