Oferte Charter Avion - Litoral Side, Antalya, Turcia ☀️ 2022

Charter Avion - Side 2022

Side 2022 face parte din regiunea Antalya din Turcia.

In Side sunt 303 hoteluri, din care 141 de hoteluri de 5 stele, 70 de hoteluri de 4 stele, 68 de hoteluri de 3 stele, 22 de hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.

Filtre Side 2022

Filtreaza hotelurile din Side pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Side pe baza tipului de masa:

Vezi hoteluri/orase din Side cu diferite facilitati des cautate si folositoare:

Preturi pentru 2 adulti la
Diamond Beach Hotel incepand cu 677.00 €
Plecare 7 Mai 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Dream World Aqua Hotel incepand cu 1,256.00 €
Plecare 13 Iunie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Arcanus Side Resort incepand cu 816.00 €
Plecare 16 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Arum Barut Collection incepand cu 1,321.00 €
Plecare 16 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Barut Hemera incepand cu 1,198.00 €
Plecare 16 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Dream World Hill incepand cu 1,245.00 €
Plecare 13 Iunie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Glamour Resort & Spa incepand cu 713.00 €
Plecare 16 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Otium Eco Club Side incepand cu 812.00 €
Plecare 30 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Roma Beach Resort & Spa incepand cu 1,064.00 €
Plecare 16 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sea World Resort & Spa incepand cu 795.00 €
Plecare 16 Aprilie 2022, 7 nopti, All inclusive

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Side, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petreceți un sejur în Side, un oraș ce vă va fascina cu farmecul său inedit

Orașul a fost întemeiat de către coloniștii greci în secolul al VII-lea î. Hr. În trecut, Side a fost un centru comercial, dar şi piaţă pentru sclavii din Africa. Importanţa oraşului i-a atras pe pirați, care periodic atacau și devastau împrejurimile. Side a cunoscut apogeul dezvoltării între secolele II î Hr. – II d. Hr., din această perioadă datând vestigii ca: teatrul antic cu o capacitate de 20.000 de spectatori, agora, zidurile de apărare ale orașului, termele romane  și templul zeiței Fortuna. Până în secolul al IX-lea î. Hr., orașul și-a continuat nestingherit dezvoltarea, însă în urma cuceririi arabe nu și-a mai putut recăpăta niciodată statutul. Aspendos, teatrul antic din oraş, a fost construit în anul 167 î. Hr. de către un arhitect pe nume Zeno, monumentul antic fiind format din patruzeci de rânduri de bănci din marmură. Construcţia a fost dedicată zeilor, iar în prezent, în ciuda trecerii timpului, este foarte bine conservată. Pe lângă teatrul propriu zis, Aspendos prezintă și un pod ce măsoară 225 kilometri și care a construit în secolul al XIII-lea de către un împărat anatolian. Podul a fost recent reconsolidat, de-a lungul său aflându-se în prezent numeroase magazine de bijuterii. Zidurile de apărare ale orașului au fost distruse, iar ulterior reconstruite în repetate rânduri. Momentan o parte din ruinele acestora sunt îngropate în nisip. Un alt obiectiv istoric ce merită admirat este poarta principală a orașului Side. Ea se compune dintr-o curte semicirculară, străjuită de două tunuri. Se crede că în timpul perioadei Pax Romana, porții i-a fost adăugată o intrare compusă din două arcade. Un o altă atracție a orașului este reprezentată de Nyphaeum, o fântână monumentală situată în vizavi de poarta principală. Fântâna avea o înălțime de 15 metri, iar în lungime măsura 35 de metri, fiind îmbrăcată în marmură și ornamentată cu desene și statui, care în prezent sunt abia sesizabile. O parte din statuile și basoreliefurile ce ornamentau fântâna sunt păstrate în muzeul orașului. Apeductul din Side a fost construit în anul 150 î. Hr., în timpul domniei lui Antonius Pius. El transporta apa extrasă din izvorul Manavgat, pe o distanță de circa 32 de kilometri. Astfel, apa parcurgea galeriile și canalele săpate în stâncă, iar în zonele joase era transportată prin arcade înalte. Una dintre cele mai spectaculoase atracții ale orașului este Muzeul Side (Băile Agora)

poza Petreceți un sejur în Side, un oraș ce vă va fascina cu farmecul său inedit

Dezvoltarea stațiunii a debutat în anii 70, orășelul pescăresc transformându-se încetul cu încetul într-o stațiune turistică extrem de apreciată. Side este înțesat de magazine, cafenele și restaurante cu specific pescăresc, majoritatea localurilor fiind situate între ruinele zidurilor antice. De asemenea, orașul se bucură de o viață de noapte extrem de animată, în Side existând numeroase baruri și discoteci. Printre cele mai apreciate localuri în care doritorii de distracție își petrec nopțile se situează Oxyd, clubul fiind renumit pentru petrecerile organizate la piscină. Side este situat într-o zonă de stepă. Astfel, climatul este destul de arid, iar o briză ușoară se resimte chiar și în zilele cele mai caniculare. Staţiunea Side este mărginită la vest şi la est de două plaje superbe. Plaja vestică însumează 30 de kilometri și este destul de animată. În schimb, plaja estică este ceva mai liniștită. Majoritatea hotelurilor sunt situate în zona periferică a orașului. Oferta hotelieră este variată, turiștii putând opta pentru unități de cazare situate între 2 și 5 stele. Golful Kumkoy este o locație extrem de apreciată de către familiile cu copii, deoarece intrarea în apă este lină, iar plaja este acoperită cu nisip fin și uniform.

poza Petreceți un sejur în Side, un oraș ce vă va fascina cu farmecul său inedit


Plajele din Side - unele dintre cele mai apreciate plaje de pe coasta de sud a Mediteranei

Side se asemănă în mare parte cu un muzeu în aer liber, însă, pe lângă multiplele vestigii arheologice orașul de pe coasta sudică a Mediteranei se bucură de o plajă kilometrică, scăldată de valurile albastre ale mării. Plaja din Side este situată în apropierea Antalyei, la o distanță foarte mică de aeroport. Este o plajă destul de aglomerată și animată, fiind recomandată, în special, celor care vor să profite din plin de vacanța petrecută pe litoralul turcesc și să retragă de pe plajă abia la primele ore ale dimineții.

Citeste mai mult.