Akkum Beach- o locație exclusivistă din Regiunea Izmir

        Plaja Akkum este situată la 50 de kilometri sud-vest de Izmir și este o plajă acoperită cu nisip, măsurând 50 de metri lungime. Akkum Beach este o plajă publică, de întreținerea sa ocupându-se municipalitatea Seferihisar. Este foarte ușor accesibilă, distanța putând fi parcursă în circa o oră cu mașina. Datorită calității nisipului său și a apei, plaja Akkum a fost distinsă cu Blue Flag. În plus plaja este plată, fiind ideală pentru petrecerea unor zile relaxante la soare. Dacă aceste caracteristici nu v-au convins încă, ținem să precizăm că fâșia de nisip este înconjurată de o vegetație bogată, care în zilele toride de vară creează o umbră răcoroasă și reconfrotantă. În apropiere de această plajă, mai precis la 1, 7 kilometri de aceasta veți descoperi Castelul Sigacik. Impunătorul castel a fost construit între anii 1521-1522 de către Parlak Mustafa Pașa, comandant al marinei otomane. Castelul a fost construit în apropierea orașului antic greces Teos și chiar se crede că la construcția edificiului otoman s-au folosit materiale ce proveneau de la construcțiile cele mai reprezentative din Teos. În prezent castelul aparține satului Siğacik. Castelul are un plan triunghiular, la două dintre colțurile sale fiind prevăzute turnuri de apărare dreptunghiulare. Dacă ajungeți în zonă vă recomandăm cu căldură să vizitați acest castel, care, deși nu mai este decât o ruină, amintește de vremurile de glorie ale Imperiului Otoman. De asemenea, satul în sine merită vizitat, pe teritoriul său putându-se observa fragmente din zidul de apărare cu care era înconjurat vechiul oraș Teos. În plus priveliștea văzută de aici vă va tăia respirația, putând admira plaja, marea și multiplele ambarcațiuni plutitoare.


 Izmir Cesme poza

       Plaja Akkum este o destinație destul de exclusivistă, astfel încât nu veți fi nevoiți să suportați aglomerația sau tot felul de persoane gălăgioase, așa cum se întâmplă adeseori pe plajele din centrul stațiunilor. Plaja poate fi o destinație de poveste pentru cuplurile de îndrăgostiți. De altfel, ce poate fi mai romantic decât o plimbare pe plajă la apusul soarelui sau vizitarea unui oraș de mult apus. Pe lângă faptul că vă oferă soare și relaxare, Akkum se poate dovedi și o locație culturală, fiind cu siguranță pe placul iubitorilor de istorie sau a celor pasionați de cultura greacă. În imediata apropiere a plajei veți descoperi o multitudine de baruri și restaurante în care vă puteți delecta cu preparate delicioase din cele mai proaspete ingrediente. Toate aceste elemente puse laolaltă fac ca plaja Akkum să se situeze an de an în topul preferințelor turiștilor care trec pragul Regiunii Izmir.

Cele mai apreciate plaje din regiunea Izmir

Regiunea Izmir este o destinație de vacanță extrem de populară, numărând 50 de plaje și 3 porturi de agrement. Izmir este cunoscut ca fiind cel mai însorit oraș al Turciei, numărând de-a lungul anului nu mai puțin de 300 de zile însorite.

Citeste mai mult.

Petreceți seri și nopți încântătoare în localurile din Izmir

Viața de noapte din orașul Izmir este variată, existând localuri pentru toate preferințele, inclusiv cluburi de jazz, pub-uri hardcore rock, dar și localuri în care atmosfera este ceva mai liniștită. La fel ca în restul orașelor mari din Turcia, în Izmir pare că nu se doarme. Dacă în timpul zilei puteți să vă bucurați de soare pe plajele din Izmir sau să vizitați numeroasele obiectiv turistice, care atrag în oraș zeci de mii de turiști, odată cu lăsarea serii vă puteți retrage în unul din localuri din oraș și vă puteți bucura de nopți spectaculoase.

Citeste mai mult.

Activități recreative de care vă puteți bucura în timpul sejurului în Izmir

Izmir este un oraș situat pe coasta de Vest a Anatoliei, care în vechime era cunsocut sub numele de Smyrna. Încă din primii ani ai existenței sale, Izmir era un important centru comercial, fapt datorat, în special, portului său. Curioșii care doresc să viziteze regiunea, vor descoperi numeroase obiective turistice, situri antice și sate tradiționale, bucurându-se astfel de o experiență memorabilă.

Citeste mai mult.