Oferte Cazare - Fatih, Istanbul, Turcia 2021

Cazare - Fatih 2021

Fatih s-a dezvoltat pe teritoriul Constantinopolului, capitala Imperiului Bizantin. Aici sunt găzduite cele mai importante instituții ale statului, sediul central al poliției, municipalitatea metropolitană, biroul fiscal și altele. Numele orașul este legat de cel al sultanului Fatih Mehmed (Mehmed Cuceritorul), iar în traducere înseamnă cuceritor. Ca dovadă a faptului că sultanul a avut un rol important în dezvoltarea acestui cartier al Istanbulului stă Moscheea Fatih , în apropierea sa fiind situat și locul de veci al sultanului, care este vizitat anual de zeci de mii de turiști. De altfel, orașul și-a luat numele după moschee. Când Mehmed Cuceritorul a cucerit Constantinopolul, acesta nu era un oraș înfloritor, din cauza jafurilor piraților. De aceea, Mehmed și-a propus reînnoirea acestuia.

Citeste mai mult

Fatih 2021 face parte din regiunea Istanbul din Turcia.

In Fatih sunt 46 hoteluri, din care 4 hoteluri de 5 stele, 24 de hoteluri de 4 stele, 16 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.

Filtreaza hotelurile din Fatih pe baza numarului de stele:

Preturi pentru 2 adulti la
Dosso Dossi Hotels Downtown incepand cu 784.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Millennium Istanbul Golden Horn incepand cu 347.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Black Bird Hotel incepand cu 295.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Mic dejun

Fatih - una dintre cele mai interesante zone ale orașului Istanbul

   Moscheea Fatih a fost construită pe ruinele Bisericii Sfinții Apostoli, distrusă parțial de cutremure și războaie. În jurul moscheii a funcționat un complex de tip medresă.  Imediat după cucerirea Constantinopolului, cărturarii islamici au transformat bisericile de pe cuprinsul Fatih în moschei, în Moscheea Fatih organizându-se primul seminar islamic din interiorul orașului.  Construirea moscheii  a condus la dezvoltarea zonei, piețele au crescut pentru a furniza hrana și materiale muncitorilor implicați în construcția clădirii, iar apoi pentru a oferi hrană și alte produse elevilor seminariști.  Așa a luat naștere cartierul Fatih, un cartier extrem de religios grație seminarului. Deși au trecut sute de ani, cartierul păstrează încă o urmă a acestei evlavii. La începutul stăpânirii otomane, Fatih era cel mai important și mai populat cartier al Istanbulului. Pe durata secolului al XVI-lea, în această zonă a orașului s-au construit numeroase moschei și piețe, printre care: Moscheea Iskender Pașa și Moscheea Hirka-i-Sharif, unde este adăpostită pelerina profetului Mohamed. În Fatih au fost construite și numeroase băi, fântâni și școli. Începând cu secolul al XVIII-lea, orașul Istanbul a început să se dezvolte tot mai mult înafara zidurilor Constantinopolului, iar Fatih s-a transformat într-un cartier rezidențial, dominat de clădiri betonate care au rezistat până în timpurile noastre. Nenumăratele incendii au distrus locuințele de lemn, iar cutremurul din anul 1766 a distrus Moscheea Fatih și cea mai mare parte a clădirilor care funcționau în jurul ei, acestea au fost însă reconstruite.  Incendiile au continuat să devasteze clădirile din lemn, însă se mai întâlnesc încă și acum câteva astfel de clădiri, care contrastează cu edificiile moderne. În prezent, Fatih este străbătut de mii de străduțe înguste, de-a lungul cărora se ridică blocuri de câte 5-6 etaje.

poza Fatih - una dintre cele mai interesante zone ale orașului Istanbul

   Fatih pare încă un district conservator, însă pe cuprinsul său există și zone cosmopolite, precum Aksaray, Çapa, Vatan Caddesi și altele. Fatih este adevăratul centru istoric al Istanbulului.  Districtul Fatih este locuit în prezent de reprezentanții clasei muncitoare, iar începând cu anul 1960 este o zonă tot mai aglomerată. Aici este dispusă și Universitatea din Istanbul, care a fost fondată în anul 1453.  Din anul 1586, Patriarhia Ortodoxă de Constantinopol își are sediul în cartierul Fener din Fatih, funcționând în Biserica Sf. Gheorghe. Districtul Fatih se bucură de numeroase teatre, inclusiv Reșat Nuri Sahnesi. Zona este deservită de o serie de școli, spitale și instituții publice. În Fatih funcționează unele dintre cele mai vechi spitale de pe teritoriul Istanbulului. Pe raza districtului Fatih funcționează și numeroase biblioteci moderne și istorice, printre care: Edirnekapi Halk Kütüphanesi, Istanbul University Library, Millet Kütüphanesi, Mizah Kütüphanesi, Murat Molla Hulk Kütüphanesi, Ragippa și altele. Districtul Fatih este cunoscut ca una dintre cele mai conservatoare zone ale Istanbulului, fapt datorat locuitorilor din cartierul Çarsamba. Çarsamba este o zonă în care locuitorii încă poartă haine tradiționale, bărbații purtând shalwari și turban islamic, iar femeile rochii care le acoperă întregul corp. În mod surprinzător, locuitorii din zona Çarsamba sunt extrem de toleranți în ceea ce privește convingerile religioase. Kumkapi, cartier amplasat de-a lungul Mării Marmara, este celebru datorită restaurantelor în care se servesc preparate pe bază de pește și fructe de mare.  Fener este un cartier locuit cu precădere de către ortodocși, aici fiind situată și Biserica Sfântul Gheorghe, principalul lăcaș de cult ortodox din Istanbul.

poza Fatih - una dintre cele mai interesante zone ale orașului Istanbul

     Districtul Fatih cuprinde o serie de atracții istorice, precum apeductul Valens, palatul bizantin Porphyrogenitus, Fethye Cami, fosta biserică bizantină,  Kariye Camii, Biserica Sf. Ștefan, Casa-Muzeu Dimitrie Cantemir, Biserica Sf. Gheorghe și Moscheea Fatih. De asemenea, în Fatih veți regăsi și mormintele unor sultani celebri, precum mormântul lui Mehmed al II-lea, Selim I, dar și mormintele unor importanți oameni de stat, precum locul de veci al lui Gazi Osman Pașa. Date fiind toate aceste atracții, Fatih este una dintre cele mai vizitate destinații ale Istanbulului. 

poza Fatih - una dintre cele mai interesante zone ale orașului Istanbul