Cele mai apreciate plaje din regiunea Izmir

    Regiunea Izmir este o destinație de vacanță extrem de populară, numărând 50 de plaje și 3 porturi de agrement. Izmir este cunoscut ca fiind cel mai însorit oraș al Turciei, numărând de-a lungul anului nu mai puțin de 300 de zile însorite. Coasta orașului Izmir măsoară 629 kilometri, vântul care adie aici creează condiții prielnice pentru turiști, iar nisipul are o temperatură perfectă pentru plajă. Regiunea Izmir se mândrește cu marea sa albastră și curată, pe multe dintre plajele sale fiind arborat steagul albastru. Pentru ca o plajă să fie premiată cu blue flag, este necesar ca apa și nisipul să fie extrem de curate. În plus, pe plajele trebuie să existe salvamari specializați, facilități de acordare a primului ajutor, amenajări care să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități, precum și delimitarea zonei destinate înotului, în cazul în care pe plajă se practică și sporturi nautice. 

  Regiunea Izmir numără mai multe orașe litorale, care se mândresc cu plaje minunate. Printre cele mai populare orașe din această regiune numărându-se: Cesme, Foca, Dikili, Urla, Gumuldur, Karaburun, Menderes, Alacati, Selcuk și Seferihisar. Accesul dintre Izmir către aceste orașe se poate realiza extrem de facil, astfel încât puteți alege să vă bucurați de soare pe plajele sale sau vă puteți îndrepta către orașul dorit. Regiunea Izmir 3 porturi: Izmir Levent Marina, Setur Cesme Marina și Seferihisar Teos Marina. Turiștii care plănuiesc un sejur în Cesme se vor putea bucura de soare pe plaja Hotelului Resort Zigana Alacati, a Design Plus Seya Beach Alacati, Alacati Beach Resort & Spa, Paparazzi Beach Club, Boyalik Beach Hotel & Spa, Sheraton Cesme Hotel Resort And Spa, Ilica Hotel, Babaylon Hotel, Grand Hotel Ontur Cesme și The Nowness Hotel.

 Izmir Cesme poza

    În cazul în care destinația dumnevoastră de vacanță este stațiunea Dikili, din Izmir, atunci vă puteți relaxa, distra și bronza în cadrul satului de vacanță Decemko, pe plaja publică Candarli Kale, plaja publică Diliki și pe plaja clubului Kayra. În stațiunea Foca, extrem de apreciate sunt plajele hotelurilor Mark Warner Phokaia Beach Resort și Hanedan Resort & Beach Club. Plaja Agapark este cea mai bună opțiune pentru turiștii care aleg să petreacă un sejur estival în Aliaga. Stațiunea Urla se mândrește prin prezența plajei publice Kum Denizi. În stațiunea Karaburun se remarcă plajele Bodrum, Kuyucak și Akvaryum. 

Petreceți seri și nopți încântătoare în localurile din Izmir

Viața de noapte din orașul Izmir este variată, existând localuri pentru toate preferințele, inclusiv cluburi de jazz, pub-uri hardcore rock, dar și localuri în care atmosfera este ceva mai liniștită. La fel ca în restul orașelor mari din Turcia, în Izmir pare că nu se doarme. Dacă în timpul zilei puteți să vă bucurați de soare pe plajele din Izmir sau să vizitați numeroasele obiectiv turistice, care atrag în oraș zeci de mii de turiști, odată cu lăsarea serii vă puteți retrage în unul din localuri din oraș și vă puteți bucura de nopți spectaculoase.

Citeste mai mult.

Activități recreative de care vă puteți bucura în timpul sejurului în Izmir

Izmir este un oraș situat pe coasta de Vest a Anatoliei, care în vechime era cunsocut sub numele de Smyrna. Încă din primii ani ai existenței sale, Izmir era un important centru comercial, fapt datorat, în special, portului său. Curioșii care doresc să viziteze regiunea, vor descoperi numeroase obiective turistice, situri antice și sate tradiționale, bucurându-se astfel de o experiență memorabilă.

Citeste mai mult.

Akkum Beach- o locație exclusivistă din Regiunea Izmir

Plaja Akkum este situată la 50 de kilometri sud-vest de Izmir și este o plajă acoperită cu nisip, măsurând 50 de metri lungime. Akkum Beach este o plajă publică, de întreținerea sa ocupându-se municipalitatea Seferihisar. atorită calității nisipului său și a apei, plaja Akkum a fost distinsă cu Blue Flag.

Citeste mai mult.