Oferte Cazare + Autocar - Litoral Kusadasi, Kusadasi, Turcia la hoteluri cu Demipensiune ☀️ 2025

Petreceți un sejur în Kusadasi și descoperiți obiective turistice din stațiune

        Kusadasi se învecinează cu Selkuc la Nord, Germencik în Nord-Est și Soke în Est și Sud. Kusadasi numără o populație de circa 65.000 de locuitori, însă în timpul sezonului estival aceasta poate urca până la o jumătate de milion. Aici, pe lângă turiști, se includ și persoanele care lucrează în industria hotelieră, șoferii și personalul din baruri și restaurante. Numele Kusadasi este compus din două cuvinte turcești, "kus" care înseamnă "pasăre" și "ada" care s-ar traduce drept "insulă". Kusadasi a fost denumit astfel deoarece insula pe care este amplasat are forma unui cap de pasăre. În timpul erei bizantine orașul s-a numit Efes Neopolis, iar mai târziu, când orașul s-a aflat sub conducerea genovezilor și venețienilor, s-a numit Scala Nova sau Scala Nouva. Clima este mediteraneeană, caracterizată prin veri fierbinți și ierni blânde, drept urmare sezonul estival este îndelungat, orașul bucurându-se de circa 300 de zile însorite pe parcursul unui an. 

poza Petreceți un sejur în Kusadasi și descoperiți  obiective turistice din stațiune

Zona orașului Kusadasi a fost centru al artei și culturii încă din cele mai îndepărtate timpuri, oraşul fiind locuit încă din anul 3000 î. Hr. Printre coloniștii de mai târziu s-au numărat eolienii, în secolul al XI-a î.Hr și ionienii, în secolul al IX-lea. Astfel, marinarii și comercianții au construit o serie de așezări de-a lungul coastei, inclusiv Neopolis. Începând cu anul 546 î. Hr. coasta a fost condusă de persani, iar în 334 î. Hr. zona a fost cucerită de Alexandru cel Mare, Kusadasi devenind un centru al culturii elenistice. În anul 200 î. Hr. Kusadasi şi împrejurimile sale au intrat sub dominaţia Imperiului Roman, iar odată cu divizarea imperiului, a revenit părţii bizantine. Schimbările climatice au provocat numeroase cutremure şi au schimbat traseul râului Caystros, iar oraşul Efes a fost în mare parte distrus, pierzându-și astfel importanța și prosperitatea. Din această cauză, bizantinii s-au văzut obligați să caute un nou port și un nou drum comercial. Astfel, zona Kusadasi a fost considerată potrivită de către comercianți ca port care să-l substituiască pe cel din Efes. Portul acesta a fost numit Scala Nova, și a ajutat la dezvoltarea comercială a orașelor Ania, Melia, Phygale și Neopolis, ce au stat mai apoi la bazele creării Kusadasi.  Faptul că orașul Kusadasi se afla la capătul drumurilor comerciale importante, cum ar fi acela al mătăsii, a influențat pozitiv dezvoltarea orașului. Începând cu anul 1413, Kusadasi a intrat sub stăpânirea Imperiului Otoman. În această perioadă în oraș au fost construite cele mai importante și impozante clădiri, Kusadasi primind un aer spectaculos. Okuz Mehmet Pasa Caravanserai este construcția reprezentativă pentru stilul otoman. Porțile cetății, zidurile și multe moschei din centrul orașului Kusadasi au fost construite în perioada otomană reflectând stilul arhitectural al epocii. Până în anul 1954, Izmir a fost capitala Kusadasi, apoi capitala regiunii devenind Aydin, în timp ce orașul Kusadasi s-a impus din punct de vedere al turismului. În prezent, Kusadasi este una dintre cele mai spectaculoase stațiuni de vacanță de pe litoralul turc, plajele nisipoase și apa sclipitoare creând cadrul perfect pentru un sejur de neuitat.

Conform tradiției creștine, în zonă a locuit pentru o perioadă Sfântul Ioan Evanghelistul și Fecioara Maria. Pe măsură ce expeditorii bizantini, genovezi și venețieni au practicat comerț de-a lungul coastei, vechiul port antic a fost refondat, fiind numit Scala Nova sau Scala Nuova, ce se traduce ca Noul Port. De asemenea, în inima orașului a fost plasată o garnizoană, iar centrul orașului Kusadasi s-a mutat de pe deal pe coastă. Mult timp mai târziu, în anul 1834, castelul și garnizoana din Kusadasi au fost reconstruite și extinse, devenind astfel punctul central al orașului. În timpul Războiului Greco -Turc, orașul a fost ocupat de către greci, fiind redobândit de trupele turcești la 7 septembrie 1922. 

poza Petreceți un sejur în Kusadasi și descoperiți  obiective turistice din stațiune
 

   Orașul Kusadasi este înconjurat de plaje bine cunoscute, precum Ladies Beach, plaja din centrul orașului, plajele hotelului Batihan, plaja Guzelcamli și plajele din Delik Peninsula National Park. Seara distracția se mută de pe plajă în cafenele și restaurantele aflate pe alea cu palmieri. Localurile au priveliști minunate, astfel veți putea admira cum pleacă sau sosesc iahturile în port, timp în care puteți savura băutura preferată. Orașul este înţesat de magazine de unde turiștii pot achiziționa înghețată, covoare, obiecte din piele, diverse suveniruri și cărți în diferite limbi. Farmecul orașului vechi Kusadasi nu a apus, o parte din clădirile tradiționale au fost transformate în cafenele și baruri, oferind turiștilor o fărâmă din atmosfera din trecut. În centru orașului tronează o statuie ce reprezintă o mână de pe care mai multe păsări își iau zborul. Aranjamentul statuar a fost conceput în strânsă legătură cu numele orașului, devenind un adevărat simbol. Dealurile ce înconjoară coasta abundă de hoteluri, astfel încât, indiferent de cerințe, cazarea nu va reprezenta o problemă. Un alt avantaj major al zonei îl reprezintă faptul că transportul spre principalele locații din apropiere se poate realiza destul de facil prin intermediul microbuzelor. De asemenea, autobuzele și taxi-urile efectuează curse spre Izmir și Bodrum, iar în cazul în care doriți să vă bucurați de o excursie de o zi în împrejurimi, bărcile vă vor duce la destinația dorită.

Orașul Kusadasi este destinația ideală pentru cei care doresc ca în vacanță să viziteze cât mai multe obiective turistice. Începem lista atracțiilor cu Moscheea Kaleici, construită în anul 1618 de către Marele Vizir Okuz Mehmed Pasa. Arhitectura edificiului religios este destul de simplistă, pe un plan pătrat fiind amplasată o cupolă somptuoasă. La rândul său, cupola are 12 arcade și se sprijină pe 4 contraforturi. Construcția este completată de un minaret cu balcon. Iubitorii de vestigii istorice pot vizita castelul venețian din Kadikalesi. Majoritatea turiștilor vizitează peninsula situată la capătul golfului. Aici tronează un majestos castel, foarte bine conservat, iar plajele și cafenele atrag numeroși curioși. Celor care preferă o atmosferă mai intimă le recomandăm să viziteze satul de vacanță Kirazli, situat la 12 kilometri de oraș. Vă recomandăm cu căldură să nu ratați Parcul Național Delta Dilek care este situat la circa 30 de kilometri Sud de centru orașului și se bucură de numeroase plaje, golfuri și peșteri. Datorită caracteristicilor sale naturale face parte din lista obiectivelor turistice protejate de către lege.

poza Petreceți un sejur în Kusadasi și descoperiți  obiective turistice din stațiune
 

Alegeți dintre cele mai bune hoteluri din Kusadasi și bucurați-vă de un sejur de vis

   Kusadasi este una dintre cele mai apreciate stațiunii de pe litoralul turc, atmosfera din această stațiune fiind similară cu cea din Bodrum și Marmaris. De asemenea, stațiunea Kusadasi este amplasată la doar 17 kilometri de orașul antic Efes, a cărei istorie datează din anii 3000 î. Hr. Orașul Kusadasi este asemenea unui creuzet, unde tradiția și modernitatea se combină în cel mai fericit mod.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un sejur de Crăciun special în stațiunea Kusadasi

 Anul acesta puteți alege să petreceți Crăciunul în patria lui Moș Crăciun, mai exact, în Kusadasi. Despre moșul simpatic, care le aduce daruri copiilor cuminți, circulă numeroase legende.

Citeste mai mult.

Combinați relaxarea cu spiritualitatea și petreceți un sejur de Paște minunat în Kusadasi

Kusadasi se situează în topul preferințelor turiștilor în ceea ce privește petrecerea minivacanței de Paște. De regulă, de Paște, turiștii optează pentru sejururi de 4-8 zile, alegând hoteluri de 3-4 stele.

Citeste mai mult.

Facilități sportive și de relaxare în unitățile de cazare din Kusadasi

 Atunci când își planifică  o vacanță pe litoral și optează pentru o anumită  unitate de cazare, românii iau în calcul ca aceasta să beneficieze de plajă privată, să aibă în apropierea sa câteva restaurante și cafenele, dar și să le ofere acces la sală de fitness și centru spa. Cele mai multe unități de cazare din Kusadasi îndeplinesc toate aceste condiții și, în plus, oferă acces și la piscine exterioare și piscine interioare, dar și la alte facilități, astfel încât turiștii să se bucure de un sejur confortabil, pe parcursul căruia să desfășoare activități cât mai variate.

Citeste mai mult.

Insula Porumbelului - unul dintre simbolurile orasului Kusadasi

Insula Porumbelului este cunoscută ca un simbol al orașului Kusadasi, orice tur fiind icomplet dacă nu ați bifat și această destinație. Micuța insulă este situată pe coasta de vest a oraşului Kusadasi, fiind conectată la continent printr-un istm. În vremurile îndepărtate insula putea fi vizitată doar prin intermediul bărcii, pentru a facilita accesul vizitatorilor s-a construit însă o pasarelă.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a vă petrece vacanța pe plajele din Kusadasi

Marea în combinație cu nisipul fin, soarele arzător și frumusețea peisajelor sunt ingredientele unei vacanțe reușite și relaxante pe litoralul turcesc. Kusadasi este o stațiune care îndeplinește toate acestea condiții, iar ca un plus, este și accesibilă din punct de vedere financiar.

Citeste mai mult.