Cele mai apreciate restaurante din orașul Istanbul

     În timpul sejurului în Istanbul puteți alege dintre localuri în care să luați masa pe terase cu priveliști spectaculoase asupra orașului și asupra Bosforului. Veți descoperi o multitudine de locuri în care să vă bucurați de preparate delicioase, iar localurile sunt destul de diverse, astfel încât cu siguranță veți descoperi unul care să vă fie pe  plac. În cadrul restaurantului Asitane vă puteți bucura de preparate demne de un sultan  și mâncăruri delicioase  sau vă puteți delecta cu meniurile servite în Mikla. Datorită poziției sale geografice, situat între 2 continente, Istanbulul vă va încânta cu preparate ale bucătăriei internaționale, dar și cu preparate autohtone. Deschis în anul 1993, Ulus 29 este locul perfect pentru a admira Bosforul și o mare parte din Istanbul, în timpul verii masa fiind servită pe o terasă. Aici, vă veți putea bucura de preparate tradiționale, gătite cu cele mai proaspete ingrediente de sezon. În plus, în Ulus 29 veți putea mânca una dintre cele mai bune înghețate din Istanbul. De asemenea, vă puteți încânta papilele gustative și cu preparate internaționale, precum pizza, paste și sushi. Indiferent de ceea ce ați alege să mâncați, acompaniați preparatele cu un vin pe măsură, localul oferind o mare selecție de băuturi. La restaurantul Râna Meyhane, cunoscut în trecut ca Topaz, veți avea parte de cele mai bune mâncăruri mediteraneene și turcești. Bucurându-se de privești uluitoare asupra Bosforului, Râna Meyhane combină designerul geometric cu decorul modern. Clienții restaurantului vor putea alege dintre două meniuri: tradițional și modern. Vinurile care se servesc în acest restaurant au fost premiate de către revista locală Gusto, iar personalul vă va sugera ce vin se potrivește preparatelor comandate. Motto-ul restaurantului Banyan este: „hrană pentru suflet”, oaspeții săi putându-se bucura de o mulțime de preparate asiatice delicioase. Localul este situat la ultimul etaj al unei clădiri istorice, oferind astfel priveliști spectaculoase asupra orașului. Mâncărurile pot fi servite alături de tradiționalul ceai, suc proaspăt, cocktail-uri sau alte băuturi.

 Istanbul poza

    Iubitorii gastronomiei franțuzești pot lua masa la St. Regis Brasserie, situat în localul hotelului St. Regis Istanbul. Puteți alege dacă să luați masa în interior sau pe terasa localului, iar decorul cu siguranță va fi o adevărată încântare, având accente elegante confecționate din stejar, alamă și onix. Pe lângă preparatele franțuzești, veți descoperi și preparate tradiționale turcești. Veți putea alege dintr-o mare varietate de salate, paste, aperitive și sandwich-uri. Nu ratați deserturile, care sunt cu adevărat un deliciu, printre cele mai apreciate dulciuri de aici se numără: tortul de zmeură, tiramisu, budincă de orez, cheesecake și altele. Cultura și bucătăria turcească își dau mâna în cadrul restaurantului Nar Lokanta. Atât meniul, cât și decorul sunt de inspirație turcă. Aici veți putea alege dintre preparate gătite după rețete vechi de sute de ani. Cea mai mare parte a meniului se bazează pe preparate din miel și fructe de mare. Unul dintre cele mai reprezentative restaurante ale Istanbulului este Maiden`s Tower, situat la intersecția dintre continentul european și cel  asiatic. Localul este situat într-un turn cu o vechime de circa 2500 de ani, de numele căruia se leagă numeroase legende. În prezent, turnul servește pe post de restaurant și cafenea, atrăgând curioșii care doresc să se bucure de o cină într-o atmosferă romantică. În plus, la Maiden`s Tower puteți lua și mic dejunuri delicioase și prânzuri consistente, astfel încât, indiferent de momentul zilei, nu ezitați să treceți pragul acestui local. Atmosfera este întreținută cu muzică live, iar priveliștile văzute de la înălțime sunt cu totul spectaculoase, mai ales în timpul verii sau iarna.

 Istanbul poza

     A lua masa la Asitane va fi o experiență deosebit de plăcută și încărcată e istorie. Localul este situat la poalele Edirnekapi, una dintre cele mai importante zone istorice ale orașului Istanbul. De altfel, restaurantul se învecinează cu Biserica Chora, renumită pentru mozaicurile sale, fiind una dintre cele mai bine conservate clădiri ce datează din perioada bizantină. În timp ce luați masa veți putea admira priveliște spectaculoase asupra Cornului de Aur. Localul Asitane este deschis din anul 1991, servind mâncăruri turco-otomane, aici veți putea alege dintre peste 450 de deserturi, preparate după rețete tradiționale. Asitane a fost unul dintre numele dat de-a lungul timpului Imperiului Otoman. Restaurantul Feriye Palace este situat într-un local cu o arhitectură clasică, ce datează din secolul al XIX-lea. În cadrul acestui local veți putea servi mâncăruri preparate după tehnici de gătit otomane din secolele XII-XIX. Aici sunt organizate numeroase evenimente, printre care petreceri cocktail și mese relaxante. În timpul verii, terasa restaurantului poate găzdui până la 2.000 de clienți. Situat în cadrul Swissôtel, restaurantul 16 Roof oferă priveliști deosebite asupra Bosforului. Interiorul localului este amenajat într-un stil modern și minimalist, în tonuri de albastru pal, care se potrivesc de minune cu nuanța Bosforului. Aici, se servesc preparate din bucătăria internațională  și o gamă largă de deserturi. În cazul în care doriți să vă bucurați de o atmosferă mai intimă, puteți opta pentru o secțiune privată, unde pot lua masa maximum 12 persoane. Situat la ultimul etaj al hotelului Mamara Pera, localul Mikla se bucură de privești spectaculoase asupra orașului Istanbul, a Moschei Hagia Sofia și a Palatului Topkapi. Mikla prezintă un designer urban și elegant. Localul are un specific turco-scandinav, bucătar șef fiind Mehmet Gürs.

 Istanbul poza

  Situat într-o zonă deluroasă, în parcul Ulus, Sunset Grill & Bar vă încântă privirile cu peisaje spectaculoase asupra podului de pe Bosfor și a țărmului asiatic a orașului Istanbul. Atmosfera este extrem de plăcută, fiind ideală pentru a lua masa în compania prietenilor sau pentru o cină romantică în doi. Oaspeții localului vor putea alege dintre preparate tradiționale turcești sau preparate din bucătăria internațională, de asemenea, vă veți putea bucura de numeroase preparate din bucătăria japoneză. Sunset Grill & Bar a fost recunoscut drept unul dintre cele mai bune restaurante din Europa de către Zagat, iar Time Out Istanbul l-a declarat drept cel mai bun restaurant din Istanbul. În cadrul localului Nicole vă veți bucura de preparate specifice bucătăriei mediteraneene. Veți putea lua masa pe o terasă modernă, cu vedere la parte istorică a Istanbulului și spre Insulele Prinților. În ceea ce privește băuturile, Nicole oferă vinuri locale din Tracia și Anatolia, precum și vinuri importate.

Petreceți un Crăciun inedit în Istanbul

Turcia este țara din care a pornit legenda lui Moș Nicolae. Legenda bătrânelului îmbrăcat în roșu, care aduce daruri copiilor cuminți, a plecat din Patara în secolul al IV-lea î. Hr. Sfântul Nicolae a locuit în Myria, unde a fost episcop. După ce părinții săi au murit, Nicolae și-a împărțit averea săracilor. De numele lui Moș Nicolae sunt legate mai multe legende. Astfel, conform uneia dintre ele, acesta arunca saci cu bani pe hornurile oamenilor nevoiași.

Citeste mai mult.

Petreceți o zi liniștită în Büyükata (Insulele Principilor)

La o oră și jumătate de mers cu feribotul din Istanbul se află  Insulele Principilor. Acestea reprezintă un arhipelag de nouă insule din Marea Marmara. Insulele vă vor uimi prin atmosfera lor liniștită, aici accesul mașinilor fiind cu desăvârșire interzis. Prin urmare, va trebuie să descoperiți frumusețile acestora fie la pas, fie cu bicicleta.

Citeste mai mult.

Istanbul - Viața de noapte în orașul de pe malurile Bosforului

Situat pe 2 continente și având 15 milioane de locuitori, Istanbulul este o metropolă care nu doarme niciodată și oferă vizitatorilor nenumărate posibilități de a-și petrece noaptea, pe cuprinsul său existând o mulțime de baruri, cluburi de noapte și fiind organizate numeroase evenimente. Dacă vă place să petreceți, cu siguranță acest oraș nu vă va dezamăgi.

Citeste mai mult.

Hagia Sophia - Simbolul orașului Istanbul

Vizibilă din toate punctele cardinale ale orașului, Hagia Sophia atrage anual milioane de turiști. De mai bine de 1500 de ani, biserica bizantină planează maiestos într-unul dintre cele mai cele mai speciale locuri din oraș, primul dintre cele șapte dealuri din Istanbul.

Citeste mai mult.