Oferte Cazare - Litoral Selcuk, Kusadasi, Turcia ☀️ 2022

Cazare - Litoral Selcuk 2022

        Selcuk este orașul cel mai important al districtului cu același nume, fiind situat la 2 kilometri distanță de orașul antic Efes. În antichitate, orașul era cunoscut sub numele de Agios Theologos, deoarece împăratul Iustinian a ridicat aici o bazilică în cinstea sfântului Ioan Teologul. Ayasoluk este forma coruptă a acestui nume. În secolul al XIV-lea orașul a fost vizitat de către celebrul călător Ibn Battuta. Referitor la oraș acesta a notat: „Moscheea acestui oraș este una dintre cele mai magnifice moschei din lume, fiind neîntrecută în frumusețe”. 

Citeste mai mult

Litoral Selcuk 2022 face parte din regiunea Kusadasi din Turcia.

In Selcuk sunt 21 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 9 hoteluri de 3 stele, 9 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Filtre Litoral Selcuk 2022

Filtreaza hotelurile din Selcuk pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Selcuk pe baza tipului de masa:

Vezi hoteluri/orase din Selcuk cu diferite facilitati des cautate si folositoare:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Labranda Ephesus Princess incepand cu 455.00 €
Plecare 30 Septembrie 2022, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Celsus Boutique incepand cu 575.00 €
Plecare 1 Iunie 2022, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Nicea Hotel incepand cu 140.00 €
Plecare 24 Aprilie 2022, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Saint John Hotel Boutique Class incepand cu 325.00 €
Plecare 24 Aprilie 2022, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Belis Hotel incepand cu 162.00 €
Plecare 25 Mai 2022, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Selcuk, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Selcuk - descoperă frumusețea unui oraș încărcat de istorie

În perioada otomană oraș era numit Ayasoluk, iar în anul 1914 a fost redenumit Selcuk, după numele turcilor selgiucizi, care au întreprins primele incursiuni în zonă, în secolul al XII-lea. Selcuk  este o destinație turistică ce se bucură de foarte multă popularitate, la acest aspect contribuind apropierea de orașul antic Efes și de Casa Fecioarei Maria. Turiștii care vor alege să petreacă un sejur în Selcuk vor putea admira și Bazilica Apostolului Ioan. Lăcașul de cult datează din secolul al VI-lea și se crede că a fost construit pe locul în care se afla mormântul sfântului. Istoricul Procopius considera că bazilica era locul cel mai sacru și mai onorat din Efes. Lăcașul de cult a fost grav avariat de invazia turcilor din anul 1090. În anul 1927, locul a fost excavat, iar Papa Paul al VI-lea a vizitat lăcașul de cult și s-a rugat aici.

În apropierea orașului antic Efes este situată Peștera Celor Șapte Dormitori (Yedi Uyuyanlar). Aceasta este o necropolă bizantină, unde puteți observa zeci de morminte săpate în stâncă. Peștera este legată de legenda unor tineri creștini din Efes, care au fost persecutați și au murit pentru credința lor. În drum spre Efes, puteți face un ocol, și astfel să vizitați și ruinele Artemisionului, un imens templu dedicat zeiței Artemis, în antichitate depășea a mărime Partenonul din Atena. O parte din ruinele acestui edificiu antic au fost folosite pentru construirea Bazilicii Sf. Ioan, iar unele au ajutat la construcția Bisericii Hagia Sophia din Constantinopol. În zona orașului Efes puteți vizita și casa în care se presupune că Fecioara Maria și-a trăit ultimii ani din viață. În prezent, sanctuarul este vizitat de mii de pelerini creștini, dar și de curioși. În cazul în care doriți să vizitați locul, trebuie să aveți o ținută adecvată.

În timpul călătoriei în Selcuk, trebuie neapărat să vizitați Muzeul Efes, situat în centrul orașului. De asemenea, se merită să vizitați și Muzeul Çetin, situat în apropiere de plaja Pamucak. Expozițiile sale sunt dedicate etnografiei, putând admira o serie de păpuși îmbrăcate în costume naționale și o expoziție dedicată dansurilor populare. În centrul orașului Selcuk veți descoperi Biblioteca Crisler, creată de cercetătorul american Cobbey Crisler. Biblioteca se mândrește cu o mulțime de cărți dedicate orașului antic Efes, precum și cu alte lucrări de istorie antică, biblică și islamică. 

poza Sejur în  Selcuk - descoperă frumusețea unui oraș încărcat de istorie

În anul 1921, când orașul a fost ocupat de către forțele elene, acesta număra 600 de locuitori, dintre care 580 erau greci, 10 turci și 10 armeni. Cartierul vechi a orașului  Selcuk păstrează urme ale culturii vechi turcești. Orașul este dominat de dealul Ayasoluk, unde veți descoperi multe clădiri istorice, printre care și Moscheea Isa Bey, construită de Aydinizi în anul 1375, și Marea Cetate. Pe teritoriul orașului Selcuk veți descoperi unități de cazare pentru toate gusturile și bugetele. Printre hotelurile recomandate de către noi se numără: Hotel Labranda Ephesus Princess, Hotel Bella, Hotel Nea Efessos, Nicea Hotel, Rebetika Hotel, Saint John Hotel Boutique Class, Akay Hotel, Doktor`un Evi Deluxe Boutique Hotel, Hotel Amazon Petite Palace, Hotel Anz Guesthouse, Hotel Ayasoluk, Hotel Boomerang Guesthouse, Hotel Paris, Kirkinca Houses & Boutique Hotel și Selena Hotel. În ceea ce privește localurile în care puteți lua masa, în Selcuk veți descoperi câteva restaurante în care vă puteți bucura de preparte tradiționale turcești. De asemenea, există și câteva baruri în care puteți servi băuturi alcoolice. Cele mai multe localuri sunt situate de-a lungul străzilor Kallinger și Siegburg. Cu toate acestea, dacă doriți să vă bucurați de o viață de noapte mai animată vă recomandăm să vă îndreptați către orașul Kusadasi.

În Selcuk, în fiecare sâmbătă, este organizată o mare piață, de unde vă puteți aproviziona cu legume proaspete, cu fructe și  cu brânzeturi. Aproximativ același tip de piață are loc și miercurea, în zona gării. În oraș există mai multe bănci, bancomate și case de schimb valutar, cele mai multe sunt situate pe străzile Cengiz Topel și Namik Kemal.

poza Sejur în  Selcuk - descoperă frumusețea unui oraș încărcat de istorie