Petreceți seri și nopți încântătoare în localurile din Izmir

    Viața de noapte din orașul Izmir este variată, existând localuri pentru toate preferințele, inclusiv cluburi de jazz, pub-uri hardcore rock, dar și localuri în care atmosfera este ceva mai liniștită. La fel ca în restul orașelor mari din Turcia, în Izmir pare că nu se doarme. Dacă în timpul zilei puteți să vă bucurați de soare pe plajele din Izmir sau să vizitați numeroasele obiectiv turistice, care atrag în oraș zeci de mii de turiști, odată cu lăsarea serii vă puteți retrage în unul din localuri din oraș și vă puteți bucura de nopți spectaculoase. În zona Konak sunt amplasate numeroase cafenele, restaurante și baruri. Astfel, vă puteți bucura de o cină în care să admirați marea, iar apoi vă puteți bucura de o seară în compania prietenilor. Localurile din Alsancak sunt renumite pentru serile cu muzică live de diferite genuri, de la muzică turcească, la jazz și pop-rock. În schimb, în Karșiyaka veți descoperi restaurante luxoase cu meniuri ce constau în preparate din pește și carne, dar și taverne, cafenele și baruri, în care vă puteți bucura de muzică live. În cartierele Bostanlɪ și Mavișehir există numeroase baruri, în care puteți asculta muzică live și puteți petrece până târziu în noapte. O altă parte a orașului în care viața de noapte este destul de activă este Bayraklɪ. Aici veți descoperi mai multe cafenele, restaurante și baruri cu muzică live. Bornova este recunoscut drept cartierul studenților din Izmir, aici veți putea lua parte la spectacole susținute de artiști și trupe locale. Dacă doriți să petreceți o seară liniștită vă puteți îndrepta către tavernele din Kazim Dirik. De asemenea, aici sunt situate și câteva cluburi. Dacă intenționați să petreceți până la primele ore ale dimineții, puteți opta pentru localurile din Alaçatɪ. Deși va trebui să parcurgeți circa o oră cu mașina, credem că distracția merită tot efortul. Baruri, pub-uri și cafenele veți găsi și în stațiunile mai liniștite din Regiunea Izmir, precum Urla, Foça, Dikili și Seferihisar. De asemenea, vă puteți petrece serile urmărind un spectacol la Teatrul de Stat din Izmir, participând la un concert organizat de Centrul de Artă Ahmed Adnad Saygun sau puteți participa la un spectacol de balet organizat de Orchestra Simfonică de Stat din Izmir.

 Izmir Cesme poza

     1888 este unul dintre cele mai apreciate localuri de noapte din Izmir, în care numeroși turiști, dar și localnici petrec întreaga noapte, pe ritmurile muzicii mixate de Dj-i internaționali. Atmosfera este întreținută și cu ajutorul varietății mari de băuturi. Localul este situat într-o clădire istoriă a orașului Izmir, iar în fiecare sfârșit de săptămână aici au loc petreceri uriașe. Sunt organizate, de asemenea, evenimente cu muzică live și altele, încât ar fi mai bine să vă informați dinainte pentru a nu rata niciun eveniment. Nar Bar este un local ce se bucură de o foarte mare popularitate, petrecăreții vor putea alege dintre cocktail-uri excelente și vor petrece într-o atmosferă extrem de plăcută. Localul dispune și de o terasă, foarte potrivită pentru a petrece o seară de vară. Puteți alege să luați masa aici sau să beți o cafea în timpul zilei, iar seara vă puteți bucura de o băutură în compania prietenilor, deoarece atmosfera este destul de relaxată. În cazul în care doriți să vă bucurați de spectacole live, atunci vă sugerăm să vă îndreptați către Bios Bar. Pe scena acestui local au urcat nume importante ale muzicii turcești, precum și artiști internaționali. Comandați-vă băutura preferată de la bar și bucurați-vă de muzica live. De muzică live vă puteți bucura și în cadrul BlackJack. Aici sunt organizate seri  cu muzică mexicană, cubaneză, greacă, însă veți putea asculta și cântăreți locali.

 Izmir Cesme poza

     Gazi Kadinlar Sokaği este strada pe care veți descoperi cele mai populare localuri de noapte din Izmir. Strada este foarte aglomerată în week-end, când numeroși tineri puși pe distracție merg dintr-un club într-altul. Pe lângă baruri și cluburi, aici veți descoperi și restaurante ce oferă  numeroase preparate pe bază de pește și locuri mai liniștite în care să vă petreceți seara. Sirena Pub este unul dintre cele mai potrivite locuri în care puteți bea o bere în compania prietenilor. Vara, terasa localului este întotdeauna plină, însă localul se bucură de numeroși vizitatori, indiferent de sezon.

 Izmir Cesme poza

Cele mai apreciate plaje din regiunea Izmir

Regiunea Izmir este o destinație de vacanță extrem de populară, numărând 50 de plaje și 3 porturi de agrement. Izmir este cunoscut ca fiind cel mai însorit oraș al Turciei, numărând de-a lungul anului nu mai puțin de 300 de zile însorite.

Citeste mai mult.

Activități recreative de care vă puteți bucura în timpul sejurului în Izmir

Izmir este un oraș situat pe coasta de Vest a Anatoliei, care în vechime era cunsocut sub numele de Smyrna. Încă din primii ani ai existenței sale, Izmir era un important centru comercial, fapt datorat, în special, portului său. Curioșii care doresc să viziteze regiunea, vor descoperi numeroase obiective turistice, situri antice și sate tradiționale, bucurându-se astfel de o experiență memorabilă.

Citeste mai mult.

Akkum Beach- o locație exclusivistă din Regiunea Izmir

Plaja Akkum este situată la 50 de kilometri sud-vest de Izmir și este o plajă acoperită cu nisip, măsurând 50 de metri lungime. Akkum Beach este o plajă publică, de întreținerea sa ocupându-se municipalitatea Seferihisar. atorită calității nisipului său și a apei, plaja Akkum a fost distinsă cu Blue Flag.

Citeste mai mult.