Oferte Cazare - Litoral Istanbul, Turcia 2020

Cazare - Litoral Istanbul

Istanbul este situat în Nord-Estul Mării Marmara și este compus din două părți distincte, partea europeană se întinde pe teritoriul vechii provincii Tracia, în timp ce, partea asiatică se află în Anatolia. De altfel, este singurul oraș din lume care  se întinde pe două continente. Cu toate acestea, este considerat un oraș european, deoarece partea istorică a Istanbulului este situată pe continentul european.   Istanbulul este un oraș cu o istorie milenară, alături de Atena și Roma, se situează în topul celor mai venerabile metropole ale Europei. 

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Istanbul face parte din Turcia.

In regiunea Istanbul sunt 1276 hoteluri, din care 237 de hoteluri de 5 stele, 531 de hoteluri de 4 stele, 448 de hoteluri de 3 stele, 53 de hoteluri de 2 stele, 7 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Art City Hotel incepand cu 535.00 €
Plecare 1 Octombrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Art City Hotel incepand cu 535.00 €
Plecare 1 Octombrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Dab Hotel incepand cu 192.00 €
Plecare 1 Octombrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Star Park incepand cu 541.00 €
Plecare 1 Noiembrie 2020, 7 nopti, All inclusive

Istanbul - Petreceți clipe minunate în orașul de pe malurile Bosforului

În antichitate orașul Istanbul era numit Byzantion, urmând ca mai apoi, mai exact după anul 330 d. Hr., să fie numit Constantinopol. Orașul de pe malurile Bosforului a primit numele actual în data de 28 martie 1930. Metropola Istanbul numără  o populație de 18, 8 milioane de locuitori, iar începând cu anul 1985, face parte din patrimoniul UNESCO. Există mai multe variante privind etimologia denumirii orașului. Conform primei ipoteze, numele ar proveni din deformarea cuvintelor grecești „Eis tim Poli” care se traduc ca „Eu merg spre oraș”, cunoscut fiind faptul că Istanbulul era arhietipul urbanității, adesea fiind numit simplu „orașul”. A doua ipoteză se bazează pe ideea conform căreia denumirea orașului ar proveni din cuvintele turcești „Islam bol” care înseamnă „acolo unde islamul abundă”. Cea de-a treia variantă vehiculată pornește de la ideea unei simple alterări populare, „Constantinopolis” fiind numit în timp „Constantinopol”, iar mai apoi „Istantinopol”. În cele din urmă ajungându-se la denumirea actuală. Istanbulul, asemenea majorității metropolelor, este un oraș cosmopolit. Pe teritoriul său se întâlnesc de la musulmani la ortodocși și romano-catolici, protestanți de diferite orientări, armeni, greco-catolici și mozaici. Turcia este un stat laic, începând cu anul 1930, țara nu mai are o religie oficială. Deși a pierdut statutul de capitală, Istanbulul a rămas centrul vieții economice a Turciei, aici concentrându-se industria ușoară, manufacturieră, centrele culturale, educaționale și  comerțul. 

Clima regiunii Istanbul este maritimă-mediteraneeană de tranziție, temperaturile cele mai ridicate fiind înregistrate în luna august, iar luna cea mai rece este luna ianuarie, când temperatura medie este de 5,8 grade Celsius. Sezonul estival pe teritoriul regiunii Istanbul debutează în luna mai și se prelungește până în septembrie – octombrie, perioada variind în funcție de condițiile meteo. Oferta hotelieră este deosebit de variată, turiștii putând opta pentru unități de cazare de la 2 la 5 stele. Cea mai mare parte a hotelurilor sunt situate în apropierea plajei. Regiunea Istanbul este o destinație de vacanță care se ridică la nivelul și celor mai exigenți turiști, fiind populară atât în rândul turiștilor care aspiră la o vacanță relaxantă pe litoralul mării, dar și pentru cei care doresc o vacanță dinamică și extrem de distractivă. Istanbulul este deosebit de apreciat și de familiile cu copii, hotelurile punând la dispoziția clienților printre alte, locuri de joacă pentru micuți, programe de animație, piscine special create pentru cei mici. De asemenea, orașul este înțesat de localuri de noapte, cluburi, discoteci, pub-uri, terase, aquapark-uri, astfel încât distracția este garantată. 

De asemenea, în Istanbul veți descoperi o multitudine de obiective turistice, asfel încât vă va fi imposibil să le vizitați pe toate în decursul unui singur sejur. Unul dintre atracțiile orașului este reprezentat de Biserica Hagia Sophia, considerată adesea ca una dintre cele 8 minuni ale lumii antice târzii. În timpul Imperiului Bizantin, aceasta reprezenta centrul vieții religioase, iar după cucerirea otomană a servit drept moschee, în anul 1935 fiind transformată în muzeu. Actualul edificiu religios a fost inaugurat la 27 decembrie 537, împăratul Justinian exclamând atunci: Glorie Dumnezeului care m-a ajutat să săvârșesc o astfel de lucrare! Solomon te-am învins!. Inițial biserica a purtat numele de „Magale Ekklesia”, "Marea Biserică". Denumirea de „Hagia Sofia” s-a încetățenit începând cu anul 430 d. Hr. care însemna „înțelepciunea sfântă”. După cucerirea otomană, numele i-a fost schimbat în "Ayasofya", în prezent fiind numită "Ayasofya Muzesi". De asemenea, în urma cuceririi orașului, sultanul Mehmed al II-lea a cerut restaurarea bisericii și convertirea ei în moschee. Astfel, clopotele, iconostasele și alte obiecte specifice cultului ortodox au fost înlăturate, locul lor fiind luat de structuri specifice religiei musulmane. În prezent, Hagia Sophia îmbină elementele creștine cu cele musulmane, o mică parte a acesteia fiind folosită în continuare ca lăcaș de cult. În zona destinată rugăciunii se află 40 de ferestre despre care se spune că reflectă lumina mistică. 

O altă biserică din Istanbul ce merită vizitată este Biserica Chora. Acesta datează din secolul al XI-lea și se face remarcată datorită scenelor remarcabile din mozaic în care este prezentată viața lui Iisus și a Mariei. Printre mozaicurile cele mai reprezentative enumerăm: Visul lui Iosif și al Mariei, Plata taxei din Ierusalim, Nașterea lui Hristos, Fuga în Egipt, Hristos în Ierusalim, Iisus și Ioan Botezătorul și o serie de minuni înfăptuite de Iisus Hristos. Biserica trece drept cea mai frumoasă biserică în stil bizantin. În secolul al XVI-lea aceasta a fost transformată în moschee, la construcția inițială adăugându-se un minaret. Începând cu anul 1948, lăcașul de cult a fost secularizat și transformat în muzeu de artă bizantină. Interiorul Bisericii Chora măsoară 743 metri pătrați, fiind împărțit în trei părți distincte, anume: pridvor, naos și paraclis. Chora are 6 domuri ce oferă bisericii un plus de somptuozitate.  

Palatul Topkapi este o structură impozantă. Acesta a fost construit în la doar șase ani după cucerirea Constantinopolului, fiind reședința principala a sultanilor și a familiilor acestora timp de aproape 400 de ani. Topkapi este un domeniu extins, ce măsoară în jur de 700.000 metri pătrați, fiind format din mai multe clădiri, grădini și curți interioare. Cele mai interesante zone ale palatului rămân zona haremului și visteria. În perioada de glorie a Imperiului Otoman, palatul găzduia peste 4.000 de persoane, printre acestea numărându-se părinți, frați, concubine și copii, dar și personalul ce servea curtea. Haremul are o arhitectură impresionantă, pereții fiind îmbrăcați în mozaicuri și ceramică Iznik. Interiorul somptuos era decorat cu lemn prețios, șeminee, porți, obloane și oglinzi în stil otoman. Un alt palat impresionant din Istanbul este Beylerbeyi, reședința de vară a sultanilor, precum și un edificiu ce a jucat un rol politic semnificativ, aici având loc recepțiile oficiale ale suveranilor străini care vizitau capitala Imperiului Otoman. Construcția a fost reconstruită de mai multe ori, clădirea actuală fiind construită în perioada 1861-1865. Deși nu se poate compara cu mărețul Topkapi, Beylerbeyi era demnă de o reședință imperială, având în componența sa 6 camere de dimensiuni mari și 26 de camere mai mici. 

Istanbulul este o destinație de neratat pentru iubitorii de shopping. Pe lângă nenumăratele magazine de brand și mall-uri, pe teritoriul orașului este amplasat un mare bazar, un fel de oraș în oraș. Marele Bazar este cea mai mare piață acoperită a Turciei, întinzându-se pe suprafața a 64 de străzi, și adăpostește peste 4000 de magazine. Bazarul este vizitat anul de peste 90 de milioane de persoane. Un alt loc renumit pentru comerț este Bazarul Egiptean. Aici se comercializează diverse mirodenii, fructe confiate, semințe și ceaiuri. Bazarul este cunoscut și ca Piața de Mirodenii

Orașul este înțesat de muzee cu obiective dintre cele mai diverse, printre cele mai renumite fiind: Muzeul de Arheologie, Muzeul Vechiului Orient, Muzeul Ceramicii, Muzeul Dogancay, Muzeul Militar, Muzeul Aviației, Muzeul Naval și Muzeul de Artă Turcă și Islamică

Hagia Sophia - Simbolul orașului Istanbul

Vizibilă din toate punctele cardinale ale orașului, Hagia Sophia atrage anual milioane de turiști. De mai bine de 1500 de ani, biserica bizantină planează maiestos într-unul dintre cele mai cele mai speciale locuri din oraș, primul dintre cele șapte dealuri din Istanbul.

Citeste mai mult.