Top 10 cele mai apreciate hoteluri de cinci stele din Turcia

     Fie că vă deplasați în interes de serviciu, fie că plănuiți un sejur relaxant, hotelurile de cinci stele se dovedesc, de cele mai multe ori, cea mai bună alegere, deoarece aceste hoteluri oferă servicii excelente și facilități, care vor face din șederea dumneavoastră o experiență memorabilă.  De asemenea, hotelurile de cinci stele dispun, de cele mai multe ori, de locații deosebite, astfel vă va fi mult mai ușor să vă deplasați către atracțiile orașului sau ale stațiunii. 

    Villa Turka Hotel, este un hotel de cinci stele, situat la 10 minune de centrul stațiunii Alanya și la 5 minute de plajă. Hotelul funcționează într-un conac din secolul al XIX-lea, construit din piatră și lemn. Villa Turka Hotel  este construit pe un deal, ceea ce înseamnă că din balcoanele sale veți putea admira priveliști senzaționale asupra zonei înconjurătoare. În ceea ce privește facilitățile, turiștii se vor bucura de parcare, room service, WiFi, bar, restaurant, centru spa și piscină exterioară. 

 poza

    Turiștii care plănuiesc un sejur în Istanbul și doresc să se bucure de o experiență cât mai plăcută pot alege să se cazeze la Hotel Sumahan On The Water. Unitatea de cazare este situată în Cengelkoy, într-un sat fermecător, la 11 kilometri de Istanbul. Localitatea este populară datorită restaurante pe bază de pește și vederilor pe care le oferă asupra Bosforului.  Hotelul funcționează într-o clădire de epocă, care a fost restaurată în cel mai plăcut mod. Hotel Sumahan On The Water se bucură de o atmosferă intimă, fapt ce pare greu de crezut într-un oraș cu peste 15 milioane de locuitori. În timpul șederii aici, turiștii se vor bucura de numeroase facilități, precum parcare, room service, spălătorie, WiFi, baie de aburi, spa, centru fitness, bar și restaurant. 

 poza

     În topul celor mai apreciate hoteluri de cinci stele din Istanbul se situează și Pera Palace Hotel. Hotelul este situat în partea de vest a Cartierului Beyoglu, astfel încât turiștii vor avea la îndemână o mulțime de magazine, baruri, restaurante și cinematografe. Hotelul este o alegere de top pentru turiștii care doresc să se bucure de viața de noapte din Istanbul. Unitatea de cazare datează din anul 1920 și încă păstrează o parte din farmecul acelei epoci, iar în perioada sa de glorie, aici se caza Agatha Christie în drumul său spre Alep, unde soțul său se ocupa de săpături arheologice. Lounge-ul hotelului este absolut spectaculos, fiind înfrumusețat de cele 6 cupole de sticlă, de prezența candelabrului de cristal și de pereții de marmură. Personalul hotelului este deosebit de prietenos și eficient, iar în ceea ce privește facilitățile, hotelul pune la dispoziția oaspeților săi: parcare, spălătorie, centru spa, piscină, sală de fitness, restaurant, room service, saună, WiFi și baie de aburi. 

 poza

    Tot în Istanbul turiștii vor descoperi și Hotel Raffles Istanbul. Hotelul de cinci stele este cât se poate de modern și face parte din complexul Zorlu, care cuprinde și un centru comercial și o sală de spectacole. Hotel Raffles Istanbul este situat în centrul orașului istoric. Oaspeții hotelului vor beneficia de servicii de cea mai bună calitate, facilități spa și wellness, care includ hammam-uri, camere de tratament, piscină interioară, piscină exterioară cu vederi către oraș și centru fitness.  În plus, turiștii vor beneficia și de parcare, room service, spălătorie, WiFi, club pentru copii, restaurant și bar. 

 poza

    În topul celor mai bune hoteluri de cinci stele din Turcia se situează și Hotel Hillside Beach Club, din Fethiye. Hotelul este dispus în Golful Kalemya, la 15 minute distanță de centrul orașului Fethiye și la 30 minute de Oludeniz. Unitatea de cazare se întinde pe o suprafață de 300 de acri și este înconjurată de numeroase specii de plante, în componența sa intrând mai multe corpuri de clădire, restaurante și alte facilități. Sejurul petrecut în cadrul Hotel Hillside Beach Club nu are cum să nu fie plăcut, deoarece turiștii se vor bucura de parcare, bar, room service, saună, WiFi, centru fitness, restaurant, piscină, baie de aburi, spa și teren de tenis. 

 poza

     Turiștii care doresc să se bucure de o escapadă relaxantă în orașul Antalya vor putea opta pentru Hotel Tuvana. Unitatea de cazare este amplasată în cartierul istoric al orașului Antalya și se compune din mai multe case otomane, înconjurate de grădini luxuriante. Turiștii cazați aici vor putea vizita cu ușurință Turnul cu Ceas și zidurile orașului roman și vor avea acces la parcare, room service, spălătorie, WiFi, bar, restaurant și piscină. 

 poza

       Hotel Alavya este un hotel de cinci stele și este situat în Alacati, Izmir. Unitatea de cazare are un farmec rustic și fermecător, perfect pentru un sejur pe litoralul Mării Egee. Satul Alacati este atât de frumos, încât străduțele sale par desprinse de pe o carte poștală. Curtea în care sunt situate unitățile de cazare este umbrită de măslini și este înfrumusețată de o mulțime de flori multicolore. Pe cuprinsul unității de cazare domnește o atmosferă intimă. Turiștii vor putea închiria biciclete, cu ajutorul cărora să exploreze împrejurimile sau pot cere recomandări de plaje de la personalul hotelului, care este în permanență amabil și dornic să ajute.  În ceea ce privește facilitățile, turiștii se vor bucura de: bar, restaurant, spălătorie, WiFi, room service, spa, piscină, centru fitness, saună și baie de aburi. 

 poza

      Din topul celor mai apreciate unități de cazare din Turcia nu putea să lipsească Witt Istanbul Hotel. Această unitate de cazare se remarcă datorită designului modern, a confortului și a intimității oferite. Hotelul este situat la doar câteva minute de Istiklal Caddesi, inima orașului Istanbul în ceea ce privește divertismentul. Turiștii vor putea alege dintre 18 camere, atmosfera intimă fiind predominantă, și se vor bucura de parcare, spălătorie, WiFi, room service și bar. 

 poza

       O alegere la fel de potrivită este și Hotel Club Marvy, din Ozdere. Unitatea de cazare se potrivește de minune familiilor cu copii și cuplurilor care doresc să se bucure de o escapadă romantică. Unitatea de cazare este situată într-un golf retras de pe coasta Mării Egee. De aici, turiștii vor putea admira Insula Samos.  Unitatea de cazare dispune de o gamă atât de variată de facilități, astfel încât nici nu o să simțiți nevoia să părăsiți incinta sa. Turiștii vor putea sa-și petreacă timpul la una dintre cele patru piscine exterioare și se vor putea antrena la centrul fitness al hotelului. De asemenea, turiștii vor avea la dispoziție și club de noapte subteran, diverse magazine, club de navigație, centru spa, bar, restaurant, teren de tenis, WiFi, parcare și altele. 

 poza

        Turiștii care vor dori să petreacă un sejur în Istanbul vor putea opta și pentru (:h65425:). Oaspeții săi vor putea vizita cu ușurință unele dintre cele mai importante atracțtii turistice ale orașului, așa cum este cazul Moscheii Aya Sofia, Palatului Topkapi și a Moscheii Albastre. În plus, în apropierea hotelului funcționează o mulțime de restaurante tradiționale, unde veți putea degusta cele mai delicioase preparate turcești. Printre facilitățile oferite turiștilor, amintim: room service, bar, saună, WiFi, spălătorie, piscină, spa și baie de aburi. 

 poza

Turcia - o destinație ideală pentru vacanța de Paște

 Turcia este o țară laică, astfel încât cetățenii săi și turiștii vor putea să petreacă Paștele după bunul plac, vor putea vizita ce obiective turistice doresc, iar faptul că turcii nu sărbătoresc această sărbătoare este un avantaj, deoarece astfel toate localuri vor funcționa după program normal.

Citeste mai mult.

Condiții de călătorie în Turcia, în contextul pandemiei COVID-19

În prezent, Turcia nu se află în rândul statelor din zona de risc epidemiologic. Cu toate acestea, statul a impus, începând cu data de 20.11.2020, o serie de restricții, care, deși vizează în mod special populația locală, credem că este important să fie cunoscute și de către turiști, astfel încât nimic să nu le creeze neplăceri pe durata sejururilor și a călătoriilor în Turcia.

Citeste mai mult.

Turcia- proceduri de protecție împotriva COVID-19

Răspândirea virusului COVID-19 i-a obligat pe hotelieri să impună un set de norme și măsuri care să le ofere turiștilor siguranță. Hotelurile din Turcia s-au adaptat repede la noua realitate, astfel încât oaspeții lor să se bucure de sejururi plăcute, fără a-și pune sănătatea în pericol.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a petrece o vacanță în Turcia

   Cei mai mulți turiști care aleg să petreacă un sejur în Turcia sunt atrași de plajele sale și de serviciile all-inclusive oferite de către unitățile hoteliere de aici. Însă Turcia nu se rezumă doar la atât, țara care se întinde pe două continente este încărcată de istorie, de tradiție și de cultură, ingrediente care fac ca această destinație să fie extrem de apreciată de către turiștii din întreaga lume, situându-se pe locul șapte în topul celor mai vizitate țări din lume.

Citeste mai mult.

Organizați-vă vacanța după bunul plac călătorind în Turcia cu mașina personală

În cazul în care doriți să vă bucurați de o vacanță în Turcia, dar nu vă încântă ideea de pachet all inclusive, atunci puteți călători cu mașina personală. În acest caz vă veți bucura de mai multă libertate și veți avea ocazia să vă încântați privirile cu peisaje minunate, în plus, pe durata călătoriei veți putea vizita și alte locuri interesante, bucurându-vă astfel de o experiență complexă.

Citeste mai mult.