Turcia - o destinație ideală pentru vacanța de Paște

   Turcia este o țară laică, astfel încât cetățenii săi și turiștii vor putea să petreacă Paștele după bunul plac, vor putea vizita ce obiective turistice doresc, iar faptul că turcii nu sărbătoresc această sărbătoare este un avantaj, deoarece astfel toate localuri vor funcționa după program normal. Turiștii care doresc să petreacă vacanța de Paște pe teritoriul Turciei vor putea vizita Casa Fecioarei Maria, unul dintre cele mai spectaculoase locuri ale creștinătății. Locul în care și-a trăit ultimii ani din viață Fecioara Maria este situat pe Muntele Koressos din Efes. În Săptămâna Mare, în locul în care a trecut la Domnul Fecioara Maria, se țin zilnic slujbe religioase. Două slujbe vor fi ținute și în Duminica Paștelui. Creștinii romano-catolici și nu numai pot alege să viziteze Biserica Sfântul Antonie de Padova, numită în turcă Sent Antuan, cea mai impresionantă și mai populară biserică romano-catolică din Istanbul. Lăcașul de cult este situat pe Bulevardul Istiklal și este construită într-un impresionant stil neogotic. Lăcașul de cult atrage în orice perioadă a anului numeroși turiști străini, precum și localnici, care vin aici pentru a aprinde o lumânare. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale aici se organizează câteva slujbe, la care puteți și dumneavoastră lua parte. Deși slujba se desfășoară în limba turcă, o să fie o experiență inedită pentru dumneavoastră și vă va face să simțiți mai bine importanța acestei sărbători. În Duminica Paștelui are loc și o slujbă în limba engleză, urmată de o slujbă în limba italiană, iar seara are loc o slujbă în limba turcă.

 poza

   În ceea ce privește localurile în care puteți lua masa de Paște vă recomandăm să aveți în vedere restaurantul Hilton´s Bosphorus Terrace, unde se organizează un brunch, tip bufet, unde se ascultă muzică live. În acest local, în timp ce adulții se relaxează, copiii vor putea audia Alice în Țara Minunilor. O masă tradițională de Paște poate fi luată și în cadrul Restaurantului Azzur, situat în Hotel Mövenpick. Localul este special decorat cu această ocazie, aici se va putea asculta muzică live și se va organiza o vânătoare de ouă.

Top 10 cele mai apreciate hoteluri de cinci stele din Turcia

  Fie că vă deplasați în interes de serviciu, fie că plănuiți un sejur relaxant, hotelurile de cinci stele se dovedesc, de cele mai multe ori, cea mai bună alegere, deoarece aceste hoteluri oferă servicii excelente și facilități, care vor face din șederea dumneavoastră o experiență memorabilă.  De asemenea, hotelurile de cinci stele dispun, de cele mai multe ori, de locații deosebite, astfel vă va fi mult mai ușor să vă deplasați către atracțiile orașului sau ale stațiunii. 

Citeste mai mult.

Condiții de călătorie în Turcia, în contextul pandemiei COVID-19

În prezent, Turcia nu se află în rândul statelor din zona de risc epidemiologic. Cu toate acestea, statul a impus, începând cu data de 20.11.2020, o serie de restricții, care, deși vizează în mod special populația locală, credem că este important să fie cunoscute și de către turiști, astfel încât nimic să nu le creeze neplăceri pe durata sejururilor și a călătoriilor în Turcia.

Citeste mai mult.

Turcia- proceduri de protecție împotriva COVID-19

Răspândirea virusului COVID-19 i-a obligat pe hotelieri să impună un set de norme și măsuri care să le ofere turiștilor siguranță. Hotelurile din Turcia s-au adaptat repede la noua realitate, astfel încât oaspeții lor să se bucure de sejururi plăcute, fără a-și pune sănătatea în pericol.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a petrece o vacanță în Turcia

   Cei mai mulți turiști care aleg să petreacă un sejur în Turcia sunt atrași de plajele sale și de serviciile all-inclusive oferite de către unitățile hoteliere de aici. Însă Turcia nu se rezumă doar la atât, țara care se întinde pe două continente este încărcată de istorie, de tradiție și de cultură, ingrediente care fac ca această destinație să fie extrem de apreciată de către turiștii din întreaga lume, situându-se pe locul șapte în topul celor mai vizitate țări din lume.

Citeste mai mult.

Organizați-vă vacanța după bunul plac călătorind în Turcia cu mașina personală

În cazul în care doriți să vă bucurați de o vacanță în Turcia, dar nu vă încântă ideea de pachet all inclusive, atunci puteți călători cu mașina personală. În acest caz vă veți bucura de mai multă libertate și veți avea ocazia să vă încântați privirile cu peisaje minunate, în plus, pe durata călătoriei veți putea vizita și alte locuri interesante, bucurându-vă astfel de o experiență complexă.

Citeste mai mult.