Insula Porumbelului - unul dintre simbolurile orasului Kusadasi

       Insula Porumbelului este cunoscută ca un simbol al orașului Kusadasi, orice tur fiind icomplet dacă nu ați bifat și această destinație. Micuța insulă este situată pe coasta de vest a oraşului Kusadasi, fiind conectată la continent printr-un istm. În vremurile îndepărtate insula putea fi vizitată doar prin intermediul bărcii, pentru a facilita accesul vizitatorilor s-a construit însă o pasarelă. Inițial fâșia de pământ din Marea Egee era numită Insula Ombilicală, însă odată ce Kusadasi a intrat sub dominația Imperiului Otoman, denumirea i-a fost schimbată. Se crede că numele orașului Kusadasi are legătură cu această insulă. Zona a primit acest nume deoarece în port și pe insulă își aveau casa numeroase specii de păsări migratoare. După cum se știe, turcii sunt printre cei mai mari iubitori de porumbei, mândrindu-se cu numeroase specii de înaripate. Una dintre cele mai celebre rase de porumbei numită Takla era crescută doar pentru plăcerea sultanilor, iar comercializarea acestora aducea venituri însemnate. În perioada otomană, insula juca un important rol militar, având o importanță strategică privind apărarea țărmului și în prevenirea atacurilor de pe mare.

     Insula oferă un cadru dintre cele mai romantice, pe teritoriul său aflându-se o mică grădină botanică extrem de bine întreținută care înconjoară cetatea bizantină ce datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea. În trecut castelul era cunoscut sub numele de „Castelul Piraţilor”, deoarece fortăreața a fost pentru o perioadă un loc de refugiu pentru pirații din Marea Egee.  Ruinele zidurilor sunt situate pe un piemont stâncos, fapt ce le oferă mai multă somptuozitate. Meterezele ce înconjoară rămășițele cetății au fost construite în secolul al XIX-lea. În prezent cetatea este folosită pe post de zonă de expoziție sau pentru organizarea diverselor târguri. Pe perioada sezonului estival aici sunt organizate numeroase concerte. De asemenea, în vârful cetății este dispus un far care ghidează ambarcațiunile care se apropie de port. În zilele calde de vară, vegetația abundentă și briza mării oferă un sentiment plăcut vizitatorilor. Turiștilor care vizitează Kusadasi le recomandăm să profite de ocazie și să viziteze și această insulă, deoarece se află la doar 350 de metri de țărm, astfel fiindu-vă foarte ușor să ajungeți aici.  Insula Porumbelului creează un cadru propice plimbărilor romantice pe malul mării. Pe teritoriu insulei veți descoperi o cafenea, de unde vă puteți bucura de frumosul peisaj înconjurător, și o plajă publică. De asemenea, puteţi admira vasele luxoase ce plutesc pe apele sclipitoare ale Mării Egee. Insula este una dintre cele mai interesante atracţii ale oraşului Kusadasi, seara farmecul său crescând cu desăvârşire, deoarece întreaga zonă este iluminată, totul căpătând un aspect feeric.

Câteva motive pentru a vă petrece vacanța pe plajele din Kusadasi

Marea în combinație cu nisipul fin, soarele arzător și frumusețea peisajelor sunt ingredientele unei vacanțe reușite și relaxante pe litoralul turcesc. Kusadasi este una dintre stațiunile care îndeplinește toate acestea condiții, iar ca un plus, este și accesibilă din punct de vedere financiar. Kusadasi este o locație extrem de apreciată de mii de turiști, nu degeaba an de an, numără circa jumătate de milion de vizitatori.

Citeste mai mult.