Obiective turistice Lara - Cascadele Düden

Düden este un grup de cascade formate de vărsarea în Marea Mediterană a râului cu același nume, unul dintre cele mai mari râuri din regiunea Anatolia. Grupul este format din două cascade: Cascada Superioară Düden şi Cascada Inferioară Düden. Cascadele sunt situate la o distanță de 12 kilometri Nord-Est de Antalya și la circa 7 kilometri de Lara. Cele două cascade sunt înconjurate de un parc natural care vă va surprinde în cel mai plăcut mod. Întreaga zonă este de o frumusețe remarcabilă, iar dacă alegeți să admirați priveliștea de pe mare nu ezitați să luați cu dumneavoastră și aparatul foto pentru a imortaliza peisajele. În cazul în care ați omis acest lucru, nu vă faceți probleme, un angajat al parcului vă va face fotografii, pe care le puteți achiziționa, contra cost. 

Majoritatea turiştilor vizitează cascada inferioară, aceasta fiind mai ușor accesibilă, noi vă sfătuim însă să nu cădeți în această capcană, deoarece cascada superioară cu siguranță vă va tăia respirația. Puteţi să vă plimbați în jurul apei curgătoare, puteți traversa podurile dispuse în zonă, puteți explora peștera din spatele cascadei sau puteți admira zona în care apa se prăbușește printre stânci în mare. Vaporii care se ridică datorită căderii apei, vegetaţia abundentă și soarele arzător sunt ingredientele perfecte pentru a vă petrece câteva ore liniștite în mijlocul naturii. O alee vă va conduce până la baza cascadelor, iar de aici, urmând tunelul săpat în stâncă veți ajunge în spatele căderii de apă.

Puteți ajunge la cascadele Düden, fie cu autobuzul, fie cu mașina personală. De asemenea puteți opta pentru o excursie organizată, cu barca. Odată ajunși aici, contra unei sume modice aveți acces în parcul ce înconjoară cascadele. În parc sunt amplasate mai multe chioșcuri de unde puteți achiziționa produse homemade sau vă puteți relaxa la una dintre cafenelele prezente aici.