Oferte Cazare - Litoral Istanbul, Istanbul, Turcia 2021

Cazare - Litoral Istanbul 2021

Istanbul reprezintă, din punct de vedere cultural, două orașe care luptă să supraviețuiască între niște granițe comune. Partea europeană este cosmopolită, pulsează de viață și este vizitată anual de sute de turiști atrași de frumusețile orașului de pe Bosfor. În schimb, în partea asiatică a orașului domnește o atmosferă mai relaxantă, mai tihnită, străzile fiind înțesate de cafenele și afaceri locale. Partea asiatică nu are nimic din grandoarea celei europene, însă compensează prin aerul de familiaritate, care vă va face să vă simțiți ca acasă.

Citeste mai mult

Litoral Istanbul 2021 face parte din regiunea Istanbul din Turcia.

In Istanbul sunt 1105 hoteluri, din care 213 de hoteluri de 5 stele, 450 de hoteluri de 4 stele, 390 de hoteluri de 3 stele, 47 de hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea.

Filtreaza hotelurile din Istanbul pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Istanbul pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Doubletree By Hilton Hotel Istanbul - Piyalepasa incepand cu 492.00 €
Plecare 5 August 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Euro Park Hotel incepand cu 331.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel 10 Karakoy A Morgans Original incepand cu 715.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Doubletree By Hilton Istanbul Moda incepand cu 608.00 €
Plecare 4 August 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Legacy Ottoman incepand cu 539.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Limak Eurasia Luxury incepand cu 528.00 €
Plecare 1 Septembrie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ramada Plaza Istanbul incepand cu 547.00 €
Plecare 5 Iunie 2022, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sultania incepand cu 568.00 €
Plecare 5 August 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel The St. Regis Istanbul incepand cu 1,724.00 €
Plecare 5 Iunie 2022, 7 nopti, Fara Masa

Istanbul - orașul ce își atrage turiștii precum un magnet

Va fi facil să vizitezi atracțiile părții europene, deoarece cele mai importante obiective turistice, precum Moscheea Albastră, Hagia Sophia și Palatul Topkapi se află situate în cartierul Sultanahmet, în același district, Fatih. Între acestea au fost organizate grădini întinse și parcuri cu vegetație luxuriantă, astfel încât oricând puteți lua o pauză și vă puteți relaxa la umbră, pentru ca apoi să vă continuați explorarea. Vă recomandăm să începeți turul orașului cu Moscheea Albastră, acesta fiind și cel mai remarcabil edificiu religios din Istanbul. Moscheea a fost construită sub domnia sultanului Ahmed I, mai precis între anii 1609 -1616, fiind opera renumitul arhitect turc Mehmet Aga. Sultanul și-a propus să construiască o moschee care să-i poarte numele și care să depășească în fast și măreție Hagia Sophia. Inaugurarea moscheii a avut loc în anul 1917, deși lucrările nu erau complet finalizate, însă s-a dorit ca Ahmed I să fie prezent. De altfel, la data de 22 noiembrie 1617 acesta a încetat din viață, iar actele finale ale construcției au fost semnate de succesorul său, Mustafa I. Moscheea lui Ahmed I este cunoscută pe întreg globul ca Moscheea Albastră, datorită celor 21.000 de panouri de faianță albastră ce împodobesc interiorul. S-a dorit ca aceasta să fie impunătoare și grandioasă, fapt ce cu siguranță s-a reușit, din moment ce are o capacitate de circa 10.000 de persoane, iar în interiorul său funcționează un spital, o școală confesională, un caravanserai și o cantină gratuită, 200 de vitralii țin loc de ferestre, iar interiorul este decorat cu sute de metri de covoare de culoare roșie ce prezintă simboluri orientale. Arhitectura exterioară a fost proiectată împrumutându-se o serie de elemente de la alte construcții reprezentative. Planul construcției a fost preluat de la Moscheea Șehzade din Istanbul, corpul principal este flancat de șase minare, asemenea Moscheii Meca, ceea ce a stârnit o multitudine de controverse, iar faţada se aseamănă cu aceea a Moscheii Suleymaniye.

poza Istanbul - orașul ce își atrage turiștii precum un magnet

Doar 10 minute desparte Moscheea Albastră de „rivala sa”, Hagia Sophia, care din anul 1934 a luat forma unui veritabil muzeu. Cu toate acestea, turiștii sunt mai degrabă atrași de simbolurile creștine și de cele musulmane, care rostesc tăcut povestea lăcașului de rugăciune. Coloana dorințelor atrage an de an, mii de curioși. Se crede că dacă îți introduci palma în mica adâncitură și o rotești la 360 de grade în timp ce îți pui o dorință, există șase ca aceasta să-ți fie îndeplinită. Nu aveți nimic de pierdut dacă încercați. Moscheea Suleymaniye a fost zidită la mijlocul secolul al XVI-lea din dorința expresă a sultanului Suleiman Magnificul. Lăcașul de cult a fost gândit ca parte integrantă dintr-un complex ce avea să satisfacă atât nevoile spirituale ale otomanilor, cât și pe cele sociale și culturale. Astfel, în jurul moscheii au fost construit un spital, o baie turcească, un caravanserai, patru medrese, o școală de medicină și un azil. O parte dintre aceste construcții mai există și astăzi. O vizită în Istanbul este incompletă dacă nu cuprinde și Palatul Topkapi, cel care pentru aproape patru veacuri a fost reședință sultanilor. Deși nu este deschis în totalitate publicului larg, este atât de întins încât cu siguranță vă va lua ore bune să-l admirați. Cea mai impresionantă încăpere este haremul, spațiul privat destinat soțiilor și concubinelor sultanului, care a stat la baza nenumăratelor cărți și filme ce prezintă elemente din viața privată a conducătorilor otomani.  În același district, la o distanță de circa 1 kilometru de Palatul Topkapi, este situat Marele Bazar. Aceasta este cea mai veche piață acoperită din lume și are dimensiuni impresionante, cele peste 400 de magazine, întinzându-se pe suprafața a 61 de străzi. Aici găsiți orice vă trece prin minte, de la mirodenii orientale, fructe uscate, ceai turcesc, henna, la săpunuri homemade, accesorii, articole vestimentare ce imită cele mai cunoscute branduri și altele.

poza Istanbul - orașul ce își atrage turiștii precum un magnet


Dacă nu sunteți fanii locurilor aglomerate, zona Kadikoy este perfectă pentru dumneavoastră. Aceasta este total opusul zonei europene, aici peisajele maritime sunt îmbietoare, restaurantele și cafenele autohtone au un farmec vintage și liniștit, iar străzile sunt înfrumusețate de piețe micuțe. O altă zonă în care timpul parcă s-a oprit în loc este Kanlica. Cafenele situate pe faleză servesc iaurturi tradiționale îmbrăcate în zahăr pudră. Pentru a simți cu adevărat spiritul Istanbulului trebuie să mănânci la restaurante cu specific tradițional. Restaurantul Hamdi vine în întâmpinarea clienților săi cu o varietate de tipuri de kebab și meze. Preparatele vă vor părea cu atât mai savuroase cu cât localul se bucură și de o priveliște minunate, de aici putându-se admira podul Galata. Din Turnul Galata puteți imortaliza unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare. De asemenea, de aici puteți avea o vedere de ansamblu asupra orașului vechi. 

poza Istanbul - orașul ce își atrage turiștii precum un magnet


Sejur în Istanbul în luna mai: condiții meteo, evenimente și obiective turistice

Luna mai este o perioadă prielnică pentru a vizita orașului Istanbul, deoarece în această lună temperaturile maxime pot ajunge până la 23 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se situează în jurul valorii de 17 grade Celsius.

Citeste mai mult.

Petreceți Paștele în capitala Bizanțului

 Anul acesta puteți alege să petreceți Sărbătorile Pascale într-un mod inedit, vizitând fosta capitală a Bizanțului. Vă puteți începe sejurul printr-un tur pietonal al zonei vechi a Istanbulului, pe durata căruia să vizitați Marele Bazar, Laleli-Beyiazit, Drumul Ienicerilor, Hipodromul, Hagia Sofia, Sultanahmet și Cisternele Romane.

Citeste mai mult.

Istanbul: Alegeți să petreceți noaptea dintre ani în orașul de pe malul Bosforului

 Sărbătorirea Anului Nou în Turcia diferă destul de mult față de ceea ce se întâmplă în restul țărilor din Europa. Mulți turci nici măcar nu sărbătoresc această zi, deoarece de multe ori este confundată cu Sărbătoarea Nașterii Domnului, pe care turcii, fiind musulmani, nu au de ce să o sărbătorească.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de o experiență memorabilă în cadrul acvariului din Istanbul

Într-una din zilele în care doriți să vă relaxați, dar, în același timp, să și descoperiți lucruri noi, vă recomandăm să vizitați acvariul din Istanbul, veți avea parte de o experiență interesantă și memorabilă. În Istanbul veți descoperi cel mai nou și cel mai mare acvariu de pe teritoriul Turciei, acesta fiind, în același timp, clasat în topul celor mai apreciate acvarii din întreaga lume, lucru ce se datorează volumului său, varietății de specii de viețuitoare subacvatice, dar și oportunităților pe care le oferă turiștilor.

Citeste mai mult.

Palatul Dolmabache din Istanbul - simbolul măreției Imperiului Otoman

Sultanul Abdul-Medjid I a decis în 1855 mutarea reședinței sale din Palatul Topkapi în Palatul Dolmabache. Palatul se întinde pe o suprafață de 15000 de metri pătrați și numără 285 de încăperi, 44 de saloane,  58 de băi, 4 băi turcești, la care se adaugă holurile și anexele. Palatul prezintă un stil deosebit de complex, opulența orientală combinându-se cu rafinamentul occidental. De altfel, palatul poate fi ușor confundat cu o reședință imperială austriacă sau franceză.

Citeste mai mult.

Palatul Topkapi - un simbol al măreției Imperiului Otoman și a orașului Istanbul

Palatul Topkapi a fost construit de către sultanul Mehmet al II-lea, care, după cucerirea Constantinopolului, și-a dorit o reședință care să se ridice la nivelul Imperiului Otoman. Palatul Topkapi este o compoziție arhitecturală vastă, reunind mai multe clădiri, curți, pavilioane și grădini.

Citeste mai mult.

Marele Bazar din Istanbul - unul dintre cele mai vizitate locuri din lume

Oraşul Istanbul se mândrește cu una dintre cele mai mari și mai vechi piețe acoperite din lume. Aceasta se întinde pe o suprafață de 61 de străzi, iar în interiorul său funcționează peste 3.000 de magazine. Ați putea crede că sporirea numărului mall-urilor din Turcia a dus la știrbirea popularității Marelui Bazar, însă acest lucru nu s-a întâmplat, bazarul având anual peste 90 de milioane de vizitatori.

Citeste mai mult.