Istanbul - Viața de noapte în orașul de pe malurile Bosforului

    Situat pe 2 continente și având 15 milioane de locuitori, Istanbulul este o metropolă care nu doarme niciodată și oferă vizitatorilor nenumărate posibilități de a-și petrece noaptea, pe cuprinsul său existând o mulțime de baruri, cluburi de noapte și fiind organizate numeroase evenimente. Dacă vă place să petreceți, cu siguranță acest oraș nu vă va dezamăgi. Orașul de pe Bosfor este considerat cel mai frumos oraș din lume, fiind renumit pentru atracțiile sale turistice, precum Moscheea Albastră, Hagia Sofia, Marele Bazar, ruinele ce datează din perioada antică, băile turcești, numeroasele muzee și palate. Dar Istanbulul nu este doar un oraș fascinant, cu mâncăruri și dulciuri delicioase, arome intense, ci este apreciat și pentru viața sa de noapte intensă. Aici, viața de noapte este activă și antrenantă. Turcilor le place distracția, iar, odată cu apusul soarelui, numeroși tineri turci și turiști împânzesc străzile orașului. Viața de noapte din Istanbul este extrem de activă și animată, putându-se compara cu cea din marile orașe europene. Veți descoperi discoteci spectaculoase, dar și baruri micuțe, unde atmosfera este mai intimă și se ascultă jazz. Deși există numeroase cluburi moderne și cosmopolite,  viața de noapte din Istanbul a reușit să-și păstreze și latura tradițională, întâlnindu-se numeroase baruri în care puteți fuma narghilea sau puteți să vă bucurați de preparate tradiționale turcești. Străzile sunt înțesate cu baruri, care rămân deschise până noaptea  târziu, și cluburi de noapte în care se petrece până la răsărit. În lunile de vară, vă puteți bucura de cocktail-uri și alte băuturi la terasele ce oferă priveliști spectaculoase asupra orașului și a Bosforului. De asemenea, puteți lua parte la spectacole de dans tradițional turcesc. În centrul Istanbulului veți descoperi localuri în care puteți lua cina și vă puteți bucura de aceste dansuri sau de belly dance. Dacă doriți să vă bucurați de farmecul autentic al vieții de noapte turcești, atunci puteți opta pentru o tavernă tradițională, unde puteți lua masa și puteți să vă împrieteniți cu localnicii. Printre localurile cele mai populare se situează Sevic, un restaurant cu o atmosferă tradițională, aici se bea, în special, bere și yeni raki, o băutură tradițională turcească, cu aromă de anason. Acest local este frecventat, în special de bărbați.

 Istanbul poza

    Istanbulul este un oraș foarte mare și este divizat în numeroase cartiere, unele mai pline de viață decât altele. Cea mai mare parte a vieții de noapte este concentrată în zona Beyoglu. De joi seara până duminică, locul se trezește la viață, localurile fiind înțesate cu oameni, care se bucură de petreceri și muzică live. În plus, aici veți descoperi și o multitudine de baruri moderne, cluburi cu DJ-i și muzică live, ce sunt frecventate de tinerii dornici de distracție. Prin urmare, această este una dintre cele mai bune zone în care să vă petreceți seara. Zona orașului modern este înțesată de magazine, biblioteci, pub-uri și discoteci. Aici, puteți fie să vizionați un film, puteți urca în Turnul Galata, de unde să admirați orașul, puteți vizita o galerie de artă sau puteți să dansați într-o discotecă. Taksim oferă o multitudine de variante de a vă petrece timpul, veți descoperi cluburi gay, baruri cu muzică tradițională turcă, cluburi cu muzică electronică și taverne tradiționale. În această zonă a Istanbulului, distracția începe devreme și se termină abia spre dimineață. În Galatasaray, veți descoperi o mulțime de baruri și cafenele  destul de ieftine, care sunt frecventate, în mare parte, de studenți. În timpul sezonului estival cel mai bun loc de a petrece este pe malurile Bosforului. În timpul anotimpului cald, cartierele de pe Bosfor sunt extrem de aglomerate, iar din cluburile luxoase vă puteți bucura de priveliști spectaculoase asupra fluviului. În schimb, în timpul iernii, toate aceste localuri își închid terasele, iar viața de noapte se mută în centrul orașului, în micile baruri și cluburi subterane.

 Istanbul poza

    Viața de noapte în Ortaköy este mai omogenă ca în alte zone ale Istanbulului. Veți descoperi aliniate cluburi de noapte moderne, cu vederi frumoase asupra podului de pe Bosfor. Localurile de aici sunt frecventate de vedete și de personalități politice. Este cu siguranță o încântare să te bucuri de o băutură, să dansezi și să admiri clădirile istorice și Marea Marmara. În centrul Ortaköy există și câteva localuri mai ieftine, în care să beți o bere și să admirați zona. Karakoy este un cartier ce se bucură de o dezvoltare rapidă, majoritatea fabricilor vechi și a atelierelor s-au transformat în galerii de artă, magazine vintage și magazine în care se comercializează produse de designer. Majoritatea barurilor până la ora 22.00 servesc mâncăruri delicioase, iar apoi se transformă în ringuri de dans. Când atmosfera devine supraaglomerată, distracția se poate muta în stradă. Cartierul Kadiköy, situat în partea anatoliană a Istanbulului, de curând a devenit o zonă foarte populară. Aici, veți descoperi străzi cu clădiri vechi, unde acum funcționează baruri, restaurante și cafenele moderne. Zona este curată, confortabilă și mai liniștită ca Taksim, majoritatea localurilor funcționând până la ora 1.00. Strada Bagdat este cea mai faimoasă stradă a cartierului Kadiköy. Pe lângă faptul că aici este situat un centru comercial, există și baruri și cluburi destul de scumpe. Strada este paralelă cu țărmul Mării Marmara, iar tinerii vin aici pentru cumpărături și pentru a bea cocktail-uri sau cafele. Besiktas este o zonă în care puteți savura o cafea autentic turcească. În timpul zilei, veți putea observa vânzători ambulanți, adolescenți pe skateboard și oamenii de toate vârstele care beau ceai. Noaptea străzile devin tot mai aglomerate și vesele. Există numeroase taverne care servesc fructe de mare și tradiționalul raki. Aceste localuri sunt frecventate, în special de tineri, deoarece prețurile sunt destul de accesibile.

 Istanbul poza

Petreceți un Crăciun inedit în Istanbul

Turcia este țara din care a pornit legenda lui Moș Nicolae. Legenda bătrânelului îmbrăcat în roșu, care aduce daruri copiilor cuminți, a plecat din Patara în secolul al IV-lea î. Hr. Sfântul Nicolae a locuit în Myria, unde a fost episcop. După ce părinții săi au murit, Nicolae și-a împărțit averea săracilor. De numele lui Moș Nicolae sunt legate mai multe legende. Astfel, conform uneia dintre ele, acesta arunca saci cu bani pe hornurile oamenilor nevoiași.

Citeste mai mult.

Petreceți o zi liniștită în Büyükata (Insulele Principilor)

La o oră și jumătate de mers cu feribotul din Istanbul se află  Insulele Principilor. Acestea reprezintă un arhipelag de nouă insule din Marea Marmara. Insulele vă vor uimi prin atmosfera lor liniștită, aici accesul mașinilor fiind cu desăvârșire interzis. Prin urmare, va trebuie să descoperiți frumusețile acestora fie la pas, fie cu bicicleta.

Citeste mai mult.

Cele mai apreciate restaurante din orașul Istanbul

    În timpul sejurului în Istanbul puteți alege dintre localuri în care să luați masa pe terase cu priveliști spectaculoase asupra orașului și asupra Bosforului. Veți descoperi o multitudine de locuri în care să vă bucurați de preparate delicioase, iar localurile sunt destul de diverse, astfel încât cu siguranță veți descoperi unul care să vă fie pe  plac. În cadrul restaurantului Asitane vă puteți bucura de preparate demne de un sultan  și mâncăruri delicioase  sau vă puteți delecta cu meniurile servite în Mikla. Datorită poziției sale geografice, situat între 2 continente, Istanbulul vă va încânta cu preparate ale bucătăriei internaționale, dar și cu preparate autohtone

Citeste mai mult.

Hagia Sophia - Simbolul orașului Istanbul

Vizibilă din toate punctele cardinale ale orașului, Hagia Sophia atrage anual milioane de turiști. De mai bine de 1500 de ani, biserica bizantină planează maiestos într-unul dintre cele mai cele mai speciale locuri din oraș, primul dintre cele șapte dealuri din Istanbul.

Citeste mai mult.