Kusadasi - Descoperiți obiectivele turistice ale stațiunii și bucurați-vă de un sejur de neuitat

    Kusadasi este o destinație de vacanță încărcată de obiective turistice, astfel încât, dacă veți alege să petreceți un sejur aici, cu siguranță nu vă veți plictisi. Turismul cultural este foarte dezvoltat în zonă, iar printre cele mai interesante atracții ale locului se numără: orașul antic Efes, Casa Fecioarei Maria, Bazilica Sfântului Ion, Muzeul Căilor Ferate și multe altele. Orașul antic Efes este unul dintre cele mai întinse și mai importante situri arheologice din zona Mediteranei de Est, fiind situat la o distanță de câteva minute de orașul Kusadasi și Selçuk. Efes este inclus pe lista obiectivelor protejate de către UNESCO. Orașul a fost populat timp de 9000 de ani, de-a lungul perioadei elenistice, romane, bizantine și otomane. Efesul a fost un important oraș portuar și un remarcabil centru cultural și comercial. Orașul a cunoscut cea mai importantă perioadă de înflorire în perioada romană, în epoca romană, Efesul fiind cel mai important port al provinciei asiatice. În timp, marea s-a retras, iar orașul Efes a încetat să mai fie oraș portuar. În prezent, ruinele orașului antic Efes trag anual zeci de mii de turiști. Cel mai important artefact al orașului este templul Zeiței Artemis, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Orașul Efes nu este un obiectiv turistic care să-i atragă doar pe pasionații de istorie antică, ci atrage și numeroși creștini, deoarece se consideră că Evanghelistul Ioan a locuit pentru o vreme aici, unde a și scris evanghelia. De asemenea, aici și-a petrecut ultimii ani din viață Fecioara Maria. Prin urmare, casa Fecioarei Maria, bazilica construită pe mormântul Sfântului Apostol Ioan și Biserica Mariei sunt importante locuri de pelerinaj pentru creștini, dar și pentru musulmani,  deoarece și aceștia o venerează pe Maria .

 Kusadasi poza

    Insula Porumbelului este una dintre cele mai fermecătoare atracții ale orașului Kusadasi, fiind situată la 350 de metri de portul orașului. Pe insulă, în punctul cel mai înalt, veți descoperi ruinele unei cetăți bizantine construite în secolul al XIII-lea. Insula este o locație excelentă pentru plimbări romantice, de aici putându-vă bucura de panorame spectaculoase asupra orașului și a zonei înconjurătoare. Pe parcursul secolului al XIX-lea, fortăreața de pe insulă a fost folosită drept refugiu de către pirați. În prezent, fortăreața găzduiește o cafenea, unde vă puteți relaxa după ce ați explorat insula. Dacă doriți să vă relaxați și să scăpați un pic de aglomerația din Kusadasi, atunci vă puteți îndrepta către Șirince. Acesta este un sat tradițional montan, perfect pentru a vă bucura de liniște. Până la schimbul de populație greco-turc de după încheierea Primului Război Mondial, satul era locuit preponderent de către greci. Satul a fost locuit de acum mii de ani, existând resturi arheologice ce indică prezența unui apeduct, care datează din perioada romană. Șirice vă va uimi cu peisajele sale idilice, fiind înconjurat de podgorii, de livezi de piersici și de măslini. Chiparoșii oferă un farmec aparte locului. Vegetația creează un contrast plăcut cu căsuțele albe, în stil grecesc. Pe timpul verii aici veți descoperi numeroase standuri, unde sunt comercializate condimente, vinuri locale și obiecte artizanale.

 Kusadasi poza

   Un alt obiectiv turistic situat în apropiere de Kusadasi este Casa Fecioarei Maria. Se crede că după înălțarea lui Iisus la ceruri, de teama evreilor, Apostolul Ioan a luat-o pe Fecioara Maria și a părăsit Ierusalimul, căutând un loc retras și protejat. Într-un sfârșit cei doi s-au stabilit în jurul Efesului, pe Muntele Koressos. Casa Fecioarei Maria a fost descoperită după circa 1800 de ani, datorită viziunilor maicii Anna Katharina Emmerick, care a descris locul cu exactitate deși nu-l vizitase niciodată. Locuința este simplă, fiind compusă din două camere și o cămară. În cea de-a doua cameră era amplasat dormitorul, aici este amenajat un altar, cu o icoană de mari dimensiuni și lumânări care ard continuu. În centrul orașului Kusadasi, în apropiere de mare, veți descoperi zidurile groase ale unei caravanserai ce datează din secolul al XVII-lea.  Clădirea a fost construită în anul 1910, din ordinul marelui vizir Öküz Mehmed Pașa, cu scopul de a găzdui comercianții care călătoreau pe mare. În anii 1950, clădirea era în ruine, însă a fost restaurată. În apropiere de această clădire veți descoperi un hotel și un restaurant. Un alt obiectiv turistic din Kusadasi este Muzeul Căilor Ferate. Aici veți descoperi o colecție uimitoare de locomotive cu aburi, care datează din perioada 1890-1950. Aceste au produse de companii precum Krupp, Henschel, NOHAB și Borsig.

 Kusadasi poza

    La nord-est de portul din Kusadasi veți observa o pantă care urcă spre cel mai înalt punct al orașului. Din acest punct vă veți putea bucura de priveliști de ansamblu asupra orașului și veți putea admira apusuri de soare spectaculoase. Dealul Gazibegendi amintește de primul președinte al Turciei, Mustafa Kemal Ataturk, care a vizitat orașul în anul 1924 și 1937 și  se pare că a iubit acest loc. De altfel, în traducere Gazibegendi însemnă „iubit de veteran”. După atâtea obiective istorice și culturale, credeam că a sosit timpul și pentru ceva mai distractiv precum Adaland, parcul acvatic din Kusadasi. Aici, veți descoperi cel mai lung tobogan pentru familii din lume, însă parcul de distracții se mândrește și cu alte atracții la fel de spectaculoase. De asemenea, locul este ideal pentru distracția celor mici, deoarece, se vor putea bucura de numeroase tobogane și piscine.

 Kusadasi poza

 

Kusadasi - Bucurați-vă de o vacanță plină de adrenalină și activități

Kusadasi este o destinație potrivită pentru a petrece vacanțe relaxante și liniștite, dar și pentru vacanțe active, în care să explorați stațiunea și zonele sale înconjurătoare sau în care să practicați diferite sporturi nautice și tot felul de activități interesante, care să facă din sejurul petrecut aici o experiență memorabilă.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de distracție și relaxare în  Adaland Aquapark

Adaland Aquapark este un parc acvatic situat în stațiunea Kusadasi. În trecut acesta se situa printre cele mai populare parcuri nautice din lume. Aici veți descoperi o mare varietate de tobogane. Pe teritoriul parcului veți descoperi o zonă numită Rain Dance, unde puteți dansa în timp ce vă bucurați de apă.

Citeste mai mult.