Oferte Cazare - Litoral Istanbul, Turcia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Istanbul 2024

Orașul Istanbul este situat în Nord-Estul Mării Marmara și este compus din două părți distincte, partea europeană se întinde pe teritoriul vechii provincii Tracia, în timp ce, partea asiatică se află în Anatolia. De altfel, este singurul oraș din lume care se întinde pe două continente. Cu toate acestea, este considerat un oraș european, deoarece partea istorică a Istanbulului este situată pe continentul european. Istanbulul este un oraș cu o istorie milenară, alături de Atena și Roma, se situează în topul celor mai venerabile metropole ale Europei.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Istanbul 2024 face parte din Turcia.

In regiunea Istanbul sunt 1305 hoteluri, din care 220 de hoteluri de 5 stele, 521 de hoteluri de 4 stele, 489 de hoteluri de 3 stele, 66 de hoteluri de 2 stele, 9 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Istanbul 2024

Filtreaza hotelurile din Istanbul pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Istanbul pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Maywood incepand cu 722.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
The Time Istanbul Hotel incepand cu 545.00 €
Plecare 15 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Celal Sultan Hotel incepand cu 771.00 €
Plecare 14 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Fuar Hotel incepand cu 643.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Maywood incepand cu 722.00 €
Plecare 1 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Euro Park Hotel incepand cu 558.00 €
Plecare 15 Iunie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Elite Hotel Dragos incepand cu 587.00 €
Plecare 15 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Gorrion Hotel Istanbul incepand cu 565.00 €
Plecare 15 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Nish Istanbul Suites incepand cu 404.00 €
Plecare 28 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Pearl Hotel Istanbul incepand cu 287.00 €
Plecare 28 Aprilie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Istanbul, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Istanbul - Petreceți clipe minunate în orașul de pe malurile Bosforului

În antichitate orașul Istanbul era numit Byzantion, urmând ca mai apoi, mai exact după anul 330 d. Hr., să fie numit Constantinopol. Orașul de pe malurile Bosforului a primit numele actual în data de 28 martie 1930. Metropola Istanbul numără  o populație de 18, 8 milioane de locuitori, iar începând cu anul 1985, face parte din patrimoniul UNESCO. Există mai multe variante privind etimologia denumirii orașului. Conform primei ipoteze, numele ar proveni din deformarea cuvintelor grecești „Eis tim Poli” care se traduc ca „Eu merg spre oraș”, cunoscut fiind faptul că Istanbulul era arhietipul urbanității, adesea fiind numit simplu „orașul”. A doua ipoteză se bazează pe ideea conform căreia denumirea orașului ar proveni din cuvintele turcești „Islam bol” care înseamnă „acolo unde islamul abundă”. Cea de-a treia variantă vehiculată pornește de la ideea unei simple alterări populare, „Constantinopolis” fiind numit în timp „Constantinopol”, iar mai apoi „Istantinopol”. În cele din urmă ajungându-se la denumirea actuală. Istanbulul, asemenea majorității metropolelor, este un oraș cosmopolit. Pe teritoriul său se întâlnesc de la musulmani la ortodocși și romano-catolici, protestanți de diferite orientări, armeni, greco-catolici și mozaici. Turcia este un stat laic, începând cu anul 1930, țara nu mai are o religie oficială. Deși a pierdut statutul de capitală, Istanbulul a rămas centrul vieții economice a Turciei, aici concentrându-se industria ușoară, manufacturieră, centrele culturale, educaționale și  comerțul. 

poza Sejur în Istanbul - Petreceți clipe minunate în orașul de pe malurile Bosforului

Clima regiunii Istanbul este maritimă-mediteraneeană de tranziție, temperaturile cele mai ridicate fiind înregistrate în luna august, iar luna cea mai rece este luna ianuarie, când temperatura medie este de 5,8 grade Celsius. Sezonul estival pe teritoriul regiunii Istanbul debutează în luna mai și se prelungește până în septembrie – octombrie, perioada variind în funcție de condițiile meteo. Oferta hotelieră este deosebit de variată, turiștii putând opta pentru unități de cazare de la 2 la 5 stele. Cea mai mare parte a hotelurilor sunt situate în apropierea plajei. Regiunea Istanbul este o destinație de vacanță care se ridică la nivelul și celor mai exigenți turiști, fiind populară atât în rândul turiștilor care aspiră la o vacanță relaxantă pe litoralul mării, dar și pentru cei care doresc o vacanță dinamică și extrem de distractivă. Istanbulul este deosebit de apreciat și de familiile cu copii, hotelurile punând la dispoziția clienților printre alte, locuri de joacă pentru micuți, programe de animație, piscine special create pentru cei mici. De asemenea, orașul este înțesat de localuri de noapte, cluburi, discoteci, pub-uri, terase, aquapark-uri, astfel încât distracția este garantată. 

De asemenea, în Istanbul veți descoperi o multitudine de obiective turistice, asfel încât vă va fi imposibil să le vizitați pe toate în decursul unui singur sejur. Unul dintre atracțiile orașului este reprezentat de Moscheea Hagia Sophia, considerată adesea ca una dintre cele 8 minuni ale lumii antice târzii. În timpul Imperiului Bizantin, aceasta reprezenta centrul vieții religioase, iar după cucerirea otomană a servit drept moschee, în anul 1935 fiind transformată în muzeu. Actualul edificiu religios a fost inaugurat la 27 decembrie 537, împăratul Justinian exclamând atunci: Glorie Dumnezeului care m-a ajutat să săvârșesc o astfel de lucrare! Solomon te-am învins!. Inițial biserica a purtat numele de „Magale Ekklesia”, "Marea Biserică". Denumirea de „Hagia Sofia” s-a încetățenit începând cu anul 430 d. Hr. care însemna „înțelepciunea sfântă”. După cucerirea otomană, numele i-a fost schimbat în "Ayasofya", în prezent fiind numită "Ayasofya Muzesi". De asemenea, în urma cuceririi orașului, sultanul Mehmed al II-lea a cerut restaurarea bisericii și convertirea ei în moschee. Astfel, clopotele, iconostasele și alte obiecte specifice cultului ortodox au fost înlăturate, locul lor fiind luat de structuri specifice religiei musulmane. În prezent, Hagia Sophia îmbină elementele creștine cu cele musulmane, o mică parte a acesteia fiind folosită în continuare ca lăcaș de cult. În zona destinată rugăciunii se află 40 de ferestre despre care se spune că reflectă lumina mistică. 

poza Sejur în Istanbul - Petreceți clipe minunate în orașul de pe malurile Bosforului

O altă biserică din Istanbul ce merită vizitată este Biserica Chora. Acesta datează din secolul al XI-lea și se face remarcată datorită scenelor remarcabile din mozaic în care este prezentată viața lui Iisus și a Mariei. Printre mozaicurile cele mai reprezentative enumerăm: Visul lui Iosif și al Mariei, Plata taxei din Ierusalim, Nașterea lui Hristos, Fuga în Egipt, Hristos în Ierusalim, Iisus și Ioan Botezătorul și o serie de minuni înfăptuite de Iisus Hristos. Biserica trece drept cea mai frumoasă biserică în stil bizantin. În secolul al XVI-lea aceasta a fost transformată în moschee, la construcția inițială adăugându-se un minaret. Începând cu anul 1948, lăcașul de cult a fost secularizat și transformat în muzeu de artă bizantină. Interiorul Bisericii Chora măsoară 743 metri pătrați, fiind împărțit în trei părți distincte, anume: pridvor, naos și paraclis. Chora are 6 domuri ce oferă bisericii un plus de somptuozitate.  

Palatul Topkapi este o structură impozantă. Acesta a fost construit în la doar șase ani după cucerirea Constantinopolului, fiind reședința principala a sultanilor și a familiilor acestora timp de aproape 400 de ani. Topkapi este un domeniu extins, ce măsoară în jur de 700.000 metri pătrați, fiind format din mai multe clădiri, grădini și curți interioare. Cele mai interesante zone ale palatului rămân zona haremului și visteria. În perioada de glorie a Imperiului Otoman, palatul găzduia peste 4.000 de persoane, printre acestea numărându-se părinți, frați, concubine și copii, dar și personalul ce servea curtea. Haremul are o arhitectură impresionantă, pereții fiind îmbrăcați în mozaicuri și ceramică Iznik. Interiorul somptuos era decorat cu lemn prețios, șeminee, porți, obloane și oglinzi în stil otoman. Un alt palat impresionant din Istanbul este Beylerbeyi, reședința de vară a sultanilor, precum și un edificiu ce a jucat un rol politic semnificativ, aici având loc recepțiile oficiale ale suveranilor străini care vizitau capitala Imperiului Otoman. Construcția a fost reconstruită de mai multe ori, clădirea actuală fiind construită în perioada 1861-1865. Deși nu se poate compara cu mărețul Topkapi, Beylerbeyi era demnă de o reședință imperială, având în componența sa 6 camere de dimensiuni mari și 26 de camere mai mici. 

poza Sejur în Istanbul - Petreceți clipe minunate în orașul de pe malurile Bosforului

Istanbulul este o destinație de neratat pentru iubitorii de shopping. Pe lângă nenumăratele magazine de brand și mall-uri, pe teritoriul orașului este amplasat un mare bazar, un fel de oraș în oraș. Marele Bazar este cea mai mare piață acoperită a Turciei, întinzându-se pe suprafața a 64 de străzi, și adăpostește peste 4000 de magazine. Bazarul este vizitat anul de peste 90 de milioane de persoane. Un alt loc renumit pentru comerț este Bazarul Egiptean. Aici se comercializează diverse mirodenii, fructe confiate, semințe și ceaiuri. Bazarul este cunoscut și ca Piața de Mirodenii

Orașul este înțesat de muzee cu obiective dintre cele mai diverse, printre cele mai renumite fiind: Muzeul de Arheologie, Muzeul Vechiului Orient, Muzeul Ceramicii, Muzeul Dogancay, Muzeul Militar, Muzeul Aviației, Muzeul Naval și Muzeul de Artă Turcă și Islamică

Petreceți un Crăciun inedit în Istanbul

Turcia este țara din care a pornit legenda lui Moș Nicolae. Legenda bătrânelului îmbrăcat în roșu, care aduce daruri copiilor cuminți, a plecat din Patara în secolul al IV-lea î. Hr. Sfântul Nicolae a locuit în Myria, unde a fost episcop. După ce părinții săi au murit, Nicolae și-a împărțit averea săracilor. De numele lui Moș Nicolae sunt legate mai multe legende. Astfel, conform uneia dintre ele, acesta arunca saci cu bani pe hornurile oamenilor nevoiași.

Citeste mai mult.

Petreceți o zi liniștită în Büyükata (Insulele Principilor)

La o oră și jumătate de mers cu feribotul din Istanbul se află  Insulele Principilor. Acestea reprezintă un arhipelag de nouă insule din Marea Marmara. Insulele vă vor uimi prin atmosfera lor liniștită, aici accesul mașinilor fiind cu desăvârșire interzis. Prin urmare, va trebuie să descoperiți frumusețile acestora fie la pas, fie cu bicicleta.

Citeste mai mult.

Cele mai apreciate restaurante din orașul Istanbul

    În timpul sejurului în Istanbul puteți alege dintre localuri în care să luați masa pe terase cu priveliști spectaculoase asupra orașului și asupra Bosforului. Veți descoperi o multitudine de locuri în care să vă bucurați de preparate delicioase, iar localurile sunt destul de diverse, astfel încât cu siguranță veți descoperi unul care să vă fie pe  plac. În cadrul restaurantului Asitane vă puteți bucura de preparate demne de un sultan  și mâncăruri delicioase  sau vă puteți delecta cu meniurile servite în Mikla. Datorită poziției sale geografice, situat între 2 continente, Istanbulul vă va încânta cu preparate ale bucătăriei internaționale, dar și cu preparate autohtone

Citeste mai mult.

Istanbul - Viața de noapte în orașul de pe malurile Bosforului

Situat pe 2 continente și având 15 milioane de locuitori, Istanbulul este o metropolă care nu doarme niciodată și oferă vizitatorilor nenumărate posibilități de a-și petrece noaptea, pe cuprinsul său existând o mulțime de baruri, cluburi de noapte și fiind organizate numeroase evenimente. Dacă vă place să petreceți, cu siguranță acest oraș nu vă va dezamăgi.

Citeste mai mult.

Hagia Sophia - Simbolul orașului Istanbul

Vizibilă din toate punctele cardinale ale orașului, Hagia Sophia atrage anual milioane de turiști. De mai bine de 1500 de ani, biserica bizantină planează maiestos într-unul dintre cele mai cele mai speciale locuri din oraș, primul dintre cele șapte dealuri din Istanbul.

Citeste mai mult.