Condiții de călătorie în Turcia, în contextul pandemiei COVID-19

   În prezent, Turcia nu se află în rândul statelor din zona de risc epidemiologic. Cu toate acestea, statul a impus, începând cu data de 20.11.2020, o serie de restricții, care, deși vizează în mod special populația locală, credem că este important să fie cunoscute și de către turiști, astfel încât nimic să nu le creeze neplăceri pe durata sejururilor și a călătoriilor în Turcia. În ciuda situației actuale, statul turc, așa cum ne-a obișnuit, este foarte atent la nevoile și siguranța turiștilor, astfel încât aceștia să poată în continuare să se bucure de sejururile mult dorite și de cursele charter. Foarte important este ca turiștii să știe faptul că Turcia nu solicită testări sanitare COVID-19, iar turiștii străini nu au restricții de circulație pe teritoriul statului turc. În cazul care se observă că au simptomele specifice infectării cu noul coronavirus, turiștilor le vor fi efectuate gratuit teste moleculare tip PCR, iar apoi Ministerul Sănătății va lua măsurile necesare. 

   Pentru evitarea răspândirii virusului, turiștii vor trebui la rândul lor să respecte o serie de obligații sanitare, normale în această perioadă. Pentru ca turiștii să se bucure de vacanțe în deplină siguranță și lipsite de surprize neplăcute, în cele ce urmează vă vom prezenta, pe scurt, noile reglementări impuse de către statul turc. Începând cu 20.11. 2010, mall-urile și supermarket-urile de pe teritoriul Turciei vor funcționa în intervalul orar 10:00-20:00. Restaurante și terasele funcționează în sistem takeaway, excepție de la regulă făcând doar restaurantele din cadrul unităților de cazare. În cazul în care v-ați plănuit un sejur în Turcia, trebuie să știți că programul acestuia nu va fi afectat, deoarece turiștii vor putea vizita muzeele și alte locații turistice (hoteluri, restaurante etc). Pentru a minimiza riscul infectării cu noul coronavirus, se recomandă evitarea fumatului în locurile publice cu trafic intens. Pentru a fi mereu la curent cu condițiile de călătorie în Turcia, vă recomandăm să consultați și site-ul MAE https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

Top 10 cele mai apreciate hoteluri de cinci stele din Turcia

  Fie că vă deplasați în interes de serviciu, fie că plănuiți un sejur relaxant, hotelurile de cinci stele se dovedesc, de cele mai multe ori, cea mai bună alegere, deoarece aceste hoteluri oferă servicii excelente și facilități, care vor face din șederea dumneavoastră o experiență memorabilă.  De asemenea, hotelurile de cinci stele dispun, de cele mai multe ori, de locații deosebite, astfel vă va fi mult mai ușor să vă deplasați către atracțiile orașului sau ale stațiunii. 

Citeste mai mult.

Turcia - o destinație ideală pentru vacanța de Paște

 Turcia este o țară laică, astfel încât cetățenii săi și turiștii vor putea să petreacă Paștele după bunul plac, vor putea vizita ce obiective turistice doresc, iar faptul că turcii nu sărbătoresc această sărbătoare este un avantaj, deoarece astfel toate localuri vor funcționa după program normal.

Citeste mai mult.

Turcia- proceduri de protecție împotriva COVID-19

Răspândirea virusului COVID-19 i-a obligat pe hotelieri să impună un set de norme și măsuri care să le ofere turiștilor siguranță. Hotelurile din Turcia s-au adaptat repede la noua realitate, astfel încât oaspeții lor să se bucure de sejururi plăcute, fără a-și pune sănătatea în pericol.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a petrece o vacanță în Turcia

   Cei mai mulți turiști care aleg să petreacă un sejur în Turcia sunt atrași de plajele sale și de serviciile all-inclusive oferite de către unitățile hoteliere de aici. Însă Turcia nu se rezumă doar la atât, țara care se întinde pe două continente este încărcată de istorie, de tradiție și de cultură, ingrediente care fac ca această destinație să fie extrem de apreciată de către turiștii din întreaga lume, situându-se pe locul șapte în topul celor mai vizitate țări din lume.

Citeste mai mult.

Organizați-vă vacanța după bunul plac călătorind în Turcia cu mașina personală

În cazul în care doriți să vă bucurați de o vacanță în Turcia, dar nu vă încântă ideea de pachet all inclusive, atunci puteți călători cu mașina personală. În acest caz vă veți bucura de mai multă libertate și veți avea ocazia să vă încântați privirile cu peisaje minunate, în plus, pe durata călătoriei veți putea vizita și alte locuri interesante, bucurându-vă astfel de o experiență complexă.

Citeste mai mult.