Antalya - cele mai populare atracții turistice

      Antalya, pe lângă peisajele exotice și hotelurile luxoase, se bucură de un patrimoniu arhitectural, istoric și cultural care are extrem de multe de oferit turiștilor. Spre bucuria curioșilor, obiectivele turistice ale orașului sunt dispuse compact, astfel încât nu va fi nevoi să străbateți Antalya de la un capăt la altul pentru a putea vizita ceea ce vă interesează. În inima orașului Antalya tronează Turnul cu Ceas. În vremurile îndepărtate orașul era înconjurat de 80 de astfel de turnuri, însă Saat Kulesi este singurul care a răzbătut prin vremuri. Acesta a fost construit în secolul al II î.Hr. și folosea drept far. Edificiul măsoară 14 metri înălțime și este sculptat în calcar dur, iar în capătul său este situat un ceas, care indică și astăzi ora exactă.

      Moscheea lui Tekeli Mehmet Pașa a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea, fiind dedicată, după cum se poate deduce foarte ușor și din numele său, omului politic otoman Mehmet Pașa. În prezent, este una dintre cele mai impresionante și admirate moschee din oraș. Cupola principală este susținută de trei semi-cupole, situate în Est, Vest și Sud, iar pe latura nordică sunt dispuse alte trei cupole. Exteriorul este decorat cu panouri din gresie pe care sunt încrustate versete biblice. Interiorul simplu, fiind decorat cu motive islamice negre. În imediata apropiere este situat și Complexul religios Yivli Minare. Acesta este compus din mai multe edificii religioase și culturale, precum Yivli Minare, Moscheea Yivli Minare, Medersa Giyaseddin, mormântul lui Mehmet Bey Zincirkiran, Medersa Karatay, Moscheea lui Murat Pașa și Moscheea Iskele. Minaretul Yivli Minare este una dintre cele mai vechi edificii ale arhitecturii islamice din Turcia, datând din secolul al XIII-lea, când a fost construit de Mehmet Beyin pe locul unei biserici vechi. Minaretul este îmbrăcat în mozaic turcoaz și în albastru cobalt. Moschea Yivli Minare a fost construită de sultanul Alaadinn Keykubad I, fiind amplasată în centrul vechi al orașului. Construcția edificiului a început în anul 1230, fiind reconstruită complet pentru a doua oară în anul 1373. Începând cu anul 2016 a fost înscrisă pe lista edificiilor turcești protejate de către lege și găzduiește Muzeul Etnografic din Antalya, ce prezintă publicului ustensile de bucătărie, broderii, tapiserii, obiecte de îmbrăcăminte, ornamente și alte astfel de obiecte folosite în trecut în traiul de zi cu zi al locuitorilor zonei.

 Antalya Alanya poza

     Un alt muzeu ce merită vizitat este Muzeul Suna. Acesta este amplasat în două clădiri istorice din zona orașului vechi. Clădirile au fost restaurate între anii 1993-1995, deoarece se aflau într-o stare avansată de degradare. Prima dintre acestea are două etaje și prezintă o arhitectură tipică stilului tradițional turcesc. Primul etaj a fost transformat în muzeu etnografic, expunând vizitatorilor elemente din viața cotidiană a turcilor din secolul al XIX-lea. Pe lângă acesta, clădirea mai adăpostește o sală de recepții și o cafenea. Al doilea corp al muzeului este amplasat într-o fostă biserică grecească ce purta hramul Sf. Gheorghe. Dacă doriți să vă relaxați într-o zonă cu vegetație abundentă, Parcul Karaalioglu este destinația potrivită. Parcul are o suprafață de circa 7 kilometri pătrați, este situat în centrul orașului, într-o zonă stâncoasă și este foarte ușor să-l găsiți în cazul în care vizitați Antalya. Pe teritoriul său există o serie de atracții care îi sporesc popularitatea, în acest sens avem în vedere teatrul municipal, biroul edilului orașului și Turnul Hidrilik. Turnul Roșu (Turnul Hidrilik) este o construcție ce datează din perioada romană, iar conform istoricului turc Paribeni, a fost mormântul unui general roman. Potrivit celei de-a doua ipoteze, construcția a servit drept far călăuzitor pentru marinarii ce străbăteau Marea Mediterană. Interiorul nu are cum să vă uimească, deoarece constă într-o cameră simplă, însă merită vizitat, de aici putând admira apusuri de soare magnifice.

 Antalya Alanya poza

Cele mai interesante activități nautice de care vă puteți bucura pe parcursul sejurului din Antalya

Antalya este un oraș litoral luxos, pe teritoriul său predominând aerul de vacanță. Mulți turci vin aici pentru a se bucura de o vară plină de petreceri pe barcă și de plajele curate ale Mediteranei, orașul este, de asemenea, frecventat de numeroși turiști din toate colțurile lumii. Pregătiți-vă să vedeți numeroase yahturi și hoteluri elegante în care sunt cazați atât turiști străini, cât și turci.

Citeste mai mult.

Antalya - Facilități pentru cei care aleg să petreacă o vacanță în familie

 Conform celor mai recente statistice, Antalya se situează în topul preferințelor turiștilor români care aleg să petreacă un sejur în familie, în afara țării. În această stațiune aceștia au parte de toate facilitățile, astfel încât și o vacanță petrecută împreună cu copiii să se dovedească o experiență plăcută. În timp ce adulții își vor reîncărca bateriile și se vor relaxa, cei mici se vor distra pe cinste, simțindu-se ca în paradis în parcurile acvatice de care dispun cele mai multe resorturi ale stațiunii.

Citeste mai mult.

Petreceți nopți memorabile în Antalya, alegând dintr-o multitudine de localuri în care distracția este cuvântul de ordine

 Situată pe litoralul vestic a Mediteranei, Antalya este o stațiune aglomerată și plină de viață, cu plaje frumoase, restaurante, obiective turistice și arhitectură veche. Prin urmare, veți putea desfășura o multitudine de activități și nu trebuie să vă îngrijorați, distracția nu va înceta odată cu lăsarea serii, din contră, atmosfera va fi mai animată. Veți putea alege dintre localuri cu muzică live, cocktail-uri servite în localuri cu vedere la mare și cluburi de noapte în care distracția se prelungește până târziu în noapte.

Citeste mai mult.