Oferte Cazare - Litoral Mugla, Turcia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Mugla 2024

Oraşul modern Fethiye este situat pe locul vechiului oraș Telmessos, ale cărui ruine pot fi încă admirate de către turiști, unul dintre edificiile bine conservate fiind teatru elenistic situat pe cheiul principal. Fethiye este situat pe coasta Mării Mediterane, într-un golf, la o distanță de circa 135 kilometri de Marmaris și 150 de kilometri de Mugla.  Orașul are o vechime de circa 3000 de ani. Denumirea actuală datează din anul 1934, orașul fiind redenumit în cinstea lui Fethi Bey, un pilot turc care a murit în timpul Războiului Ruso-Turc 1877.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Mugla 2024 face parte din Turcia.

In regiunea Mugla sunt 184 hoteluri, din care 14 hoteluri de 5 stele, 35 de hoteluri de 4 stele, 81 de hoteluri de 3 stele, 49 de hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Mugla 2024

Filtreaza hotelurile din Mugla pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Mugla pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Malhun Hotel incepand cu 356.00 €
Plecare 23 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Club & Hotel Letoonia incepand cu 1,082.00 €
Plecare 9 Octombrie 2025, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Goecek Lykia Resort Hotel incepand cu 987.00 €
Plecare 1 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Tonoz Beach incepand cu 335.00 €
Plecare 9 Noiembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Malhun Hotel incepand cu 356.00 €
Plecare 23 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Montana Pine incepand cu 880.00 €
Plecare 7 Mai 2025, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Sarban Hotel incepand cu 748.00 €
Plecare 23 Iulie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Alya Hotel Gocek incepand cu 592.00 €
Plecare 1 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Mugla, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur Fethiye - Trăiește o experiență memorabilă în Tărâmul Luminilor

    Cea mai mare parte a orașului este recent construită. Cutremurele din anii 1857 și 1957 au scos la lumină un număr de sacrofage liciene. Din orașul antic, în sudul Fethiye, se mai păstrează o serie de morminte săpate în piatră ce datează de mai bine de 2500 de ani. Se considera că astfel sufletelor răposaților le era mai ușor să se înalțe la cer. Cel mai deosebit este Momântul lui Amyntas, acesta fiind mai mult un templu decât un loc de veci.  De asemenea, puteți vizita amfiteatrul din Telmessos. Pentru a fi mai facil să înțelegeți istoria acestui oraș litoral vă recomandăm să apelați la un ghid turistic. El vă va povesti despre cuceririle lui Alexandru cel Mare și despre monumentele antice din perioada otomană. De asemenea, puteți vizita Moscheea Eski Cami, situată în apropierea pieței Paspatur sau statuile cavalerilor situate într-o frumoasă grădină care vă va îmbia în zilele toride de vară. Moscheea a fost construită în anul 1414, imitând stilul construcțiilor seleucide, având formă pătrată și cupole joase. 

poza Sejur Fethiye - Trăiește o experiență memorabilă în  Tărâmul Luminilor

 În trecutul îndepărtat locuitorii orașului practicau comerțul și pescuitul pe mare, însă astăzi orașul se bucură de o multitudine de restaurante, cafenele, magazine de suveniruri și unități de cazare.  Există o multitudine de hoteluri, printre cele mai apreciate fiind: Hotel Club Tuana Fethiye, Hotel Rixos Premium Gocek, Destina Hotel, Mara Hotel, Hotel Malhun, Flora Palm Hotel, Orka Boutique Hotel, Hotel Leytur și altele. Locuitorii sunt deosebit de ospitalieri, oamenii fiind încântați să povestească turiștilor despre tradițiile locale și istoria orașului.

Printre atracțiile orașului se situează Fethiye Marina, acesta este  un port foarte activ, fiind frecventat de o mulțime de iahturi luxoase, dar și de bărci de pescuit.  Este amplasat pe coasta vestică a orașului  și are o capacitate de acostare de  400 de vase. Clima este mediteraneeană, zona bucurându-se de aproximativ 300 de zile însorite, sezonul estival debutează în luna aprilie și se prelungește până în octombrie. Apa este caldă pe tot parcursul anului, rareori coborând sub 17 grade Celsius.

poza Sejur Fethiye - Trăiește o experiență memorabilă în  Tărâmul Luminilor

   Paspatur, orașul vechi este înțesat cu magazine de suveniruri, magazine care comercializează produse homemade, restaurante cu specific tradițional și localuri în care puteți savura băuturi locale. Aici tradiționalismul a rămas neatins și cu siguranță vă va fermeca atât de mult încât vă veți dori să reveniți. Plajele din Fethiye sunt extrem de populare, iar duminica acestea sunt ticsite de familii turcești. Pentru o vacanță autentică turcească trebuie neapărat să vă bucurați de întinderile de nisip fin din Fethiye. În plus, vă puteți bucura de plajele din Oludeniz, una dintre cele mai impresionante și imortalizate locații din lume. Dacă sunteți amatori de adrenalină vă recomandăm o plimbare până la Muntele Babadag, de aici puteți sări cu parapanta sau puteți savura o cafea turcească și admira panorama orașului. 

     De asemenea, din Fethiye se organizează numeroase excursii. Puteți străbate cei 80 de kilometri ce despart orașul de plaja Patara, considerată cea mai frumoasă plajă din lume.  Puteți alege să vizitați Strâmtoarea Saklikent, una dintre cele mai impresionante strâmtori din lume și a doua ca dimensiune din Europa. Aceasta este situată la circa 20 de kilometri de oraș. Locul este spectaculos, zidurile sculptate se întind pe o suprafață de 4 kilometri, iar contrastul creat de albul stâncilor și albastrul  apei încântă privirile vizitatorilor. Strâmtoarea se poate vizita începând cu luna aprilie când zăpada din Munții Taurus se topește, însă vă recomandăm să vizitați zona în timpul verii, când apa  răcoroasă este o adevărată binecuvântare. Yakapark este un parc dezvoltat în jurul unui râuleț, fiind o oază de relaxare pentru iubitorii de natură. Dacă sunteți amatori să vă îmbogățiți cunoștințele în materie de civilizații antice vă recomandăm să vizitați Ruinele Tlos. Acestea se află la circa o oră de mers cu mașina din Fethiye și ca un bonus, sunt plasate într-o zonă montană extrem de frumoasă, astfel că efortul vă va fi cu siguranță răsplătit. Odată ce curiozitatea vă va fi stârnită se impune și o vizită la Muzeul Fethiye, aici fiind prezentate publicului larg numeroase artefacte din perioada romană și nu numai.

 

poza Sejur Fethiye - Trăiește o experiență memorabilă în  Tărâmul Luminilor

Bucurați-vă de o vacanță de Paște animată în Fethiye

Fethiye este o alegere potrivită pentru a vă petrece vacanța de Paște, deoarece vremea este potrivită pentru plimbări, drumeții și vizitarea obiectivelor turistice din oraș. În timpul zilei, temperatura medie este de 24ºC, iar noaptea coboară până la 16ºC. În luna mai soarele strălucește în medie 13 ore pe zi, iar, de regulă, luna mai numără doar câteva zile ploioase.

Citeste mai mult.

Cele mai apreciate unități de cazare din Fethiye care oferă turiștilor acces la plajă privată și piscine

  Dacă v-ați hotărât să petreceți un sejur în Fethiye, credem că este important să știți că veți putea alege dintre unități de cazare ce se pretează fiecărui buget, dar și celor mai diverse așteptări. Multe dintre unitățile de cazare din această stațiune dispun de piscine exterioare pentru adulți și pentru copii, dar și de piscine interioare, astfel încât aveți mai multe opțiuni de a vă petrece timpul atunci când nu doriți să mergeți pe plajă sau când condițiile naturale nu permit înotul în mare.

Citeste mai mult.

Petreceți un sejur încărcat de sport și adrenalină în stațiunea Fethiye

Fethiye este o destinație de vacanță care oferă mai mult decât plaje nisipoase, unde vă puteți bucura de băi de soare prelungite sau de sesiuni de înot. În timpul sejurului în această stațiune a Turciei veți putea practica numeroase sporturi și activități, astfel încât, în niciun caz, nu veți avea o vacanță monotonă. Bucurați-vă de vederi extraordinare, în cadrul zborurilor cu parapanta din Fethiye.

Citeste mai mult.

Patara Beach - un mic colț de paradis din apropiere de Fethiye

Plaja Patara este situată într-un parc natural protejat, aflat în apropierea sitului arheologic ce cuprinde ruinele vechiului oraș roman omonim. Plaja este situată la o distanță de circa 75 de kilometri de stațiunea Fethiye. Patara este cea mai întinsă plajă a litoralului turcesc, măsoară 18 kilometri lungime și are o lățime cuprinsă între 200 și 600 de metri.

Citeste mai mult.