Câteva motive pentru a vă petrece vacanța pe plajele din Kusadasi

Marea în combinație cu nisipul fin, soarele arzător și frumusețea peisajelor sunt ingredientele unei vacanțe reușite și relaxante pe litoralul turcesc. Kusadasi este una dintre stațiunile care îndeplinește toate acestea condiții, iar ca un plus, este și accesibilă din punct de vedere financiar. Kusadasi este o locație extrem de apreciată de mii de turiști, nu degeaba, an de an, numără circa jumătate de milion de vizitatori.

Plajele din Kusadasi sunt acoperite cu nisip fin, sunt înconjurate de peisaje frumoase și sunt foarte curate. Trebuie menționat că întinderile de nisip sunt situate în centrul și în apropierea orașului, fiind ideale pentru persoanele comode, cărora nu le place să se deplaseze prea mult. O să începem incursiunea noastră cu Ladies Beach. După cum se poate deduce și din nume, în trecut plaja aceasta era destinată exclusiv femeilor. Plaja măsoară circa un kilometru și atrage în fiecare an mii de turiști, la care se adăugă și populația autohtonă. Prin urmare, este destul de aglomerată, în special în week-end. Plaja este înconjurată de numeroase restaurante, cluburi și alte locuri de relaxare. De asemenea, Ladies Beach este potrivită pentru iubitorii sporturilor acvatice. La aproximativ un kilometru de Ladies Beach se află Green Beach. După cum probabil ați putut deduce și din nume, această plajă atrage numeroși turiști datorită peisajelor de care este înconjurată. Nu are dimensiuni prea mari, iar la sfârșit de săptămână este destul de aglomerată, însă acesta nu trebuie să fie un impediment pentru curioșii care își doresc să petreacă clipe relaxante aici. Asemenea celorlalte locații, posibilitățile de distracție sunt nelimitate, în zonă organizându-se diverse spectacole. După ce v-ați plictisit de plajă, vă puteți retrage  în unul dintre localurile din Kusadasi sau puteți descoperi orașul la pas.

Long Beach, este cea mai întinsă plajă a stațiunii, măsurând 15 kilometri. Este o plajă nisipoasă, apa fiind cristalină și deosebit de curată. Prin urmare, este populară atât în rândul turiștilor care doresc să se relaxeze în voie la soare, cât  și rândul iubitorilor de distracție și de sporturi nautice, aici putându-se practica: parasailing, ski nautic, plimbări cu jet-ski-ul și alte sporturi pe plajă. În acest timp, cei mici se pot juca cu mingea sau pot construi castele de nisip. În Kusadasi sunt prezente și câteva parcuri acvatice, astfel încât distracția, atât a copiilor, cât și a adulților va fi garantată.  Long Beach este înconjurată de restaurante cu specific tradițional, iar peisajele sunt fermecătoare. În centrul orașului Kusadasi este dispusă Palm Beach. Învecinându-se cu portul orașului este locația perfectă de unde turiștii pot admira vasele de croazieră care acostează sau părăsesc portul. Este o plajă destul de apreciată, în special, datorită locației sale. Astfel, după câteva ore petrecute pe plajă, vă puteți relaxa la o cafea sau puteți colinda magazinele în căutare de suveniruri. În zilele în care nu doriți să vă aventurați prea mult în oraș, Palm Beach reprezintă varianta câștigătoare. La circa 6 kilometri de centrul orașului veți descoperi plaja Kustur. Spre deosebire de celelalte plaje din Kusadasi, aceasta este ceva mai puțin aglomerată, oferind o atmosferă relaxantă în ton cu zilele călduroase de vară. Apa mării este caldă și curată, iar intrarea în apă este acoperită cu pietre. Din cauza acestui aspect, nu este recomandată familiilor cu copii mici, micuții putându-se accidenta destul de ușor.

 

 

 

Alegeți dintre cele mai bune hoteluri din Kusadasi și bucurați-vă de un sejur de vis

   Kusadasi este una dintre cele mai apreciate stațiunii de pe litoralul turc, atmosfera din această stațiune fiind similară cu cea din Bodrum și Marmaris. De asemenea, stațiunea Kusadasi este amplasată la doar 17 kilometri de orașul antic Efes, a cărei istorie datează din anii 3000 î. Hr. Orașul Kusadasi este asemenea unui creuzet, unde tradiția și modernitatea se combină în cel mai fericit mod.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un sejur de Crăciun special în stațiunea Kusadasi

 Anul acesta puteți alege să petreceți Crăciunul în patria lui Moș Crăciun, mai exact, în Kusadasi. Despre moșul simpatic, care le aduce daruri copiilor cuminți, circulă numeroase legende.

Citeste mai mult.

Combinați relaxarea cu spiritualitatea și petreceți un sejur de Paște minunat în Kusadasi

Kusadasi se situează în topul preferințelor turiștilor în ceea ce privește petrecerea minivacanței de Paște. De regulă, de Paște, turiștii optează pentru sejururi de 4-8 zile, alegând hoteluri de 3-4 stele.

Citeste mai mult.

Facilități sportive și de relaxare în unitățile de cazare din Kusadasi

 Atunci când își planifică  o vacanță pe litoral și optează pentru o anumită  unitate de cazare, românii iau în calcul ca aceasta să beneficieze de plajă privată, să aibă în apropierea sa câteva restaurante și cafenele, dar și să le ofere acces la sală de fitness și centru spa. Cele mai multe unități de cazare din Kusadasi îndeplinesc toate aceste condiții și, în plus, oferă acces și la piscine exterioare și piscine interioare, dar și la alte facilități, astfel încât turiștii să se bucure de un sejur confortabil, pe parcursul căruia să desfășoare activități cât mai variate.

Citeste mai mult.

Insula Porumbelului - unul dintre simbolurile orasului Kusadasi

Insula Porumbelului este cunoscută ca un simbol al orașului Kusadasi, orice tur fiind icomplet dacă nu ați bifat și această destinație. Micuța insulă este situată pe coasta de vest a oraşului Kusadasi, fiind conectată la continent printr-un istm. În vremurile îndepărtate insula putea fi vizitată doar prin intermediul bărcii, pentru a facilita accesul vizitatorilor s-a construit însă o pasarelă.

Citeste mai mult.