Oferte Cazare - Litoral Oludeniz, Fethiye, Turcia 2021

Cazare - Litoral Oludeniz 2021

          Stațiunea Oludeniz este situată pe coasta de Sud-Vest a Turciei, în provincia Mugla. Distanța dintre Oludeniz și Fethiye este de circa 14 kilometri. Stațiunea este poziționată la confluența dintre Marea Mediterană și Marea Egee, fiind mărginită pe de o parte de Marea Egee, iar pe de alta de Munții Babadag. Oludeniz se mândrește cu una dintre cele mai frumoase și imortalizate plaje din zona Mediterană. 

Citeste mai mult

Litoral Oludeniz 2021 face parte din regiunea Fethiye din Turcia.

In Oludeniz sunt 80 hoteluri, din care 5 hoteluri de 5 stele, 13 hoteluri de 4 stele, 33 de hoteluri de 3 stele, 28 de hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Filtreaza hotelurile din Oludeniz pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Oludeniz pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Club & Hotel Letoonia incepand cu 872.00 €
Plecare 12 Octombrie 2022, 7 nopti, Ultra All inclusive

Oludeniz - petreceți-vă vacanța într-un tărâm paradisiac

Datorită faptului că apa mării este calmă chiar și în timpul furtunilor, Oludeniz mai este numită și Laguna Albastră. În limba turcă Oludeniz înseamnă Marea Moartă sau Marea Liniștită. Zona a fost declarată rezervația naturală, construcțiile fiind cu desăvârșire interzise. Peisajul de basm, apele turcoaz și nisipul fin au situat plaja din Oludeniz în topul celor mai apreciate întinderi de nisip din lume. Date fiind caracteristicile sale, localnicii numesc zona "Raiul pus pe pământ de către Allah". Datorită calității sale, plaja a fost distinsă cu Blue Flag. Stațiunea Oludeniz este populară și în rândul turiștilor care doresc să practice parapantismului și motodeltaplanorismului, aceștia putând să admire de la înălțime priveliștile spectaculoase. De altfel, Oludeniz este printre cele mai bune locuri din lume pentru zborurile cu parapanta, fapt ce se datorează peisajului unic, condițiilor climatice stabile și altitudinii din Munții Babadag.  Începând cu anul 2010, pe o lungime de 240 de kilometri, se organizează un concurs internațional numit Lycian Way Ultramarathon. Iubitorii sporturilor nautice pot practica rafting, scuba diving, snorkelling, iar amatorii de drumeții pot parcurge diverse trasee montane.

Până în anul 1990, Oludeniz era o stațiune lipsită de popularitate. Însă, a fost descoperită de un grup de turiști germani care erau în căutarea unor plaje sălbatice. Începând cu acel an, numărul turiștilor a crescut considerabil. Prin urmare, autoritățile au investit în infrastructură și au îmbunătățit căile de acces. În prezent în apropierea Oludeniz au fost construite sute de hoteluri, pensiuni și case de vacanță. De asemenea, în zonă există și locuri de campare, potrivite pentru aceia care doresc sa-și petreacă sejurul în inima naturii. Printre cele mai apreciate unități de cazare amintim: Club & Hotel Letoonia, Belcekiz Hotel, Hotel Hillside Beach Club, Aes Club Hotel, Alize Hotel, Belchehan Deluxe Hotel, Club Hotel Meri, Aygul Hotel, Bellevue Hotel, Mercan Resort Hotel și altele. 

poza Oludeniz - petreceți-vă vacanța într-un tărâm paradisiac

Clima este tipică zonei mediteraneene, vremea fiind caldă pe întreg parcursul verii, temperaturile depășind adesea 35 de grade Celsius. Nici în timpul iernii temperaturile nu coboară sub 7 grade Celsius. Oludeniz este accesibil pe toate căile posibile, cu avionul, pe mare sau pe autostrăzi. La doar o oră distanță de mers cu mașina se află aeroportul Dalaman, iar între Fethiye și Oludeniz, autobuzele circulă din jumătate în jumătate de oră. Împrejurimile sunt pline de atracții care abia așteaptă să fie descoperite. La câteva minute de mers pe jos veți descoperi satul Hisaronu, care poate găzdui până la 3000 de turiști.  La doar 5 kilometri de lagună este situat satul pitoresc Ovacic.  În imediata apropiere a stațiunii Oludeniz se află și Belcekiz, locul fiind înțesat cu unități de cazare, baruri și restaurante. Aici este situat și centrul nautic al stațiunii. Iubitorii de natură și liniște pot vizita Parcul Național Kirdak, aici, în locuri special amenajate, se poate campa cu cortul sau rulota.  Cel mai interesant obiectiv turistic al zonei, care trebuie neapărat vizitat, este Valea Fluturilor (Kelebeker Vadisi). Începând cu anul 1985, valea a fost declarată rezervație naturală, având o importanță covârșitoare pentru protecția biodiversității. Valea stâncoasă este adăpost pentru miliarde de fluturi viu colorați care vă vor încânta privirile. De asemenea, vă recomandăm să vizitați Gemiler Adasi (Insula Corăbiilor). Insula nu duce lipsă de obiective turistice, aici putând descoperi depozite, un locaș de cult, un bazin de colectare  a apei, toate acestea datând din secolele V-XIII d. Hr. când zona se afla încă sub stăpânirea Imperiului Bizantin. Se crede chiar că Sfântul Nicolae ar fi trăit o perioadă pe această insulă.

poza Oludeniz - petreceți-vă vacanța într-un tărâm paradisiac