Oferte Charter Avion - Litoral Didim, Kusadasi, Turcia la hoteluri cu Pensiune completa ☀️ 2025

Didim, o destinație de vacanță din inima Orientului

     La fel ca în întreaga Turcie, turismul este principala activitate a locuitorilor din Didim. Pe locul al doilea se situează agricultura, producându-se culturi importante de grâu și bumbac.  Orașul modern prezintă în mare majoritate clădiri recent construite, multe dintre ele fiind destinate turismului. Didim este extrem de popular în rândul turiștilor germani și britanici, mulți dintre ei cumpărând proprietăți în oraș. Deoarece este o stațiune relativ nouă, este o destinație foarte populară și în rândul turiștilor turci, astfel dacă veți alege Didim ca destinație de vacanță puteți să vă bucurați de atmosfera tradițională turcească. Didim este situată între Bodrum și Izmir, fiind înconjurată de mai multe localități precum: Altinkum, Akbuk, Akkoy, Milet, Priene, Yasilkent și altele. Numele orașului este preluat după denumirea vechiului oraș elen, Didyma. În timpul stăpânirii otomane orașul a fost redenumit Yoranda sau Yoran, iar în timpul Republicii s-a intitulat Hisar (Castelul). În anul 1955, în urma unui cutremur o mare parte din oraș a fost distrusă, Didim fiind mai apoi reconstruit și numit Yenihisar (Noul Castel). Denumirea actuală datează din anul 1997, când s-a dorit ca orașul să se poată distinge de alte localități numite Yenihisar.

poza Didim, o destinație de vacanță din inima Orientului

     Didim este o destinație de vacanță cunoscută pentru plajele sale lungi, acoperite cu nisip fin, marea albastră, ruinele antice și un microclimat favorabil, orașul bucurându-se de sute de zile însorite și de ierni blânde și veri călduroase. Astfel, turiștii și nu numai se pot bucura de plajă și de apa mării chiar și în lunile de iarnă. În Didim canicula nu este la fel de insuportabilă ca în alte staţiuni de pe litoralul Turciei. Dezvoltarea stațiunii a începutul în ultimele două decade ale secolului XX, când locuitorii orașelor mari ale Turciei au achiziționat în zonă case de vacanță, vile și apartamente. Cu trecerea timpului s-au construit hoteluri, un parc acvatic și centre comerciale. Teritoriul orașului este împânzit de baruri, discoteci și cluburi, în multe dintre ele se cântă muzică live tradițional turcească. Dacă în vacanța dumneavoastră doriți să vă bucurați și de câteva obiective turistice, vă recomandăm să vizitați ruinele templului ionic dedicat zeului Apollo, ce își înalță coloanele somptuoase spre cerul albastru. Aici veţi putea admira sanctoarul ornat cu marmură, diferite basoreliefuri ce înfăţişează centauri, grifoni şi meduze. Conform legendelor antice, în Didim a trăit  celebra gorgonă, Medusa. Templul original a fost distrus în timpul Războaielor Persane, fiind reconstruit după victoria lui Alexandru cel Mare asupra perșilor. De asemenea, puteți include în programul dumneavoastră și o vizită a orașului antic Miletos. Aici veți putea admira un teatru antic bine conservat, un stadion, băile din Faustina și templul lui Serapis. O destinație încărcată de mister este Calea Sacră. Potrivit unei legende antice, Apollo și Artemis s-au născut în Didim, zeul în templul ce îi poată numele iar zeița în templul omonim. Se crede că cele două temple erau conectate printr-un drum cunoscut sub numele de Calea Sacră. Recent în oraș a fost construit un port de agrement numit D-Mariana Didim. Portul este cel mai mare ca dimensiune din Marea Egee și vă va fascina cu iahturile sale luxoase. 


Cele mai populare șapte plaje din Didim

Didim este o stațiunea extrem de populară în rândul turiștilor străini, însă popularitatea stațiunii a fost depășită cu mult de cea a plajelor. Plajele din Didim se întind pe o suprafață de 55 de kilometri și sunt acoperite cu nisip și cu prundiș. Intrarea în mare este lină și foarte curată, din acest motiv stațiunea atrăgând anual numeroase familii cu copii. Plajele orașului sunt extrem de populare în rândul turiștilor autohtoni, care se bucură de frumusețea peisajelor și de aerul curat, fiind însă la fel de apreciate și de către turiștii europeni.

Citeste mai mult.