Kusadasi - Bucurați-vă de o vacanță plină de adrenalină și activități sportive

    Kusadasi este o destinație potrivită pentru a petrece vacanțe relaxante și liniștite, dar și pentru vacanțe active, în care să explorați stațiunea și zonele sale înconjurătoare sau în care să practicați diferite sporturi nautice și tot felul de activități interesante, care să facă din sejurul petrecut aici o experiență memorabilă. Bucurați-vă de aventură și descoperiți frumusețea coastei turcești prin intermediul unei croaziere. Vă veți petrece întreaga zi la bordul unei ambarcațiuni, unde vă veți putea bucura de băi de soare, veți vizita golfuri izolate, unde veți putea înota și practica snorkeling. În cadrul croazierelor oferite de agențiile locale vă veți bucura de un prânz tradițional turcesc sau de diferite gustări. Numeroase agenții organizează croaziere de-a lungul coastei din Kusadasi, astfel încât veți avea de unde alege. Dacă vreți ca experiența dumneavoastră să fie mai deosebită, puteți opta pentru o călătorie la bordul unui vas tradițional, confecționat din lemn. Curioșii care vor dori să descopere frumusețea mediului sub acvatic vor putea practica scuba diving. O ambarcațiune vă va transporta către locul de scufundare, iar instructorii vă vor oferi toate indicațiile necesare. Veți în permanență supravegheat de către un instructor, astfel încât să vă simțiți în siguranță și să vă puteți bucura din plin de această experiență. Să te afli pe fundul Mării Egee, înconjurat de viețuitoare marine, nu poate fi decât o experiență extrem de plăcută. Vi se va pune la dispoziție tot echipamentul necesar, iar în cadrul anumitor excursii de scufundări vi se pune la dispoziție și prânzul.

 Kusadasi poza

     În cazul în care sporturile nautice nu sunt printre preferatele dumneavoastră, atunci puteți opta pentru jeep safari. Pe parcursul acestei aventuri veți vizita și o  serie de obiective turistice, precum Peștera lui Zeus, Mănăstirea Kursunlu și altele. De asemenea, vă veți putea bucura de băi de soare și de înot. Puteți descoperi plaja Pamucak, un golf larg și nisipos, care se bucură de o atmosferă liniștită chiar și în zilele în care stațiunea Kusadasi este extrem de aglomerată. Unele agenții asigură și transferul de la și către hotel. În Kusadasi, puteți alege să vă bucurați și de excursii și drumeții. Noi vă recomandăm să vizitați satul Kiraklizi, situat la circa 10 kilometri distanță de Kusadasi. Locul este de o frumusețe deosebită, fiind înconjurat de livezi înverzite și plantații de viță de vie. Atmosfera de aici este extrem de pitorească, încât veți avea senzația că timpul s-a oprit  în loc. Veți putea explora străduțele împânzite cu locuințe tradiționale și veți putea observa stilul de viață a localnicilor. După câteva ore în care vă bucurați de farmecul satului, puteți să alegeți dintre cele câteva cafenele și restaurante de aici, unde să vă bucurați de o masă delicioasă. Excursii puteți organiza și în către Peninsula Dilek, un loc înconjurat de peisaje montane superbe și coaste accidentate. Peninsula este situată la 26 de kilometri de Kusadasi. În Dilek, veți descoperi numeroase plaje potrivite pentru înot și băi de soare, precum Aydinlik Beach și Karasu Köyü Beach. Peștera lui Zeus este un loc extrem de popular în rândul turiștilor.

 Kusadasi poza

    Nu poate exista sejur în Kusadasi fără o zi petrecută pe plaja Ladies. Aceasta este situată la doi kilometri distanță de Kusadasi și este una dintre cele mai populare plaje din zonă, fiind acoperită cu nisip fin. Intrarea în apă este deosebit de lină, apa fiind superficială, fapt ce face ca plaja să fie foarte populară în rândul familiilor cu copii mici. Veți putea practica o mulțime de sporturi acvatice, care să vă facă ziua mai frumoasă și să vă ridice adrenalina la cele mai înalte cote. Ladies Beach este bine organizată, turiștii putându-se retrage la una dintre numeroasele cafenele și restaurante, situate în zona de promenadă, la mică distanță de plajă. De asemenea, pot închiria șezlonguri și umbrele. Datorită condițiilor oferite, plaja este extrem de apreciată atât de către turiști, cât și de către localnici, prin urmare, este și destul de aglomerată, mai ales, la sfârșit de săptămână. Astfel, vă recomandăm să o vizitați în timpul săptămânii, pentru a vă bucura de o atmosferă ceva mai liniștită.

 Kusadasi poza

Kusadasi - Descoperiți obiectivele turistice ale stațiunii și bucurați-vă de un sejur de neuitat

Kusadasi este o destinație de vacanță încărcată de obiective turistice, astfel încât, dacă veți alege să petreceți un sejur aici, cu siguranță nu vă veți plictisi. Turismul cultural este foarte dezvoltat în zonă, iar printre cele mai interesante atracții ale locului se numără: orașul antic Efes, Casa Fecioarei Maria, Bazilica Sfântului Ion, Muzeul Căilor Ferate și multe altele.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de distracție și relaxare în Adaland Aquapark

   Adaland Aquapark este un parc acvatic situat în stațiunea Kusadasi. În trecut, acesta se situa printre cele mai populare parcuri acvatice din lume. Aici veți descoperi o mare varietate de tobogane și o zonă numită Rain Dance, unde puteți dansa în timp ce vă bucurați de apă. Adaland Aquapark are și o pistă de rafting, de formă eliptică cu o lungime de 600 de metri

Citeste mai mult.